تصویرتصویرتصویر

نشست "احکام لایحه برنامه هفتم توسعه برای فرهنگ، هنر و رسانه" برگزار شد

نشست "احکام لایحه برنامه هفتم توسعه برای فرهنگ، هنر و رسانه" روز یکشنبه ۱۶ مهر در سالن حافظ خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد.

تصویر
به گزارش روابط عمومی خانه اندیشمندان علوم انسانی، نشست "احکام لایحه برنامه هفتم توسعه برای فرهنگ، هنر و رسانه" به همت انجمن حقوق شناسی، گروه حقوق خانه اندیشمندان علوم انسانی و با همکاری موسسه حقوق و هنر، روز یکشنبه ۱۶ مهر ۱۴۰۲ در سالن حافظ خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد. مدیریت این نشست برعهده وحید آگاه بود.

محمدمهدی عسگرپور: بخش زیادی از برنامه های قبلی توسعه، اجرایی نشده است
محمدمهدی عسگرپور مدیرعامل خانه هنرمندان، بیان داشت: ماده دوم قانون بهبود مستمر حقوق کسب و کار که در سال های گذشته به تصویب رسیده است، در حوزه فرهنگ و هنر تا به حال اصلا به این قانون عمل نشده است و کسی هم نظارتی ندارد و اگر به این ماده دو عمل می شد، شاید الان ما با برنامه دیگری مواجه بودیم.
عسگرپور ادامه داد: در حالی که بخش زیادی از برنامه های قبلی توسعه اجرایی نشده است، بر برنامه هفتم هم یک ساختار سنتی حاکم است و همان نهادهای قبلی را در حوزه فرهنگ و هنر مکلف کرده اند. یک مجموعه تکالیف سنتی عینا به نهادهای حاکمیتی واگذار شده است. بخشی از تکالیف جدید هم به عهده همان نهادهای قبلی گذاشته شده است. در بحث مرجعیت رسانه ای، مرجعیت رسانه ای را در صدا و سیما خلاصه کرده اند در حالی که حوزه های فرهنگ و هنر نباید فقط در صدا و سیما و امثالهم خلاصه شود.
وی افزود: در حوزه پویانمایی، گمان کرده اند ما مشکل نیروی انسانی داریم در حالی که ما به اندازه کافی نیروی انسانی داریم و مشکل جای دیگری است.
مدیرعامل خانه هنرمندان افزود: از نکات مثبت این برنامه در حوزه فرهنگ و هنر، می توان تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار گرفتن اهالی فرهنگ و هنر را نام برد.

مهدی کوهیان: دولت در برنامه هفتم می خواهد برای مردم سبک زندگی طراحی بکند
مهدی کوهیان تهیه کننده سینما و حقوقدان، اظهار داشت: در قانون، رسیدگی به جرایم در صلاحیت دادگستری است ولی الان با این لایحه برنامه هفتم، رسیدگی به بعضی جرائم، به نهادهای اجرایی واگذار شده است. مسئله بعدی، مسئله وا‌‌ پس گرایی برنامه های توسعه است، به طوری که مثلا در یک برنامه، بر افزایش تولید و آسان گیری تاکید می کنند ولی در برنامه بعدی نظارت ها و سخت گیری ها را بیشتر می کنند و عکس برنامه قبلی کار می کنند.
کوهیان ادامه داد: در این لایحه، بسیاری از بندهای آن با مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی مغایرت دارد. در بحث بیمه تامین اجتماعی هم، وزارت فرهنگ و صدا و سیما مکلف شده اند نسبت به پوشش تامین اجتماعی هنرمندان اقدام کنند اما این را منوط به آزمون وسع توسط وزارت تعاون کرده و صرفا برای چهار دهک اول درآمدی اختصاص داده اند، در نتیجه همین هم نکته منفی به شمار می رود.
کوهیان در پایان گفت: دولت در لایحه برنامه هفتم می خواهد که برای مردم سبک زندگی طراحی کند و این با حفظ حریم شخصی در تعارض است.

اخبار

اخبار صفحه نخست

نشست‌ها

تاریخ نگارش: ۱۴۰۲/۰۷/۱۷

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت و محتوای آن متعلق به خانه اندیشمندان علوم انسانی است.