تصویرتصویرتصویر

نشست "گپ و گفت با سید حسین سیف زاده" برگزار شد

نشست "گپ و گفت با سید حسین سیف زاده" روز دوشنبه ۸ آبان در سالن حافظ خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد.

تصویر
به گزارش روابط عمومی خانه اندیشمندان علوم انسانی، نشست "گپ و گفت با سید حسین سیف زاده" به همت انجمن مطالعات صلح ایران و با همکاری خانه اندیشمندان علوم انسانی، روز دوشنبه ۸ آبان ۱۴۰۲ در سالن حافظ خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد. خلاصه ای از گزارش جلسه در ادامه می آید.

سید حسین سیف زاده: اگر می خواهید ایران آباد شود، باید فکر کرد و تئوری ارائه داد
سید حسین سیف زاده، استاد بازنشسته دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران، اظهار داشت: قبل از هر چیز باید بگویم که من عاشق ایرانم و باید ایران را بسازیم. به هر ایرانی که می رسم، اولین سوالی که می کنم این است که تعریف شما از خودتان چیست؟ در مدرن می گویند که انسان کارآفرین است اما آیا واقعا ما در سیاست کارآفرین بوده ایم؟ از نظر من، انسان باشنده ای است شونده و به صورت دائم درگیر تعارض در انتخاب و گهی در کمین توجیه و گهی در کمین رهایی.
وی افزود: جامعه ما اصل را بر تفاوت نمی گذارد. آن چه که در جامعه ایران می بینیم، گرایش قبیله ای است نه اصل تفاوت. ما باید با اصل تفاوت آشنا بشویم. به کسانی که با شما مخالفت می کنند بگویید که با من مخالفت نکن بلکه با نظر من مخالفت کن. اختلاف خوب ولی دشمنی بد است.
سیف‌زاده ادامه داد: من با نگاه های امت - دولت و قوم - دولت مخالف هستم. گاهی بعضی از اساتید به اشتباه از ترکیب دولت - ملت استفاده می کنند که درست آن، ملت - دولت است. در کشورهای شکوفا شده، حاکمیت از آن ملت است. ملت یک مفهوم مدرن است به معنای گروهی که به حاکمیت می رسند. هنوز من در کشور، علائم مدرنیته را در ایران نمی بینم. در ایران، به نقش احترام می گذارند نه به آدم.
وی اضافه کرد: سیاست، کارگردانی ارزش ها، منافع و ایدئولوژی های متناقض است اما به طریق مسالمت آمیز باید مفهوم سازی کرد از طریق فکر کردن. مثلا در رابطه با محافظه کار و لیبرال ایرانی فکر بکنید. سعی کنیم آزادگی داشته باشیم. در ایران ندیدم کسی تئوری بدهد و در بحث روش نیز، در ایران تنها روش های قیاسی - استقرائی وجود دارد. ما باید به سمت فرا روش برویم. تفاوت ذهن ما با ذهن غربی و حوزوی ها، آداب اخلاقی است. اگر می خواهید ایران آباد شود باید فکر کرد و تئوری ارائه داد. ذهنیت ایرانی با ذهنیت غربی و حوزوی قدری اختلاف دارد. ذهنیت ایرانی، شور پایه است اما ذهنیت غربی و حوزوی ادراک پایه است.
سیف زاده در پایان گفت: باید سپهر عمومی تشکیل بدهیم که فراجناحی باشد. شکوفایی ایرانی اول باید به صورت شکوفندگی در بیاید. ما بحث های تئوریک را به صورت عمیق نخوانده ایم. ما باید سعی کنیم که جوانانمان را بسازیم و توانمند کنیم.
در پایان برنامه، تعدادی از دوستان و دانشجویان سید حسین سیف زاده در وصف وی به ایراد سخن پراختند. هم چنین لوح یادبودی از سوی خانه اندیشمندان علوم انسانی و انجمن مطالعات صلح ایران به سیف زاده اهدا شد.

اخبار

اخبار صفحه نخست

نشست‌ها

تاریخ نگارش: ۱۴۰۲/۰۸/۰۸

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت و محتوای آن متعلق به خانه اندیشمندان علوم انسانی است.