نشست "نقد و بررسی کتاب کاخ هایی برای مردم" برگزار شد
نشست "نقد و بررسی کتاب کاخ هایی برای مردم" روز سه شنبه ۳۰ آبان در سالن حافظ خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی خانه اندیشمندان علوم انسانی، نشست "نقد و بررسی کتاب کاخ هایی برای مردم" به همت گروه علوم اجتماعی خانه اندیشمندان علوم انسانی، روز سه شنبه ۳۰ آبان ۱۴۰۲ در سالن حافظ خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد. خلاصه ای از گزارش این نشست در ادامه می آید.
حسین ایمانی جاجرمی: نویسنده کتاب به مباحث پیچیده جامعه شناسی، نگاه محلی و میدانی دارد
حسین ایمانی جاجرمی مترجم کتاب "کاخ هایی برای مردم" اظهار داشت: از مباحث این کتاب سه سیاست برای شهرهای جدید استخراج کردیم. زیرساخت های فرهنگی، کارآفرینی اجتماعی و رویدادهای اجتماعی-فرهنگی. هر چند برگرداندن این کتاب به فارسی مشکل بود اما حیف بود که این کتاب ترجمه نشود و از جمله کتاب های جامعه شناسی عام است که از این نوع در ایران کم داریم.
وی افزود: در کتاب، نویسنده نگاه محلی و میدانی به مباحث پیچیده جامعه شناسی دارد. علی رغم این که ما عادت کردیم که به دنبال پروژه های بزرگ باشیم، نویسنده می گوید زندگی اجتماعی چندان به این موارد نیاز ندارد و یک سری چیزهای دم دستی هست که کمتر مورد توجه قرار می گیرند مانند پیاده رو ها. نویسنده معتقد است که بحث ما این نیست که آدم ها رابطه عمیق داشته باشند، همین که آدم ها با هم آشنا شوند، همین ایجاد سرمایه اجتماعی خواهد کرد و البته این فضای مناسب می خواهد. اگر فضا مناسب باشد، امکان تداوم ارتباط را شکل می دهد. وقتی زیرساخت اجتماعی وجود داشته باشد، میزان تاب آوری هم بالا می رود. در کل، کتاب هشداری است برای سیاستمداران و مردم آمریکا که حتما به زیرساخت اجتماعی توجه کنند.
عبدالوهاب شهلی بر: زیرساخت اجتماعی به عنوان تسهیلگر ظاهر می شود که سرمایه اجتماعی را تقویت کند
عبدالوهاب شهلی بر پژوهشگر حوزه مسکن و شهرسازی، ابراز داشت: جامعه شناسی شهری، حوزه نو ظهوری است و این کتاب مفهومی را به وجود آورد که ما بتوانیم با دوستان فنی ارتباط برقرار کنیم. این کتاب تلاشش بر این است که ما از طریق تولید شکل خاصی از فضا، کوشش کنیم که روابط اجتماعی را گسترش بدهیم که در نتیجه، تولید فضاهای خاص، منجر به تاثیر یا تعیین رفتار می شود.
وی افزود: این کتاب معتقد است که زیرساخت اجتماعی به عنوان تسهیلگر ظاهر می شود که سرمایه اجتماعی را تقویت کند. در ادامه بیان می کند در حالی که این زیرساخت ها گسترش دهنده روابط اجتماعی هستند اما به تنهایی نمی توانند در جاهایی که مثلا فقر زیاد است، تاثیر زیادی بگذارند. نویسنده می گوید جامعه ای که متأثر از روش سرمایه داری متأخر است، دچار افتراق شده و ممکن است از هم بپاشد و این راه حل زیرساخت اجتماعی، یک راه حل کالبدی است که بتواند جامعه را به سمت بازسازی ببرد.
غلامرضا غفاری: زیرساخت های اجتماعی به تقویت شهروندی کمک می کنند
غلامرضا غفاری مدیر گروه علوم اجتماعی خانه اندیشمندان علوم انسانی، اظهار داشت: مترجم اثر ارزنده ای را به فارسی برگردانده است. زیرساخت های اجتماعی در حکم میانجی هایی هستند برای رویارویی با سه مسئله نابرابری اجتماعی، قطبی شدن و افول زندگی مدنی. کتاب، هم به وجوه مرئی و پیدای زیرساخت ها اشاره می کند و هم به وجوه نامرئی.
وی افزود: زیرساخت های اجتماعی به تقویت شهروندی کمک می کنند. افراد اعلام حضور کرده و کسب هویت می کنند و عزت نفس آنها تقویت شده و قدرت تحمل پذیری دیگری را بیشتر خواهند داشت. در کتاب، بیشتر روی کتابخانه های عمومی تاکید شده است. منظور از کاخ هایی برای مردم، این است که همه افراد آن تشخص و هویت را پیدا کنند و آن نابرابری ها و قطبی شدن، حداقل در ذهن کاهش پیدا کند و ممانعتی به وجود بیاید که افراد دچار انزوا شوند. این سرمایه اجتماعی، یک بسترهای اجتماعی می خواهد که فرصت با هم بودن را فراهم بکند.