آیین نکوداشت "دکتر نسرین مصفا" برگزار شد
آیین نکوداشت "دکتر نسرین مصفا" روز چهارشنبه ۲۴ آبان در سالن فردوسی خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی خانه اندیشمندان علوم انسانی، آیین نکوداشت "دکتر نسرین مصفا" به همت انجمن علوم سیاسی ایران، دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران و خانه اندیشمندان علوم انسانی، روز چهارشنبه ۲۴ آبان ۱۴۰۲ در سالن فردوسی خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد. خلاصه ای از گزارش این آیین در ادامه می آید.
علی اصغر قاسمی سیانی: سرمایه های این کشور، بزرگانش هستند
علی اصغر قاسمی سیانی مدیرعامل خانه اندیشمندان علوم انسانی، ضمن خیر مقدم به حضار، اظهار داشت: وجه اشتراک جمع حاضر، اندیشمندی و اندیشه ورزی است. در روزگاری که علم، دانش و فرهیختگی جایگاه شایسته خودش را ندارد و بزرگان کشور آن طور که شایسته است در صدر ننشسته اند، مفتخریم که امروز گرد هم آمده ایم که از سجایای علمی و اخلاقی اندیشمندی فرهیخته، صاحب اثر، بزرگوار و دوست داشتنی تجلیل کنیم.
وی افزود: در زمانه ای که ثانیه به ثانیه اخبار کشت و کشتار را می شنویم، از بانویی تجلیل می کنیم که نماد صلح است و افتخاری است برای خانه اندیشمندان که بانوان را گرامی بدارد. امروز میزبان بزرگانی هستیم که افتخار کشور ما هستند. سرمایه های این کشور چاه های نفت نیست بلکه سرمایه ها این بزرگان هستند. خواهشم این است که با این بزرگان و پیشکسوتان، مهربان تر باشیم.
جمشید ممتاز: نسرین مصفا، بانوی مهر و معرفت است
جمشید ممتاز از اساتید دانشگاه، ابراز داشت: خوشحالم که در آیین نکوداشت دوست گرامی و قدیمی ام، بانوی مهر و معرفت حضور پیدا کرده ام. در طی این سال ها، نسرین مصفا علاقه خاصی به دو نهاد آموزشی و تحقیقاتی داشت که عبارتند از مرکز مطالعات عالی بین المللی و انجمن ایرانی سازمان ملل متحد.
او ادامه داد: افتخار بزرگی است که محققین در علوم اجتماعی بتوانند برای تضمین منافع ملی کمکی به این مرز و بوم کنند و نسرین مصفا در این راستا حرکت کرده است.
حسنعلی درودیان: نسرین مصفا، لیاقت زن ایرانی را به منصه ظهور رسانده است
حسنعلی درودیان از اساتید دانشگاه، اظهار داشت: امروز نکوداشت یکی از مفاخر معاصر کشورمان است. کسی که در کسوت استاد دانشگاه، رئیس کتابخانه و رئیس مرکز مطالعات حقوق بشر همواره همچون مادر و خواهری دلسوز، یار و یاور راستین اهالی دانشکده بوده است. در سمت معاونت اداری و مالی دانشکده حقوق و علوم سیاسی، دو کار بزرگ و ماندگار عمرانی انجام داد که یکی احداث ساختمان جدید و دومی مقاوم سازی ساختمان قدیم بود.
وی افزود: نسرین مصفا، لیاقت زن ایرانی را به منصه ظهور رسانده است. اگر بنا به شایسته سالاری بود، باید از وجود او در پست های کلان استفاده به عمل می آمد. باید اضافه کرد که موفقیت های او، مرهون همراهی همسرش نیز می باشد.
محمدجواد ظریف: هر جا نسرین مصفا بوده است، باعث سربلندی ایران شده است
محمدجواد ظریف وزیر سابق امور خارجه، اظهار داشت: افتخاری است برای من که در زمان معاونتم در وزارت خارجه، از حضور نسرین مصفا در جلسات بین المللی بهره می بردم و هر جا او حضور داشت، باعث سربلندی ایران بود و او یکی از گل های سر سبد زنان ایرانی در صحنه بین المللی است. علاقه ای که او به انسانیت و روابط انسانی دارد، درس آموز است.
وی افزود: در دهه ۷۰ با «مصفا» کلاس های مشترک داشتیم و با هم حقوق بشر درس می دادیم و آن چه که همیشه جذاب بود، عشقی بود که او به دانشجویان داشت. نحوه ارتباط او با دانشجویان، برای من سرمشق بود.
ظریف ادامه داد: امروز روابط بین المللی از روابط دولت ها بسیار فراتر رفته است و دولت ها تنها کنشگر بین المللی نیستند. امروز انسان ها قدرت پیدا کرده اند. آن چه که این کشور را نگه داشته، مردم این کشور بوده اند. کنشگران انسانی هستند که در روابط بین المللی تاثیر می گذارند.
