آیین بزرگداشت "دکتر سید امیرمحمود انوار" برگزار شد
آیین بزرگداشت "دکتر سید امیرمحمود انوار" روز پنج شنبه ۱۶ آذر در سالن فردوسی خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی خانه اندیشمندان علوم انسانی، آیین بزرگداشت "دکتر سید امیرمحمود انوار" به همت گروه زبان و ادبیات عربی خانه اندیشمندان علوم انسانی و با مشارکت گروه زبان و ادبیات عربی دانشگاه تربیت مدرس، گروه زبان و ادبیات عربی دانشگاه تهران و انجمن ایرانی زبان و ادبیات عربی، روز پنج شنبه ۱۶ آذر ۱۴۰۲ در سالن فردوسی خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد. خلاصه ای از گزارش این آیین در ادامه می آید.
خلیل پروینی: جایگاه سید امیرمحمود انوار در ادبیات تطبیقی ناشناخته است
خلیل پروینی مدیر گروه زبان و ادبیات عربی خانه اندیشمندان علوم انسانی، اظهار داشت: سید امیرمحمود انوار شاعر، ادیب، عارف و قرآن پژوهی بود که روحی لطیف و ضمیری صاف داشت. علم وی در ادبیات تطبیقی بسیار زیاد است و به معارضه شاعران بزرگ و سترگ ادبیات عرب رفته است. جایگاه او در ادبیات تطبیقی هنوز ناشناخته مانده است.
علی محمد مؤذنی: سید امیرمحمود انوار فی البداهه شعر می گفت
علی محمد مؤذنی از اساتید دانشگاه، ابراز داشت: پدر مرحوم انوار، شاعر و مترجم بوده است و او به نوعی این روحیه شاعری را به ارث برده است. مرحوم سید امیرمحمودانوار فی البداهه شعر می گفت و طنزی هم در اشعارش استفاده می کرد.
در ادامه برنامه، امیراسماعیل آذر ضمن خواندن اشعاری از شعرای مختلف، بیان داشت: مرحوم انوار همیشه لبخند بر لب داشت.
سیمین ولوی: سید امیرمحمود انوار، به خوبی زبان عربی را با زبان فارسی پیوند داده بود
سیمین ولوی از اساتید دانشگاه، اظهار داشت: مرحوم انوار زبان عربی را به عنوان زبان فرهنگ و تمدن اسلامی، به خوبی با زبان فارسی پیوند داده بود. در ترجمه قصاید عربی و معارضه با شعرای عرب، چیره دست بود.
احمد مسجدجامعی: سید امیرمحمود انوار صفای باطن داشت
احمد مسجدجامعی وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی، ابراز داشت: مرحوم انوار شاگرد کسانی چون فروزانفر و الهی قمشه ای بود. وی ۳۰ سال مدیریت نشریه دانشکده را برعهده داشت و این ۳۰ سال خیلی قدرت گفتگو می خواهد. مرحوم انوار صفای باطن داشت.
ساقی سلیمانی: مرحوم انوار در کلاس به هر بهانه ای بداهه شعر می سرود
ساقی سلیمانی از شاگردان مرحوم انوار، بیان داشت: هنر بداهه گویی، تبسم و روحیه تشویق از صفات مرحوم انوار بود. او در کلاس به هر بهانه ای بداهه شعر می سرود. بداهه سرایی، تشویق دست و دل صاحب ذوق می خواهد.
در ادامه برنامه، ابوالفضل رضایی از اساتید دانشگاه ضمن خواندن شعری در وصف مرحوم انوار، اضافه کرد: او بزرگ بود و از اهالی امروز بود و با تمام افق های باز نسبت داشت.
سپس مرتضی کاظم شیرودی مترجم کتاب رمزهای جاودانه به ارائه توضیحاتی در مورد این کتاب پرداخت.
در پایان مراسم، امیرعلی انوار ضمن تشکر از بزرگانی که در طول این ۱۱ سال خانواده انوار را همراهی کردند، اضافه کرد: پدر بنده عاشق بود، عاشق دانشگاه و تک تک دانشجویانش.