نشست "رونمایی و معرفی کتاب کفش سرخ خلیفه" برگزار شد
نشست "رونمایی و معرفی کتاب کفش سرخ خلیفه" روز دوشنبه ۱۳ شهریور در سالن حافظ خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی خانه اندیشمندان علوم انسانی، نشست "رونمایی و معرفی کتاب کفش سرخ خلیفه" به همت نگارستان اندیشه و با همکاری خانه اندیشمندان علوم انسانی، روز دوشنبه ۱۳ شهریور ۱۴۰۲ در سالن حافظ خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد.
ابراهیم موسی پور بشلی: فن بیان در واحدهای دانشگاهی رشته های علوم انسانی وجود ندارد
ابراهیم موسی پور شبلی نویسنده کتاب "کفش های سرخ خلیفه" ابراز داشت: این کتاب مجموعه ای از درس گفتارها است که حاصل تجارب خودم در زمینه های مختلف است و یکی از مسائل مهم در همه رشته ها و بخصوص رشته های علوم انسانی، بحث فن بیان است که در واحدهای دانشگاهی دیده نمی شود و چگونه سخن گفتن باید آموزش داده شود و من در این کتاب تلاش کرده ام که این خلأ را پر کنم.
وی افزود: در این کتاب تلاش کرده ام که خطاهای بین رشته ای را گوشزد نمایم و برخی از مسائل مربوط به منابع را آورده ام و در یکی از فصل ها هم به پرهیزها و هشدارهای روش شناسی در تاریخ پرداخته ام.
شهرام یوسفی پور: تاریخ اجتماعی چنانچه استقرار پیدا کند، دانش رهایی بخش خواهد بود
شهرام یوسفی پور از اساتید دانشگاه تهران، بیان داشت: ابراهیم موسی پور خیلی خوش خوان و روان می نویسد و یک کار خیلی خاص انجام داده و بحث هایی که در کتاب مطرح کرده، منحصر به فرد است و باید گفت که مباحث مربوط به تاریخ اجتماعی در کشور ما جدید است و جامعه ما ناگزیر خواهد بود که از این شاخه دانش تاریخی، استفاده ببرد.
وی افزود: گذشته ی تاریخی ما به خیلی از مسائل پاسخ نمی دهد و برای وسعت بخشیدن به گذشته، ساز و کارهایی نیاز است که دانش تاریخ اجتماعی یکی از آن ها است اما در جامعه ای مانند ایران، این کار به سادگی امکان پذیر نیست و یک سری از مشکلات فرهنگی مانع از سادگی این کار می شود.
یوسفی پور ادامه داد: تاریخ اجتماعی به سراغ بخشی از لایه های جامعه می رود و تولید دانش انجام می دهد و مشروعیت بخشی به آن لایه ها را اجتناب ناپذیر می کند و تاریخ اجتماعی چنانچه استقرار پیدا کند و سرنوشت نهایی خویش را بیابد، دانش رهایی بخش خواهد بود.
این استاد دانشگاه در پایان گفت: وجه آموزشی این کتاب، بالا است چون محتوای اصلی کتاب از کلاس های آموزشی درآمده است و این کتاب وجه عمومی بالایی دارد.
علیرضا ملائی توانی: کتاب "کفش های سرخ خلیفه" دانش انباشته ای است که در طی یک دوره ده ساله شکل گرفته است
علیرضا ملائی توانی از اساتید دانشگاه بیان داشت: این کتاب، متنی جذاب، خواندنی و اثرگذار دارد و موسی پور شخصیتی پیشرو در قلمرو مطالعات تاریخ اجتماعی است و به صورت حرفه ای خودش را وقف این نوع مطالعات کرده است.
وی افزود: این کتاب، دانش انباشته ای است که در طی یک دوره ده ساله شکل گرفته است و می تواند الگوی خوبی باشد برای کسانی که می خواهند از این روش استفاده کنند و هم چنین این کتاب، یک مجموعه پیچیده ای از روش شناسی، نظریه پردازی و مطالعات موردی در حوزه تاریخ اجتماعی است و حرکت در این قلمرو، نیازمند یک رشته تمهیدات نظری و معرفتی است.
ملائی در پایان ابراز داشت: این کار از سوی دیگر نیازمند مطالعات بین رشته ای است و کسی که در این حوزه کار می کند، باید در زمینه مطالعات میان رشته ای توانمند باشد.