تصویرتصویرتصویر

نشست "هنر اورارتوها" برگزار شد

نشست "هنر اورارتوها" روز شنبه ۱۵ مهر در سالن خیام خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی خانه اندیشمندان علوم انسانی، نشست "هنر اورارتوها" به همت گروه تاریخ و باستان شناسی خانه اندیشمندان علوم انسانی، روز شنبه ۱۵ مهر ۱۴۰۲ در سالن خیام خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد. در این نشست از کتاب "هنر اورارتویی" رونمایی شد.

علی بیننده: در دانشگاه، خلأ مطالعات باستان شناسی اورارتو داریم
علی بیننده از اساتید دانشگاه، ابراز داشت: در باستان شناسی اورارتو ما بیشتر مدیون فعالیت های باستان شناسی ترکیه هستیم و آن ها در این مورد پیش گام بوده اند. مطالعات باستان شناسی اورارتو در آناتولی شروع شد و در آن زمان در ایران هنوز مطلبی در این زمینه نبود. در دهه ۷۰ میلادی آثاری از دوره اورارتو در ایران کشف شده است. قبل از انقلاب محوطه بسطام کشف شد و روی آن کار می کردند اما بعد از انقلاب، پس از یکی دو فصل، دیگر سیاست های پژوهشی ادامه نیافت. دو کتیبه در نزدیکی دریاچه ارومیه به ۸۲۰ قبل از میلاد مربوط به دو پادشاه اورارتویی وجود دارد.
بیننده ادامه داد: امروز مطالعات باستان شناسی اورارتو در ایران نزدیک صفر است چون پژوهشی انجام نمی شود. ما در قیاس با آناتولی اصلا کاری انجام نداده ایم. اوراتو پر‌هزینه است و تعداد زیادی کارگر و کارشناس می خواهد و فعلا هم میراث فرهنگی اعتباری برای این کار ندارد. ما در دانشگاه هم خلأ مطالعات باستان شناسی اورارتو داریم.

کامیار عبدی: کشورهای همسایه می خواهند بخشی از تاریخ و فرهنگ ما را به نام خود بزنند
کامیار عبدی از اساتید دانشگاه، ابراز داشت: ما در ایران دیدگاه عجیبی در مورد تاریخ نگاری ایران باستان داریم. قبل از این که حکومت ماد تشکیل بشود، اقوام زیادی در ایران زندگی می کردند که بعضی ها توانستند حکومتی برای خود تشکیل بدهند که ایلامی ها و اورارتوها از آن دسته هستند ولی در تاریخ نگاری ایران باستان اشاره هایی بسیار گذرایی به این دوران می شود. باید این حکومت ها را بشناسیم و این نیاز به پژوهش های میدانی دارد.
عبدی افزود: 90 درصد پژوهش های میدانی ما در غرب ایران انجام شده است و الان هم جسته و گریخته در سایر نقاط انجام می شود و به صورت اصولی نمی گیرد. کشورهای همسایه دارند بخشی از تاریخ و فرهنگ ما را به نام خود می زنند و در مورد اورارتو با مشکلاتی مواجه هستیم. اورارتو حکومتی بوده که ابتدا در ترکیه شکل گرفته اما بعدا دامنه اش به مناطق غربی کشور ما هم کشیده شده است، در نتیجه عملا در تلاش هستند که اورارتو را به عنوان یک تمدن ترک جا بزنند.

مریم دارا: کتاب "هنر اورارتویی" تصویر‌محور است
مریم دارا مؤلف کتاب "هنر اورارتویی" بیان داشت: این کتاب در تیرماه ۱۴۰۱ منتشر شد و من از قبل به آثار اورارتویی علاقه مند شده بودم و جسته و گریخته روی آن کار می کردم. متوجه شدم که کمتر روی نقوش اورارتویی کار شده است و آثار فلزی اورارتویی پخش و پلا بودند و من روی آنها کار می کردم.
دارا افزود: این کتاب، تصویر‌محور است تا خود خواننده بتواند قضاوت کند و تفسیرهای گوناگون از پژوهشگران مختلف آورده شده است و از منابع بسیار قدیمی تا زمان متاخر در کتاب آورده شده است. هم چنین به خاطر این که قیمت کتاب برای دانشجویان گران نشود، مجبور شدیم بعضی از عکس ها، سیاه و سفید آورده شود که بعضی ها کیفیت پایینی دارند.
وی ادامه داد: در بخش اول کتاب به معرفی اورارتوها و تاثیرگذاری و تاثیرپذیری هنر اورارتو پرداخته شده است. بخش های بعدی به نقوش حیوانی و نقوش اساطیری می پردازد.

اخبار

اخبار صفحه نخست

نشست‌ها

تاریخ نگارش: ۱۴۰۲/۰۷/۱۶

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت و محتوای آن متعلق به خانه اندیشمندان علوم انسانی است.