شکوه نوابی نژاد: تکریم اساتید از دیرباز در این سرزمین مورد تاکید بوده است
شکوه نوابی نژاد از اساتید دانشگاه، ابراز داشت: تکریم اساتید و گرامیداشت مقام و مرتبه علمی از دیرباز مورد تاکید در این سرزمین بوده است. در راستای انجام این وظیفه انسانی، به نمایندگی از انجمن زنان ایران از نسرین مصفا تشکر می کنم.
او اضافه کرد: مصفا، شخصیتی آرام و ستودنی دارد و در انجمن مطالعات زنان، فضایی سالم و امن را برای فعالیت زنان فراهم کرد. او الهام بخش من و ده ها بانوی دیگر در انجمن مطالعات زنان بوده است.
الهه کولایی: نسرین مصفا، مدیریت زنانه و مادرانه را در پست های مختلف به نمایش گذاشت
الهه کولایی از اساتید دانشگاه، ابراز داشت: نسرین مصفا، مدیریت زنانه و مادرانه را در پست های مختلف به نمایش گذاشت. او یک مدیر سلیم النفس و راهگشا بود و برای ارتقاء سیستم مورد نظر، از همه امکانات موجود بهره می گرفت.
وی افزود: حضور مصفا نشان داد که نیاز جامعه است که از ظرفیت های انسانی جهت رفع نیازها بهره گرفته شود. او بر حوزه سازمان های بین المللی و حقوق بشر تمرکز کرد.
محمدرضا ضیائی بیگدلی: نسرین مصفا، بانویی از تبار فرزانگان است
محمدرضا ضیائی بیگدلی از اساتید دانشگاه، اظهار داشت: نسرین مصفا، بانویی از تبار فرزانگان است. پیوند مودت در بین ما زمانی به اوج رسید که در سال ۱۳۷۸ به اتفاق دوستان، به عضویت هیئت موسس انجمن ایرانی مطالعات سازمان ملل متحد درآمدیم و آن جا از نظرات عالمانه او برخوردار شدیم.
وی افزود: مصفا، در مقابل بی اخلاقی ها، بی اخلاقی را پیشه نکرد. در مقابل سختی ها آرام بودو به نزدیکانش نیز آرامش می بخشید. اخلاق مداری بی نظیری نسبت به خانواده و اقوامش دارد. از حیث معلومات و دامنه تخصصی، کم نظیر است. او استادی به تمام معنا است. او در پست های مدیریتی هم درخشان ظاهر شد. پاسداشت او، پاسداشت علم و اخلاق است.
حمیرا مشیرزاده: نسرین مصفا در عمل، دانشجویانش را با سازمان های بین المللی آشنا می کند
حمیرا مشیرزاده از اساتید دانشگاه، اظهار داشت: جایگاه علمی مصفا، بی نظیر است و در حوزه سازمان های بین المللی هم بی نظیر است. او راحت دانسته هایش را به دانشجویان منتقل می کند. آثار علمی و سخنرانی های بین المللی او گواه بر علم بالای او است. سبک آموزشی او متفاوت است و در عمل، دانشجویانش را با سازمان های بین الملل آشنا می کند.
وی افزود: آن چه مصفا را یگانه می سازد، مادری اوست. فرزند او هم انسانی فاضل، دانشمند و متعهد است. او نسبت به همه مادر است، حتی نگاهش به روابط بین الملل، از نگاه مادری است و این مادری، جنسیتی نیست بلکه مجموعه ای از فضایل است. او به ما می آموزد مهربان، دلسوز و با سخاوت باشیم.
علی اشرف مجتهد شبستری: نسرین مصفا هرگز درگیر جناح بندی ها و حاشیه ها نشد
علی اشرف مجتهد شبستری از دیپلمات های وزارت خارجه، بیان داشت: سابقه آشنایی منبا نسرین مصفا، به دهه ۶۰ در دفتر مطالعات سیاسی وزارت خارجه بر می گردد. از آن به بعد، همکاری های زیادی در برگزاری میزگردهای سازمان های بین المللی داشته ایم. او حلقه واصل دانشگاه تهران با سازمان ملل بوده است.
وی افزود: سازمان ملل فقط شورای امنیت نیست. متاسفانه بخش توسعه ای و انسان دوستانه سازمان ملل فراموش شده است، همان بخشی که مصفا فعالیت زیادی در آن داشته است. او بسیار سخت کوش، جدی و با پشتکار است. او هرگز درگیر جناح بندی ها و حاشیه ها نشد. او اهل علم است نه اطلاعات و داده ها. هم چنین متواضع و روادار است.
ابراهیم بیگ زاده: مدنیت بدون حضور زنان، به شوره زاری لم یزرع می نماید
ابراهیم بیگ زاده از اساتید دانشگاه، ابراز داشت: این نکوداشت ها می تواند مقدمه ای برای تکریم زنان ایران باشد که جامعه سخت به آنان نیازمند است. جوامع مبتنی بر سلطه مردان، جوامع خشنی هستند. مدنیت بدون حضور زنان به شوره زاری لم یزرع می نماید. زنان در ایران باستان، به عنوان پدیده تمدن ساز بوده اند.
