آیین نکوداشت "دکتر حسن عابدی جعفری" برگزار شد
آیین نکوداشت "دکتر حسن عابدی جعفری" روز دوشنبه ۱۱ دی در سالن فردوسی خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی خانه اندیشمندان علوم انسانی، آیین نکوداشت "دکتر حسن عابدی جعفری" به همت گروه مدیریت خانه اندیشمندان علوم انسانی و با همکاری دانشکدگان مدیریت دانشگاه تهران و اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران، روز دوشنبه ۱۱ دی ۱۴۰۲ در سالن فردوسی خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد. مجتبی امیری اجرای این مراسم را برعهده داشت. خلاصه ای از گزارش این آیین در ادامه می آید.
محمدسعید تسلیمی: وجود حسن عابدی جعفری پر تلألو بوده و هست
محمدسعید تسلیمی از اساتید دانشگاه، اظهار داشت: حسن عابدی جعفری یک خادم بزرگوار بخصوص در دوران دفاع مقدس بود که زیر بار تامین مایحتاج عمومی جامعه رفته بود و تقبل چنین مسئولیتی، کار مرد بزرگی است.
وی افزود: انسان که متولد می شود، مانند این است که یک معدن متولد می شود. والایی هایی که از حسن عابدی جعفری شناخته شده است، رگه هایی از معدن است. یک رگه او کار علمی و معلمی است. رگه دیگر، در دفاع مقدس است. رگه دیگرش، همراهی حضرت امام است. اما هنوز خیلی از رگه های او شناخته نشده و یا استخراج نشده است. وجود او پر تلألو بوده و هست.
عبدالله توکلی: حسن عابدی جعفری مرد علم، عمل و ادب است
عبدالله توکلی از اساتید دانشگاه ضمن بیان خاطراتی، ابراز داشت: قریب به سه دهه است که در خدمت حسن عابدی جعفری هستم. او مرد علم، عمل و ادب است. در حوزه مبارزه با فساد، جزء محدود افرادی هستند که به همه افراد جامعه خدمت کرده اند. او چشم داشتی از دوست دارانش ندارد و به آن چیزی که می گوید، عمل می کند.
علیرضا دیهیم: حسن عابدی جعفری در زمینه مبارزه با فساد تلاش زیادی کرده است
علیرضا دیهیم از همرزمان حسن عابدی جعفری، اظهار داشت: برای تحول در کنوانسیون ضد فساد، حسن عابدی جعفری یکی از رزمندگان اجرای این کنوانسیون بوده است. ما تا به حال در این رویه وارد مباحثی می شدیم که مصادیق فساد بودند اما الان مدتی است که تحولی رخ داده و از یک نگرش خرد وارد یک نگرش کلان شده ایم. در این زمینه عابدی جعفری و تیم شان کمک زیادی کرده اند.
شمس السادات زاهدی: منش و روش حسن عابدی جعفری در شأن استادی است
شمس السادات زاهدی از اساتید دانشگاه، بیان داشت: بیش از ۳۰ سال است که حسن عابدی جعفری را می شناسم و یک شناخت مبتنی بر واقعیت از او دارم. او استادی فرزانه، پژوهشگری کنجکاو، مدیری شایسته و انسانی منضبط است. منش و روش او در شأن استادی است. یک استاد دانشگاه باید توأمان به دو بال علم و اخلاق آراسته باشد و عابدی جعفری هم عالم است و هم اخلاق مدار.
وی افزود: حسن عابدی جعفری در در مسئولیت وزارت بازرگانی، پاکدست وارد می شود، پاکدست کار می کند و پاکدست خارج می شود. او در جایگاه رییس هیئت مدیره انجمن علمی رفتار سازمانی، کاملا یک فرد حائز شرایط برای این پست است. او موسس مرکز ارتقاء سلامت اداری و مبارزه با فساد است که واقعا این سمت برازنده او است. او آمری است که عامل است و هرچه گفته در عمل انجام داده است.
