تصویرتصویرتصویر

نشست "ما و فلسفه کاربردی" برگزار شد

نشست "ما و فلسفه کابردی" روز دوشنبه ۳ مهر در سالن حافظ خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار می شود.

تصویر
به گزارش روابط عمومی خانه اندیشمندان علوم انسانی، نشست "ما و فلسفه کاربردی" به همت گروه فلسفه خانه اندیشمندان علوم انسانی، روز دوشنبه ۳ مهر ۱۴۰۲ در سالن حافظ خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد. دبیری این نشست را مالک شجاعی برعهده داشت. در این نشست از کتاب "فیلسوفی در تعمیرگاه" رونمایی شد.

کمیل سوهانی: کتاب "فیلسوفی در تعمیرگاه" در مورد کار معنادار صحبت می کند
کمیل سوهانی مترجم کتاب فیلسوفی در تعمیرگاه طی مقدمه ای بیان داشت: یکی از آسیب هایی که در امروز ایران وجود دارد، آسیب دیدن معنا و مفهوم کار است و همچنین آسیب دیگر، گسترش سیل گونه ادبیات کارآفرینی به شمار می رود و وقتی تعریف درستی از کار نداریم، تاکید زیاد بر روی کارآفرینی آسیب زا است. ما داریم مفهوم کار را اشتباه معنا می کنیم و یکی از دغدغه های من از بین رفتن صنعت و صنعت زدایی بوده است.
وی افزود: در سال ۱۳۹۶ مستندی به نام "مادرکشی" در مورد بحران آب ساختم و در مورد آسیب هایی که منجر به بحران آب در کشور شده اند، بحث و گفت و گو شد و من به این نتیجه رسیدم که حتما چیزی در مغزهای ما خشک شده که آب های کشور ما دارد می خشکد. ما هنوز تعریف درستی از آب نداریم و تا تعریف درستی نداشته باشیم، تمام بحران های این حوزه ادامه دارد و الان تنها کسانی که در مورد آب نظر می دهند، مهندسین هستند.
سوهانی ادامه داد: کتاب "فیلسوفی در تعمیرگاه" در مورد کار معنادار صحبت می کند و نویسنده اش یک فیلسوف است و می گوید دغدغه ام این است که در مدارس آمریکا ابزارآلاتی مانند چکش را خارج کرده و کامپیوتر را جایگزین کرده اند و اعتقاد دارد در تعمیرگاه موتور او، فکر بیشتری نسبت به دانشگاهی که در آن است، جریان دارد.
این مترجم اضافه کرد: تفکر، در واقعیت و میدان و مواجهه با ضرورت شکل می گیرد و با تاسیس هزاران اندیشکده نمی توان پیشرفت کرد. ما در آن جاهایی موفقیت نسبی داشته ایم که با واقعیت روبرو شده ایم.
سوهانی در پایان گفت: در این کتاب، راجع به فردیت، تعهد به جهان، رضایت از زندگی، کار و مهارت و امر سیاسی صحبت می شود.

فاطمه دلاوری: فلسفه در نطفه و آغاز خودش، کاملا در نسبت با میدان شکل می گیرد
فاطمه دلاوری دانشجوی دکتری فلسفه دانشگاه تهران، ابراز داشت: فلسفه در نطفه و آغاز خودش کاملا در نسبت با میدان شکل می گیرد. در فلسفه آلمانی، هگل دغدغه دولت دارد و می خواهد درباره رابطه جامعه مدنی و دولت صحبت کند. از سوی دیگر، کانت مسئله اش انقلاب فرانسه و روشنگری است. هگل تاریخ را به نحو فلسفی مطالعه می کند و انسان را در وضع تاریخی خود مطرح می کند و به این نتیجه می رسد که فلسفه یعنی مطالعه انسانی در وضعیت تاریخی خود.
وی افزود: من در پایان نامه ارشد و دکتری ام در مورد فلسفه و دولت صحبت کرده ام و موضوع تز دکتری ام، دولت زیباشناختی است.
دلاوری افزود: در کتاب "فیلسوفی در تعمیرگاه، مترجم مطالب بسیار خواندنی به کتاب اضافه کرده است و در این کتاب، مسائل معرفت شناختی وجود دارد.
او ادامه داد: الان انسان دارد دوباره در محور قرار می گیرد و این موضوع در اندیشه کانت به خوبی به چشم می خورد و هایدگر هم بحث اصالت انسان را مطرح می کند که انسان باید دوباره هستی را به یاد بیاورد.

اخبار

اخبار صفحه نخست

نشست‌ها

تاریخ نگارش: ۱۴۰۲/۰۶/۱۷

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت و محتوای آن متعلق به خانه اندیشمندان علوم انسانی است.