تصویرتصویرتصویر

نشست "سی و سومین سالگرد درگذشت مهدی اخوان ثالث" برگزار شد

نشست "سی و سومین سالگرد درگذشت مهدی اخوان ثالث" روز چهارشنبه ۸ شهریور در سالن حافظ خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد.

تصویر
به گزارش روابط علمی خانه اندیشمندان علوم انسانی، نشست "سی وسومین سالگرد درگذشت مهدی اخوان ثالث" به همت انجمن ایران شناسی و با همکاری خانه اندیشمندان علوم انسانی روز چهارشنبه ۸ شهریور ۱۴۰۲ در سالن حافظ خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد.

محمود معتقدی: اخوان دارای ذهن و زبانی ساختمند بود
محمود معتقدی از پژوهشگران برجسته، اظهار داشت: اخوان، دارای ذهن و زبانی ساختمند بود و شعر او دارای قاعده مندی خاصی بود و من از دریچه او به شناخت شعر نیمایی رسیدم.
وی افزود: ورود اخوان به شعر نیمایی، مصادف بود با نهضت ملی و شاعر از این وقایع تاثیر گرفته است و به بازتاب موقعیت های فرهنگی و اجتماعی این جنبش پرداخته است و شعر زمستان را در پیوند با فضای نهضت ملی سروده بود.
معتقدی اضافه کرد: جنبه های عاطفی اخوان، ریشه در فضاهای روانشناختی خود شاعر دارد و در شعر او، بهره گیری بسیاری از آرایه های لفظی و معنایی دیده می شود و اخوان بیش از هر چیز به جوهره شعر می اندیشد.

کامیار عابدی: اخوان، شاعر بحران های اجتماعی و ملی بود
کامیار عابدی از پژوهشگران برجسته، ابراز داشت: هوشنگ ابتهاج و اخوان، از نظر توجه به سنت ادبی نزدیک هستند ولی اخوان شاعر بحران های اجتماعی و ملی بود و اخوان از اولین شاعرانی است که از حزب توده خارج شد و رنج ها در شعرش منعکس می شود.
وی افزود: به تدریج هویت ملی در شعر اخوان نیرومندتر می شود و سیر تدریجی نومیدی، به ایران گرایی منتهی می شود و دوره درخشان اخوان، بعد از حادثه ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ تا سال ۱۳۴۴ رقم می خورد و پس از این دوره، به تدریج از مشارکت سیاسی اجتماعی دور می شود.
عابدی اضافه کرد: اخوان از سال ۱۳۴۴ به بعد، شعرهایی به سبک نیمایی سروده است که شعرهای متوسطی هستند و به پای سال های قبل نمی رسند.

وحید عیدگاه طرقبه ای: شعر اخوان، مخاطب خود را فرهیخته می کند
وحید عیدگاه طرقبه ای از اساتید دانشگاه، ابراز داشت: شخصی جذاب و کم نظیر بوده که نفس گرمی داشته است و این نفس گرم، در اشعارش هم مشهود است.
وی اضافه کرد: اخوان، زبان خود را متنوع کرد و چیزهایی اضافه کرد که در نهایت یک شعر قابل عرضه و باکشش به دست آمد و شعرش، حالات گوناگونی داشت و ارتباط محکمی با زندگی خود او برقرار می کرد.
طرقبه ای در پایان اظهار داشت: شعر اخوان، مخاطب خود را فرهیخته می کند و مخاطبی را بار می آورد که به هر سخنی قناعت نمی کند و او، سلیقه ما را ارتقاء می دهد.

اخبار

اخبار صفحه نخست

نشست‌ها

تاریخ نگارش: ۱۴۰۲/۰۶/۰۸

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت و محتوای آن متعلق به خانه اندیشمندان علوم انسانی است.