تصویرتصویرتصویر

آیین نکوداشت "دکتر سید محمدمهدی جعفری" برگزار شد

آیین نکوداشت "دکتر سید محمدمهدی جعفری" روز دوشنبه ۲۹ آبان در سالن فردوسی خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد.

تصویر
به گزارش روابط عمومی خانه اندیشمندان علوم انسانی، آیین نکوداشت "دکتر سید محمدمهدی جعفری" به همت گروه مطالعات علوم قرآنی خانه اندیشمندان علوم انسانی و با همکاری انجمن علمی مطالعات نهج البلاغه ایران، روز دوشنبه ۲۹ آبان ۱۴۰۲ در سالن فردوسی خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد. خلاصه ای از گزارش این آیین در ادامه می آید.

علی اصغر قاسمی سیانی: بزرگان باید در صدر بنشینند و قدر ببینند
علی اصغر قاسمی سیانی مدیرعامل خانه اندیشمندان علوم انسانی، اظهار داشت: برگزاری چنین نکوداشت هایی نیاز جامعه است. بزرگان باید در صدر بنشینند و قدر ببینند. از گروه مطالعات علوم قرآنی خانه اندیشمندان علوم انسانی سپاسگزاری می کنم که مقدمات برگزاری تجلیل از چنین استاد با فضیلتی را فراهم آوردند. امیدوارم این برنامه ها فتح بابی باشد برای تجلیل از فرهیختگان کشور. امید است این افراد، چراغ امید را در کشور روشن نگه دارند.

محمدهادی امین ناجی: سید محمدمهدی جعفری، مردی از تبار نیکان است
محمدهادی امین ناجی از اعضای انجمن مطالعات نهج البلاغه، ابراز داشت: سید محمدمهدی جعفری، شخصیتی نجیب، کریم، فهیم و علیم است. در نهج البلاغه آمده است در احترام به نعمت های موجود اعم از نعمت های طبیعی و انسانی، هیچ فرو نگذاریم و محمدمهدی جعفری یکی از نعمت های انسانی است که نامش در میان نهج البلاغه پژوهان می درخشد.
وی افزود: جعفری مردی از تبار نیکان و خطه برازجان است. درس های نهج البلاغه را در کنار استادانی چون محمود طالقانی آموخته است. او در تمام عرصه های پژوهش در حوزه نهج البلاغه، از هیچ کوششی کوتاهی نکرده است. در تنظیم رشته های مختلف نهج البلاغه نمی توان نام او را در ردیف اول ذکر نکرد. او برای تامین منابع درسی هم دست به قلم بوده و هست. بعد علمی دیگر او، به تاسیس مجلات در حوزه نهج البلاغه و قرآن و حدیث بر می گردد.

مجید معارف: سید محمدمهدی جعفری، خدمات بی شماری به ساحت علم و به ویژه نهج البلاغه کرده اند
مجید معارف از اساتید دانشگاه، ضمن اشاره به مقدمه ای در باب کتاب های حدیثی، ابراز داشت: در کتاب های حدیثی، متن ها یا دچار تقطیع می شوند یا عاری از سند می شوند یا غریبه و بیگانه با مصدر اصلی شان می شوند. در دنیای قدیم یکی از مهمترین دغدغه های محدثان این بوده که اخبار فقهی را با سند نقل کنند.
وی افزود: از آن جایی که شکاکان در منبع خطبه های نهج البلاغه شک کردند، کار بزرگ سید محمدمهدی جعفری این بود که یک کار اساسی در بازیابی اسناد و منابع نهج البلاغه انجام داد و او یکی از افرادی است که این خدمت بزرگ را به سرانجام رسانده است.

نجفقلی حبیبی: نهج البلاغه کتاب شگفت انگیزی است و هنوز معماهایی دارد که باید گشوده شود
نجفقلی حبیبی از اساتید دانشگاه، اظهار داشت: سید محمدمهدی جعفری همه عمرش را به پای تحقیقات نهج البلاغه گذاشته است. از نسل جوان خواهش دارم که از کارها و راه های او استفاده کنند. نهج البلاغه کتاب شگفت انگیزی است و هنوز معماهایی دارد که باید گشوده شود. کتابی نیست که عمرش تمام شده باشد بلکه کتابی است که همچنان یک کتاب باز است و دائما در حال بازسازی و نوسازی است. این کتاب را باید راهنمای خود در امور سیاسی و اجتماعی قرار دهیم.

سید جمال الدین دین پرور: سید محمدمهدی جعفری شخصیت ارزنده ای است که در رابطه با فرهنگ اسلامی عمری را سپری کرده است
سید جمال الدین دین پرور از اساتید حوزه، اظهار داشت: سید محمدمهدی جعفری شخصیت ارزنده ای است که در رابطه با فرهنگ اسلامی و تشیع، عمری را سپری کرده و آثاری را خلق کرده که مورد استفاده همگان بوده است. او همواره در کنگره های نهج البلاغه با علاقه و بزرگوارانه، حضور فعال داشته است.
وی افزود: تا ۲۰۰ سال بعد از تألیف نهج البلاغه کسی در آن تشکیک نکرد که بگوید این کتاب به سند نیاز دارد اما باید گفت نهج البلاغه کتاب مستندی است و محتوای آن طوری است که نیاز به سند ندارد.

