تصویرتصویرتصویر

آیین یادبود "دکتر کورش صفوی" برگزار شد

آیین یادبود "دکتر کورش صفوی" روز دوشنبه ۶ شهریور در سالن فردوسی خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد.

تصویر
به گزارش روابط عمومی خانه اندیشمندان علوم انسانی، آیین یادبود "دکتر کورش صفوی" به همت ماهنامه ادبی آزما و با همکاری خانه اندیشمندان علوم انسانی، روز دوشنبه ۶ شهریور ۱۴۰۲ در سالن فردوسی خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد.

اصغر دادبه: صفوی، برای اعتلای زبان و ادبیات فارسی کوشش کرد
اصغر دادبه از اساتید دانشگاه، ابراز داشت: سال های طلایی گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه علامه طباطبایی در سال ۱۳۶۴ تشکیل و دوستی من و مرحوم صفوی نیز شکل گرفت که یک دوستی فضیلت بنیاد بود.
وی افزود: مرحوم صفوی، خوشرو و خوشخو بود و رفتارش جاذبه داشت و در راه اعتلای زبان و ادبیات فارسی، کوشش بسیار کرد.
دادبه ادامه داد: متاسفانه روز به روز تعداد معلمانی که آثار ماندگار پدید می آورند، کم می شود.

میر‌جلال الدین کزازی: روانشاد صفوی، ایرانی راستین بود
میر‌جلال الدین کزازی از اساتید دانشگاه اظهار داشت: مرحوم صفوی، دوستی فرهیخته، اندیشه ورز و دانشمند بود و مرگ او رخدادی است بزرگ در در اندوهباری، جان گزایی و دل شکنی.
کزازی افزود: صفوی هرگز از کسی به بدی یاد نکرد، هرگز ندیدمش که درشت خوی باشد و ابرو درهم کشد و همیشه چهره خندانی داشت و همواره شادمان بود که یکی از بنیادی ترین ویژگی های زن و مرد ایرانی، شادمانی است و صفوی، ایرانی راستین بود.
او اضافه کرد: صفوی، فراخ اندیش بود و تنگ بین و یکسونگر نبود و من او را فره مند می دانم و می نامم و او به نام، زنده خواهد ماند.

احمد تمیم داری: صفوی، استاد‌پرور بود
احمد تمیم داری از اساتید دانشگاه، بیان داشت: استادان یا مریدپرور هستند و یا استادپرور که مرحوم صفوی، استادپرور بود و شاگردان او در دانشگاه های داخل و خارج از کشور، مشغول تدریس و تحقیق هستند.
تمیم داری با اشاره به بازنشستگی اساتید، اضافه کرد: استادی که اسم بامسمایی داشته باشد، هیچ وقت بازنشسته نخواهد شد و هم چنین استاد صاحب نامِ استادپرور، یک تولد دارد و هرگز نخواهد مرد.

مجتبی منشی زاده: زبان فارسی، یکی از خادم‌ترین اعضای خود را از دست داد
مجتبی منشی زاده از اساتید دانشگاه، با اشاره به اینکه زبان فارسی، یکی از خادم ترین عضوهای خود را از دست داد، افزود: صفوی، محبوب، کوشا، خوش بیان و سخنور بود و علاقه وافری به نوشتن و چاپ آثار داشت.
او ادامه داد: مهم ترین کار صفوی این بود که سعی کرد مفاهیم زبان شناسی را به ساده ترین شکل، بومی سازی کند و ما وام دار او هستیم که مسائل پیچیده را به ساده ترین شکل بیان کرد و حدود ۳۰ کتاب و ۲۰۰ مقاله برای ما به جای گذاشت.

