نشست "قلدری در ورزش" برگزار شد
نشست "قلدری در ورزش" روز یکشنبه ۲۲ مرداد در سالن حافظ خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی خانه اندیشمندان علوم انسانی، نشست "قلدری در ورزش" به همت انجمن حقوق شناسی و با همکاری خانه اندیشمندان علوم انسانی، روز یکشنبه ۲۲ مرداد ۱۴۰۲ در سالن حافظ خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد.
الهام فخاری: عریان ترین حالت قلدری، در میادین ورزشی دیده می شود
الهام فخاری، روانشناس و پژوهشگر اجتماعی، خواستگاه قلدری را مدرسه دانست و افزود: علاوه بر قلدری آموزشگاهی، ما انواع قلدری را در زندگی روزمره و رسمی خود نیز شاهدیم، اما عریان ترین حالت قلدری در میادین ورزشی به چشم می خورد.
وی ادامه داد: آسیب به خود و دیگران، ریشه در احساس حقارت و بی ارزشی دارد و اگر به مسئله عدالت آموزشی توجه شود و مدرسه نهاد بازتولیدکننده فقر و بی عدالتی نباشد، قلدری مهار می شود.
فخاری اضافه کرد: گاهی اوقات ریشه قلدری به یک تخاصم جدی در نهاد خانواده برمیگردد و در مناطق کم برخوردار نیز احتمال قلدرپروری بیشتر است و می توان گفت که هر چقدر نظام ارزش های اجتماعی بهم ریخته تر باشد، احتمال بروز قلدری افزایش پیدا می کند چون راه های کمتری برای بروز مثبت پیدا می شوند.
این روانشناس در پایان بیان کرد: قلدری اجتماعی با بیگانگی اجتماعی در ارتباط است و چهار بُعد ناتوانی، بی معنایی، بی هنجاری و جدایی اجتماعی دارد.
رضا جاودانی: باشگاه های ورزشی، به مسائل فرهنگی توجهی ندارند
رضا جاودانی، معاون کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال در ابتدا با ارائه آمارهایی از پرونده های انضباطی در سه سال اخیر، آن را نگران کننده خواند چرا که هرسال تعداد پرونده ها افزایش می یابد.
وی افزود: یکی از مشکلات، آشنا نبودن باشگاه ها با مسائل انضباطی بخصوص در حوزه تماشاگران است و هم چنین مدیران شاغل در فوتبال کمترین آشنایی را با مسائل انضباطی دارند.
جاودانی ادامه داد: قلدری بیشتر در پرخاشگری هواداران در ورزشگاه نمود پیدا می کند و معمولا هوادار از مسائل اجتماعی دلخور است و در ورزشگاه خشمش را بروز می دهد اما در این صورت باشگاه ها جریمه می شوند چون قوانین انضباطی فوتبال، در سوئیس نوشته شده است و آنجا ورزشگاه ها در اختیار باشگاه ها هستند.
او اضافه کرد: متاسفانه باشگاه های ما به مسائل فرهنگی رسیدگی نمی کنند و شاید بهتر باشد کلمه فرهنگی را از روی اسم باشگاه ها بردارند.
امیرحسن نیازپور: در محیط های ورزشی، هدف گم شده است
امیرحسن نیازپور، عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی، ابتدا بیان کرد: جرم، به دو مولفه زور و نیرنگ ربط پیدا می کند که قلدری جلوه برجسته مولفه زور است.
او ادامه داد: قلدری علاوه بر جنبه جسمانی، جنبه روانی هم دارد و شخص قلدر معمولا به دنبال آسیب رساندن به شخص ضغیف تر از خود است و به تازگی قلدری آنلاین هم اضافه شده و قلدرها در فضای مجازی جولان می دهند.
این استاد دانشگاه اضافه کرد: قلدری ورزشی به دو بخش قلدری در میان کنشگران ورزش و قلدری در میان هواداران تیم ها تقسیم می شود و قلدرها افرادی بسیار خودمحور، لحظه نگر، بی تفاوت نسبت به عواطف و ستیزه جو هستند.
نیازپور در پایان ابراز داشت: در محیط های ورزشی، هدف گم شده است و وزارت ورزش و جوانان به عنوان متولی ورزش، از ترویج اخلاق ورزشی غفلت ورزیده است.