آیین نکوداشت "دکتر قاسم افتخاری" برگزار شد
آیین نکوداشت "دکتر قاسم افتخاری" روز چهارشنبه ۱۵ آذر در سالن فردوسی خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی خانه اندیشمندان علوم انسانی، آیین نکوداشت "دکتر قاسم افتخاری" به همت گروه علوم سیاسی خانه اندیشمندان علوم انسانی و با همکاری دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران و انجمن علوم سیاسی ایران، روز چهارشنبه ۱۵ آذر ۱۴۰۲ در سالن فردوسی خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد. ابوالفضل دلاوری مدیر گروه علوم سیاسی خانه اندیشمندان علوم انسانی، اجرای این مراسم را برعهده داشت. خلاصه ای از گزارش این مراسم در ادامه می آید.
یوسف مولایی: قاسم افتخاری محبوب دل ها است
یوسف مولایی از اساتید بازنشسته دانشگاه، اظهار داشت: بیش از ۳۰ سال رابطه دوستی و پیوند عاطفی با قاسم افتخاری دارم و از او بسیار آموخته ام. او محبوب دل ها بوده و سبک زندگی وی، زیبا زیستی است. زیبا زیستی بر بستر شناخت زیبایی ها به دست می آید. وی سرشار از شادابی و نشاط بوده و همیشه در قلبش عشق و مهرورزی جای داشته است.
عباس عراقچی: وجدان کاری قاسم افتخاری زبانزد است
عباس عراقچی معاون سابق وزارت خارجه، ابراز داشت: من به نمایندگی از دانشجویان قاسم افتخاری، آمده ام که ادای دینی به این استاد بزرگ علوم سیاسی و روابط بین الملل داشته باشم. از دوران دانشجویی خود، چند استاد را به یاد دارم که در رأس آن ها، قاسم افتخاری قرار دارد. او بیشتر از همه اساتید وجدان کاری داشت. سر وقت کلاس را شروع می کرد و تا آخرین دقیقه به تدریس ادامه می داد.
وی افزود: بعد از توافق برجام، نشستی در دانشگاه علامه برگزار شد که قاسم افتخاری جمله ای به یاد ماندنی گفت که اگر به دنبال سلاح هسته ای باشید، برجام بدترین توافق است اما اگر به دنبال استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای هستید، بهترین توافق است.
حمیرا مشیرزاده: قاسم افتخاری در منش، بزرگ بوده و هست
حمیرا مشیرزاده از اساتید دانشگاه، اظهار داشت: یکی از بزرگ ترین شانس های نسل ما در دوران دانشجویی، وجودی اساتیدی چون قاسم افتخاری بوده است. او در منش، بزرگ بوده و هست. وی یکی از بزرگ ترین دانایان اخلاق مدار است که بسیار از او آموخته ام. حافظه ای کم نظیر و مطالعه مستمر و به روز دارد. گشاده رویی و احترام به دانشجو و نظم و انضباط از دیگر صفات وی است.
سارا افتخاری: قاسم افتخاری دلسوز وطن است
سارا افتخاری فرزند قاسم افتخاری، بیان داشت: پدرم دلسوز وطن است و بارها از علاقه اش به وطن صحبت کرده است. هم چنین او علاقه شدیدی به روستایشان دارد. پدر علاقه شدیدی به دانشجویانش دارد. تواضع، علاقه به فناوری، به روز بودن، سخت کوشی از صفات دیگر او است.
حسین سلیمی: روش قاسم افتخاری، آموزش شناخت واقعیت بود
حسین سلیمی از اساتید دانشگاه، اظهار داشت: جایگاه قاسم افتخاری و داستان تاثیرگذاری اش بر علوم سیاسی، مانند داستان خود علم سیاست است. بشر از قدیمی ترین متون به سیاست فکر می کرده است. علم سیاست از زمانی که روش مند شد، مفید واقع گردید. ایران از اولین کشورهایی بوده است که درباره علم سیاست، آکادمی درست می کند.
وی افزود: توجه به روش علمی علوم سیاسی و روابط بین الملل، با قاسم افتخاری وارد دانشگاه شد. روش او، آموزش شناخت واقعیت بود. همه ما خود را وام دار او می دانیم.