وی افزود: زنان با رعایت عدالت قادرند فرهنگ ضد خشونت را ترویج دهند. در خلال این سال ها، جز تلاش مجدانه برای پیشبرد کارها، از نسرین مصفا ندیدم. او به نحواحسن نشان داد همچون کوهی سترگ در برابر مشکلات، صبور و مقاوم هستند.
محمدرضا تخشید: نسرین مصفا در عمل، بخشی از وجودش حقوق بشر است
محمدرضا تخشید از اساتید دانشگاه، ابراز داشت: نسرین مصفا که مدتی رئیس کتابخانه دانشکده و بعدها معاون اداری مالی شد، دغدغه و علاقه فراوانی به دانشکده داشت. مقاوم سازی و بهینه سازی ساختمان دانشکده کار بزرگی بود که در زمان او به سرانجام رسید. او به نظرات و دیدگاه های خود عمل می کند. بعضی افراد راجع به حقوق بشر صحبت می کنند اما در مقام عمل توجهی به آن ندارند. مصفا در عمل، بخشی از وجودش حقوق بشر است.
وی افزود: رفتار مصفا با کارمندان، همکاران و دانشجویان ستودنی است. او در کارش سلامت نفس، صداقت و درستکاری دارد. اگر بکگویند مهم ترین دستاورد او را ذکر کنید، خواهم گفت که اجرای طرح تقویت ظرفیت های حقوق بشر در بعد آموزشی و پژوهشی در ایران.
ابراهیم متقی: نسرین مصفا، نگاه عام گرایی دارد
ابراهیم متقی از اساتید دانشگاه، ابراز داشت: هیچ شبی را در خانه اندیشمندان مثل امشب ندیدم. دانش، علم و صمیمیت موج می زد.
او ادامه داد: دانشکده ما خیلی سیاسی است که سلیقه های رادیکالیزه شده در آن وجود دارد. روزگار به گونه ای است که فضا رادیکالیزه می شود و این شرایط بسیار سختی است برای کسانی که ذهنشان بروکراتیک است. نسرین مصفا، فضای ذهنی ثبات و آرامش را در دانشکده حقوق و علوم سیاسی برساخته می کند. سه ویژگی اصلی او عبارتند از مادری به معنای بارورسازی و پرورش، نگاه عام گرایی و صمیمیت قلبی.
محمدکاظم سجادپور: نسرین مصفا، بناساز و بنا نگه دارنده است
محمدکاظم سجادپور از اساتید دانشگاه، ابراز داشت: نسرین مصفا، انسانی مهربان و عالم است که مهربانی اش، ناشی از اعتقاد قلبی به خداوند است. او کوشش زیادی برای شناساندن مسائل روابط بین الملل کرده است. او بناساز و بنا نگه دارنده است. بناهای مختلفی مانند مجلات، طرح ها و پروژه ها ساخته است.
وی افزود: نقش مصفا در بناسازی دفتر سیاسی مطالعات وزارت خارجه، پررنگ بوده است و در عین بناسازی، بنا نگه دارند. هم چنین جهت رشد آفرینی دارند و هر کس با او بوده، رشد کرده و می توان گفت که ایران را رشد داده است و ایران به او مفتخر است.
فریده محمدعلی پور: از کامیابی های نسل من، آموختن از استادی چون نسرین مصفا است
فریده محمدعلی پور از اساتید دانشگاه، اظهار داشت: از کامیابی های نسل من، آموختن از استادی چون نسرین مصفا است.
او سپس به تشریح فصل های کتابی که برای نسرین مصفا آماده کرده است، پرداخت: در بخش اول به زندگینامه پرداخته شده است. در بخش دوم، خاطرات مصفا از زبان همکاران و دانشجویان او آمده است. بخش سوم، به مقالات اهدایی به او پرداخته شده است و بخش چهارم هم، قاب خاطرات در گذر ایام است.
نسرین مصفا: هزاران زن بی نام و نشان در این کشور در حال زحمت کشیدن هستند
نسرین مصفا در آیین نکوداشت خود، اظهار داشت: من کم تر از آن هستم که در این شرایط قرار بگیرم. من فقط خواستم که خدمتی کرده باشم. هزاران زن بی نام و نشان در این کشور در حال خدمت هستند که باید از آنان تجلیل شود.
وی افزود: شاکر خداوند هستم که همچین نعمتی را به من ارزانی داشته است. مدیون پدر و مادری هستم که به ما رسم زندگی یاد دادند. استادانی بزرگی داشتم که به آن ها مدیونم. از همه کسانی که در این مراسم نکوداشت زحمت کشیدند، صمیمانه تشکر می کنم.