تصویرتصویرتصویر

نشست "دیدار و گفتگوی صمیمانه با موضوع آینده حقوق بشر" برگزار شد

نشست "دیدار و گفتگوی صمیمانه با موضوع آینده حقوق بشر" روز شنبه ۲ دی در سالن خیام خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد.

تصویر
به گزارش روابط عمومی خانه اندیشمندان علوم انسانی، نشست "دیدار و گفتگوی صمیمانه با موضوع آینده حقوق بشر" به همت گروه حقوق خانه اندیشمندان علوم انسانی، روز شنبه ۲ دی ۱۴۰۲ در سالن خیام خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد. فریدا حصاری دبیری این نشست را برعهده داشت. خلاصه ای از گزارش این نشست در ادامه می آید.

سید محمد قاری سیدفاطمی: آینده حقوق بشر را زنان رقم خواهند زد
سید محمد قاری سید فاطمی از اساتید حقوق، بیان داشت: موضوع مورد بحث ما، آینده حقوق بشر و احیای اخلاق فضیلت است. وقتی صحبت از آینده می شود، ما وارد بحث آینده پژوهی می شویم که حوزه نسبتا جوانی در آکادمی است. آینده پژوهی حقوق، دشوارترین بخش آینده پژوهی است. به لحاظ تاریخی، حقوق بشر معاصر تعین حقوق آموزه های عصر روشنگری است. آموزه محوری عصر روشنگری به تعبیر کانت، خروج از نابالغی خود خواسته است یا عبور از مرجعیت و اتوریته کلیسا. این جا اومانیزم اخلاقی متولد می شود.
وی افزود: از آن به بعد، سه اعلامیه استقلال آمریکا، اعلامیه حقوق بشر و شهروند و اعلامیه جهانی حقوق بشر در سال ۱۹۴۸ صادر شده است. به لحاظ تاریخی این اعلامیه ها یک پیوستگی دارند. محوری ترین تجویزات اعلامیه فرانسه، حق ها و آزادی های منفی است. در اعلامیه جهانی حقوق بشر، اتونومی و تضمین آزادی در برابر دولت مطرح شده است. کل حقوق بشر درست شد که کنترلی باشد بر قدرت لویاتان(دولت). حقوق بشر پادزهری بود که آفریده شد که در برابر دولت مراقبت کند.
او ادامه داد: چیزی که بنیانگذاران عصر روشنگری پیش بینی نمی کردند این بود که همین لویاتان دموکراتیک حقوق بشری می تواند تهدیدات بسیار سنگینی به دنبال داشته باشد. انسان موجودی تمامیت خواه و رفاه طلب است و چون دولت را انسان تشکیل می دهد، آن هم تمامیت خواه می شود. حقوق بشر به ما فضای تنفس و چاره جویی می دهد.
سیدفاطمی اضافه کرد: بحران های پساروشنگری عبارتند از بحران های محیط زیست، بیوتکنولوژی و هوش مصنوعی که اعلامیه حقوق بشر پاسخگوی آن ها نیست. این موارد خود در حال تبدیل به لویاتان هستند. خود انسان مایه تهدید انسانیت خودش شده است. آینده حقوق بشر، آینده گفتمان فعلی حقوق بشر نیست و به نظر می رسد اعلامیه چهارمی در راه است. اعلامیه های قبلی برای این تهدیدات طراحی نشده اند. آینده حقوق بشر را زنان به دلیل اخلاق کمتر رقابتی و بیشتر مراقبتی رقم خواهند زد. ما یک بازگشت مجددی به اخلاق فضیلت خواهیم داشت و اخلاق فضیلت به داد ما خواهد رسید تا بتوانیم انسانیت خود را در مقابل تهدیدات خود، تضمین کنیم.

اخبار

اخبار صفحه نخست

تاریخ نگارش: ۱۴۰۲/۱۰/۰۲

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت و محتوای آن متعلق به خانه اندیشمندان علوم انسانی است.