محمدرضا تخشید: قاسم افتخاری استاد مسلم رشته علوم سیاسی و روابط بین الملل است
محمدرضا تخشید از اساتید دانشگاه، اظهار داشت: قاسم افتخاری از بزرگان دانشکده حقوق و علوم سیاسی تهران است. وی شخصی اخلاق مدار، صادق، دوست داشتنی، دانشمند، دلسوز و با وجدان کاری است. کمتر کسی را دیده ام که این طور برای کار علمی و دانشجو وقت بگذارد. به راستی که افتخاری، استاد مسلم رشته علوم سیاسی و روابط بین الملل است.
در ادامه برنامه حمیدرضا رحمانی زاده دهکردی و یکی از اقوام قاسم افتخاری، در وصف افتخاری چند بیت شعر خواندند.
نسرین مصفا: رفتار علمی و اخلاقی قاسم افتخاری زبانزد است
نسرین مصفا از اساتید دانشگاه، بیان داشت: امروز به نوعی پاسداشتی برای علم روابط بین الملل است چرا که نکوداشت شخصیتی کلیدی در علم روابط بین الملل در حال برگزاری است. رفتار علمی و اخلاقی قاسم افتخاری زبانزد است و پیشنهاد می کنم به پاس زحمات وی، کتابخانه دانشکده حقوق و علوم سیاسی تهران، به نام او نام گذاری شود. از طرف انجمن ایرانی سازمان ملل هم این نکوداشت را گرامی می دارم.
ابراهیم متقی: قاسم افتخاری از اساتید معیارمند بوده است
ابراهیم متقی رییس دانشکده حقوق و علوم سیاسی تهران، اظهار داشت: دانشکده حقوق و علوم سیاسی تهران همواره مرجع علم و دانش بوده است. من در سه مقطع دانشجوی قاسم افتخاری بوده ام و در هر مقطع، مطالب جدیدی از وی آموخته ام از جمله اخلاق و صمیمیت. افتخاری به همراه اساتید دیگر، نقش مرجع در دانشکده ما را دارند. برای خود من، یک فرد بسیار جذاب و دوست داشتنی است. افتخاری یک استاد اثر بخش بود و در زمره معدود اساتید معیارمند قرار می گیرد.
محمدجواد غلامرضا کاشی: کلاس های قاسم افتخاری، بزرگی ترین تحول را در شخصیت من به وجود آورد
محمد جواد غلامرضا کاشی از اساتید دانشگاه، ابراز داشت: زمانی که ما وارد دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران شدیم، در یک جهان حماسی زندگی می کردیم. در آن دوران، کم سر و صدا ترین استاد و شاید سردترین کلاس، کلاس قاسم افتخاری بود. ما باید مفاهیمی که می نوشتیم، دقیق می نوشتیم و جملات دقیق، هیچ شر و شوری در آن نیست. همان کلاس های افتخاری، بزرگ ترین تحول را در شخصیت من به وجود آورد.
در ادامه برنامه مجتبی مقصودی، قدیر نصری و مریم افتخاری به بیان خاطراتی از قاسم افتخاری پرداختند.
قاسم افتخاری: دانشگاه تهران نماد فرهنگ ایران است
قاسم افتخاری در مراسم نکوداشت خود، بیان داشت: در غربی ترین بخش ایران و در روستای علی شیخ چشم به جهان گشودم. دوران ابتدایی و متوسطه را در خوی گذراندم و از همان دوران بود که عاشق معلمی شدم و هرچه بالاتر رفتم علاقه ام بیشتر شد. سپس در مقطع لیسانس، رشته زبان و ادبیات انگلیسی خواندم و بعد برای ادامه تحصیل در رشته کتابداری عازم آمریکا شدم. آن جا به واقعیت تلخی پی بردم که مردم عادی آمریکا نمی دانستند ایران کجاست؟
وی افزود: با پیشنهاد رئیس دانشکده کتابداری محل تحصیلم، به سمت خواندن رشته علوم سیاسی و روابط بین الملل رفتم. بعد از پایان تحصیلات به ایران برگشتم و در دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران مشغول به کار شدم و من بالاخره به آرزوی خود رسیدم. اساتید خوبی داشته و داریم اما آن عشق و علاقه ای که باید برای تدریس وجود داشته باشد، کمرنگ شده است.
او در پایان گفت: دانشگاه تهران، نماد فرهنگ ایران است. سعی کنیم این جایگاه را حفظ کنیم. اگر اندیشه درست وجود نداشته باشد، عمل درست هم انجام نمی گیرد.