محمدعلی خسروی: پیام اصلی نهج البلاغه بعد از توحید ناب، عدالت اجتماعی است
محمدعلی خسروی از اساتید حوزه، اظهار داشت: سیر تکاملی انسان وقتی موفق خواهد بود که به دو عامل توجه کند. یکی، داشتن اندوخته های علمی است و دومی، توأم کردن علم با عمل. علم بی عمل جز هلاکت و بدبختی نتیجه ای نخواهد داشت. سید محمدمهدی جعفری در حوزه قرآن و حدیث، علوم فراوانی کسب کرد و نشر داد.
وی افزود: متاسفانه عده ای قرآن را گرفتند و عترت را رها کردند و در واقع قرآن را رها کردند و این ها گمراهی است. پیامبر فرمود که قرآن و عترت از هم جدا نیستند. پیام اصلی نهج البلاغه بعد از توحید ناب، عدالت اجتماعی است.

سید علی علم الهدی: سید محمدمهدی جعفری به خوبی شاگردپروری کرده است
سید علی علم الهدی از اساتید دانشگاه، بیان داشت: جامعه دانشگاهی ما شاهد تلاش ها و کوشش های سید محمدمهدی جعفری در زمینه علوم قرآن و حدیث بوده است. او به عنوان یکی از موسسین انجمن مطالعات نهج البلاغه، چراغ راه ما بوده است. انجمنی که به عنوان یکی از انجمن های با رتبه خوب در وزارت علوم ثبت شده است. او در دانشگاه پیام نور هم منشأ برکات و خدمات بوده است. گرچه که ما بیشتر به آثار پژوهشی او نگاه می کنیم اما وی در زمینه شاگردپروری نیز بسیار خوب عمل کرده است. جعفری از مرز دانش عبور کرده و به مرز فهم و حکمت رسیده است.

ولی الله شجاع پوریان: تدین، پارسایی و فروتنی از صفات بارز سید محمدمهدی جعفری است
ولی الله شجاع پوریان از اساتید دانشگاه، اظهار داشت: در دوره کارشناسی و در درس آشنایی با نهج البلاغه با سید محمدمهدی جعفری آشنا شدم که در آن کلاس، کتاب خودش را درس می داد و از همان جا جذبه و معنویت او ما را جلب کرد. در دوره کارشناسی ارشد هم استاد راهنمای پایان نامه ام بود. در سال ۱۳۹۳ هم که دوباره کارشناسی ارشد رشته ای دیگر را می خواندم، باز هم در پایان نامه از کمک و راهنمایی او بهره گرفتم و این افتخار را داشتم که دو بار در معرض بارش معنوی او قرار بگیرم. تدین، فروتنی، پارسایی و علم از صفات بارز او است.

عبدالهادی فقهی زاده: سید محمدمهدی جعفری همواره برخورد صادقانه و مخلصانه با شاگردان رسمی و غیر رسمی خود داشته است
عبدالهادی فقهی زاده مدیر گروه مطالعات علوم قرآنی خانه اندیشمندان علوم انسانی، اظهار داشت: ۲۲ سال پیش و در دانشگاه، سید محمدمهدی جعفری را شناختم. کسی را زبده تر از او نیافته ام که با اخلاص تمام مثل یک انسان تازه کار و پر انرژی هر هفته از شیراز به تهران می آمد و سر کلاس می رفت و بعد از هشت ساعت تدریس، بر می گشت. از جعفری نکته ها آموخته ام و او همواره با یکایک شاگردان رسمی و غیر رسمی خود، برخورد صادقانه و مخلصانه داشته است.

امیرعباس علیزمانی: انسان با زندگی خود تابلویی می آفریند و آفرینشگر است
امیرعباس علیزمانی از اساتید دانشگاه، اظهار داشت: انسان با زندگی خود تابلویی می آفریند و آفرینشگر است. علی شریعتی جمله ای دارد که می گوید "امیدوارم در تمام عمرت با یک یا دو روح زیبا برخورد کنی" و سید محمدمهدی جعفری این چنین نقشی برای من داشته است. امروز فرصتی دست داد که ادای دینی به او کرده باشم. ما فرصت محدودی داریم و با این فرصت محدود، می آفرینیم.

سید محمدمهدی جعفری: افتخار می کنم که خداوند توفیق داد در خدمت کتاب بزرگ نهج البلاغه باشم
سید محمدمهدی جعفری در آیین نکوداشت خود، اظهار داشت: زبانم الکن است که این همه اظهار لطف را پاسخ دهم. این ها همه از فضل امیرالمومنین است. پدرم از درس خوانده های نجف بود و عشق به علی به نوعی در ما ژنتیکی است. در سال ۱۳۴۹ زیر نظر محمود طالقانی شروع به ترجمه کتاب امام علی(ع) کردم. زمانی که دانشجوی ارشد زبان و ادبیات عرب بودم، با خدای خود عهد کردم که در باب اسناد نهج البلاغه تحقیق کنم و بعدها پرتوی از نهج البلاغه را نوشتم.
وی افزود: افتخار می کنم که خداوند توفیق داد بتوانم در خدمت کتاب بزرگ و ارزشمند نهج البلاغه باشم. این کتاب برای همیشه است و کتاب انسانیت است.

اخبار

اخبار صفحه نخست

تاریخ نگارش: ۱۴۰۲/۰۸/۳۰

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت و محتوای آن متعلق به خانه اندیشمندان علوم انسانی است.