تصویرتصویرتصویر

نشست "ما و پست مدرنیسم" برگزار شد

نشست "ما و پست مدرنیسم" روز دوشنبه ۲۰ شهریور برگزار شد.

تصویر
به گزارش روابط عمومی خانه اندیشمندان علوم انسانی، نشست "ما و پست مدرنیسم" روز دوشنبه ۲۰ شهریور ۱۴۰۲ به همت گروه فلسفه خانه اندیشمندان علوم انسانی در سالن خیام خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد.

حسینعلی نوذری: رویکرد پسامدرن مبین تلاش برای نفی روایت های کلان است
حسینعلی نوذری سخنران این نشست، بیان داشت: پست مدرنیسم یک مقوله فکری و نظری پیچیده است و مفهوم پست مدرن بیشتر در وصف وجهی به کار برده می شود و پست مدرنیته به عنوان یک صورت بندی کمتر مورد توجه است.
وی افزود: فراروایت علم همواره داعیه دارد که از طریق تجهیزات، تکنولوژی و تحقیق، در جهت گشودن افق های آینده و پیشرفت حرکت می کند و دین هم داعیه دارد که در بعد اخلاق و سیاست ادعاهای فراوانی مطرح کرده است و این داعیه ها در جای خود، دارای چشم اندازهایی بودند اما باید دید که این داعیه ها سر از کجا در آوردند؟ مثلا داعیه های دین سر از قرون وسطی و تفتیش عقاید در آوردند.
نوذری ادامه داد: رویکرد پسامدرن، مبین تلاش برای نفی روایت های کلان بر مبنای بعضی اصول و گفتمان است و در حوزه فکری و نظری، تلاش اندیشه پسامدرن بر نفی یکسری شاخص های جاافتاده فراگیر است، مفاهیمی مانند حقیقت مطلق که مثلا دین ابراز می دارد که آن حقیقت مطلق، ما هستیم که یک نگرش انسدادی و محصوری است اما پست مدرنیسم می گوید حقیقت مطلقی نداریم و بحث پلورالیسم را مطرح می کند.
این استاد دانشگاه افزود: آمار و ارقام نمی تواند بیانگر تنوع و پلورالیته باشد و حقیقت بسیار بی شمار، متکثر و متنوع است و حقیقت امر واحد نیست. از سوی دیگر از منظر پسامدرن با پدیده هایی سر و کار داریم که غیرقابل تعریف هستند و بر مبنای این اصل، راه برای همه تعریف ها باز می شود و انحصار درست کردن درست نیست.
او اضافه کرد: استبداد، زمانی به وجود می آید که ما قائل به فهم ها و برداشت های مختلف نباشیم و خودمان را واجب علم لدنی بدانیم و بقیه را صغیر بشماریم و حصر معنا به معنای بسط استبداد و خودرأیی است.

اخبار

اخبار صفحه نخست

نشست‌ها

تاریخ نگارش: ۱۴۰۲/۰۶/۲۱

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت و محتوای آن متعلق به خانه اندیشمندان علوم انسانی است.