تصویرتصویرتصویر

نشست "تکامل و زبان های بدن و مغز" برگزار شد

نشست "تکامل و زبان های بدن و مغز" روز چهارشنبه ۲۶ مهر در سالن حافظ خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد.

تصویر
به گزارش روابط عمومی خانه اندیشمندان علوم انسانی، نشست "تکامل و زبان های بدن و مغز" به همت انجمن عصب روانشناسی و با همکاری خانه اندیشمندان علوم انسانی، روز چهارشنبه ۲۶ مهر ۱۴۰۲ در سالن حافظ خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد.

هاشم فرهنگ دوست از اساتید دانشگاه در این نشست ابراز داشت: انسان موجودی است که خاطرات چهار میلیارد ساله تکامل را با خود دارد و یک موزه متحرک است. در این نشست می خواهیم بررسی کنیم آن چیست که تناقض ها را ایجاد می کند؟ و چه رخدادی انجام می گیرد در لحظاتی که دچار نگرانی می شویم، حرکاتی را از خودمان بروز می دهیم؟ مسائلی که بیان می کنم، نقل قول هایی است از کتاب "مغز بی پیرایه".
وی افزود: زبان در نگاه کلی و به صورت عام، مجموعه ای از قراردادهای واژگانی است که با ترتیب خاصی کنار هم قرار می گیرند و مفهوم خاصی را انتقال می دهند. تعامل هم الگویی است که بیشتر به یک کنش و واکنش می پردازد. در لایه تعامل با مفهوم ارتباط سر و کار نداریم چون ما قصدی برای انتقال پیام نداریم. ما در جریان رشد با فرایندهای مختلف مواجه می شویم. هم چنین در رابطه با انسان، زبان های گوناگونی داریم. زبان شیمیایی می تواند بین گونه های مختلف جانوری بروز کند. فرومون و الگوهای شیمیایی هم در جهت تغذیه و هم در جهت بقا می توانند استفاده شوند.
او ادامه داد: رشد سیستم لیمبیک در ابتدا کند است و بعد سرعت می گیرد. اگر سیستم لیمبیک به شکل دو سویه صدمه ببیند ممکن است کودک منزوی شود و یا به اشیا علاقه پیدا کند و این مسئله را در کودکان اوتیسمی می بینیم. از منظر محیطی، کودکانی که در دوران ابتدایی مورد لمس آسایشی مطلوب قرار نگرفته اند، به تدریج دچار عدم رشد اجتماعی می شوند.
فرهنگ دووست اضافه کرد: الگوهای بویایی ما نقش کنار هم جمع کردن را دارد. نشانه گذاری های بویایی که وجود دارد، می تواند نقش طردشدگی یا همبستگی داشته باشد. امروزه رفتارهای بویایی به یک صنعت تبدیل شده است. مثلا با استفاده از بوها زمان بیشتری ما را در یک فروشگاه نگه می دارند.
این استاد دانشگاه، ادامه داد: زبان بعدی ما، زبان نیم کره راست است. پدیده هایی که دارای فرکانس پایین تری هستند پردازش می شوند. در این فرایند، توالی و ترتیب زمانی مطرح نیست. نواها، آهنگ ها، موقعیت های فضایی و جنبه های هیجانی توسط نیم کره راست پردازش می شود. سرعت عمل نیم کره راست بیشتر از نیم کره چپ است. زبان کدگذاری نیم کره راست و چپ با هم متفاوت است. باید انواع زبان ها از جمله زبان بدن، زبان شیمیایی، زبان خنده، هیجانات و پوشش را با هم دید و زبان، فقط کلمات نیست.

اخبار

اخبار صفحه نخست

نشست‌ها

تاریخ نگارش: ۱۴۰۲/۰۷/۲۶

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت و محتوای آن متعلق به خانه اندیشمندان علوم انسانی است.