ابوالقاسم اسماعیل پور مطلق: صفوی، توانست گامی تازه در حوزه زبان شناسی و شعر بردارد
ابوالقاسم اسماعیل پور مطلق از اساتید دانشگاه ابراز داشت: مرحوم صفوی، چهره بشاشی داشت و همیشه خندان بود و طنز در گفتار و رفتار او بود و او خوشبخت بود که نام آورانی چون شفیعی کدکنی در کنار او بودند.
وی افزود: صفوی، توانست گامی تازه در حوزه زبان شناسی و شعر بردارد و در حوزه زبان شناسی و نقد ادبی، با تاثیرگذاری بالایش، ماندگار خواهد بود.

ناصر فکوهی: شخصیت‌هایی مانند مرحوم صفوی به سادگی تکرار نمی شوند
ناصر فکوهی از اساتید دانشگاه در یک پیام تصویری بیان داشت: متاسفانه یکی از شخصیت های برجسته در علوم اجتماعی و علوم انسانی از دست دادیم و همچین شخصیت هایی به سادگی تکرار نمی شوند.
فکوهی افزود: مرحوم صفوی یکی از دانشمندترین افراد، در حوزه خود بود و الگویی برای دانشجویان و اساتید دیگر به شمار می رفت.
وی اضافه کرد: فروتنی صفوی، زبانزد بود و ترکیب فروتنی، دانش و شوخ طبعی، از او یک شخصیت استثنایی ساخته بود.

شهین نعمت زاده: صفوی، پدر معنی شناسی ایران بود
شهین نعمت زاده از اساتید دانشگاه، بیان داشت: مرحوم صفوی، باهوش، خلاق، متواضع، اهل طنز، باسواد و توانا و معلم فوق العاده ای بود.
وی افزود: صفوی، هم معلم و هم مؤلف خوبی بود و پدر معنی شناسی ایران به شمار می رود و از موسسان انجمن زبان شناسی ایران هم بود.
نعمت زاده اضافه کرد: صفوی، زندگی در غربت را تاب نیاورد زیرا او با زبان فارسی نفس می کشید و در نهایت، غربت او را از ما گرفت.

ندا عابد: شوخ طبعی و تواضع صفوی، زبانزد بود
ندا عابد، سردبیر مجله آزما و از شاگردان مرحوم صفوی با بیان خاطراتی از کلاس های مرحوم صفوی، به شوخ طبعی و تواضع کورش صفوی در کلاس هایش، تاکید کرد.

بهرام پروین گنابادی: صفوی، در ذهن ما با خاطراتش نقش بسته است
بهرام پروین گنابادی، از اساتید دانشگاه ابراز داشت: به قول یکی از بزرگان، انسان چیزی نیست جز خاطراتش و صفوی در ذهن ما با خاطراتش نقش بسته است.
وی افزود: صفوی، پر‌انرژی، خندان و دوست داشتنی بود و در اواخر عمرش هم اجازه نداد که وحشت مرگ را در چشمانش ببینم.

مریم جلالی: رفتارهای صفوی برای ما زندگی ساخت
مریم جلالی از اساتید دانشگاه و از شاگردان مرحوم صفوی، با بیان خاطراتی از آن مرحوم، تاکید کرد: رفتارهای مرحوم صفوی، برای ما زندگی ساخت.

اسدالله امرایی: آن کس زنده می‌ماند که عشق یاد داده است
اسدالله امرایی از مترجمین کشور در سخنانی کوتاه، ابراز داشت: آن کس زنده می ماند که عشق یاد داده است و مرحوم صفوی هم بدین شکل زنده خواهد ماند.

عالیه یوسف فام: قدر اساتیدمان را بدانیم
عالیه یوسف فام از شاگردان مرحوم صفوی بیان داشت: کاش این محفل زمانی برگزار می شود که مرحوم صفوی در قید حیات بود و باید قدر اساتید را تا زنده هستند بدانیم تا این محفل ها را بدون حسرت برگزار کنیم.

اخبار

اخبار صفحه نخست

تاریخ نگارش: ۱۴۰۲/۰۶/۰۷

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت و محتوای آن متعلق به خانه اندیشمندان علوم انسانی است.