محمدابراهیم سنجقی: حسن عابدی جعفری در تاسیس سپاه پاسداران نقش کلیدی داشته است
محمد ابراهیم سنجقی از اساتید دانشگاه، اظهار داشت: دو ویژگی بارز در حسن عابدی جعفری وجود دارد که در طول زمان تداوم داشته است. یکی عشق به کار است و دیگری دقت داشتن و با عمق کار کردن. او خدمات زیادی در انجمن اسلامی ایران در آمریکا و کانادا داشته است. اولین انجمن اسلامی با نقش کلیدی وی در تگزاس رقم خورد.
وی افزود: عابدی جعفری نقش کلیدی در تاسیس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بخصوص در واحد تدارکات و پرسنلی داشته است.
بهمن عشقی: مبارزه با فساد باید به گونه ای باز تعریف شود که بتواند ارتباط ما با نسل زد فراهم کند
بهمن عشقی رییس اتاق بازرگانی تهران، اظهار داشت: در اتاق بازرگانی در سال ۱۳۹۴ با حسن عابدی جعفری آشنا شدیم. فساد یک سمت عرضه و یک سمت تقاضا دارد. ایران یک صفحه فرهنگی و یک صفحه فلات جغرافیایی دارد. حکمران به سه موضوع نیاز دارد که عبارتند از ارتش منظم، سازمان منظم و اعتماد عمومی. اگر حکومت سرمایه اجتماعی را از دست داد، کارش مشکل است. موضوع مهم مبارزه با فساد باید به گونه ای باز تعریف شود که بتواند ارتباط ما با نسل زد را فراهم کند و عابدی جعفری در این موضوع کار کرده است.
فرشاد مومنی: حسن عابدی جعفری بازرگانی ایران را در خدمت توسعه ملی قرار داد
فرشاد مومنی از اساتید دانشگاه، ابراز داشت: حسن عابدی جعفری یک انسان تراز توسعه است. انسان تراز توسعه یعنی انسان زمان آگاه. او همه ی کارهایش مقوم توسعه در ایران بوده است. زمانی که تمامیت ارضی در کشور در خطر بود، او در سپاه بود. زمانی که مشکل کشور در تولید و توزیع بود، او در وزارت بازرگانی بود. در آن دوران برای اولین بار صنوف تولیدی از صنوف توزیعی جدا شدند و هویت مستقل پیدا کردند. او بازرگانی ایران را در خدمت توسعه ملی قرار داد.
مهدی ناظمی: حسن عابدی جعفری تلاش کرد که بخش نهادی حج به صورت شایسته ای ساماندهی شود
مهدی ناظمی از یاران حسن عابدی جعفری، اظهار داشت: از سال ۱۳۵۷ در اولین قدم های تشکیل سپاه پاسداران در خدمت حسن عابدی جعفری بودم و هنوز هم نگاهم به عابدی جعفری، به عنوان یک پاسدار انقلاب اسلامی است. او در مجموعه بستگان هم تاثیر جدی در اعتقاد و ایمانشان داشته است. تلاش وی در تحقق حج ابراهیمی ستودنی بوده است. در سال هایی که مجموعه حج را همراهی می کردند، در تلاش بودند که نگاه امام به حج را عملیاتی کنند. وی تلاش می کرد که بخش نهادی حج به صورت شایسته ای ساماندهی شود. همچنین او اولین رساله ها را در موضوع حج دنبال کرده است.
حمیدرضا یزدانی: مهم ترین مسئله برای حسن عابدی جعفری، بحث کار فرهنگی بود
حمیدرضا یزدانی از اساتید دانشگاه، بیان داشت: از سال ۱۳۸۶ به عنوان دستیار آموزشی حسن عابدی جعفری افتخار همکاری با وی را داشته ام. او یک انسان جامع الاطراف است و اکثر خصوصیاتی که یک استاد باید داشته باشد در وجود وی جمع شده است. او به جوان گرایی و اعتماد به جوانان بسیار بها می داد و تعاملشان با همه نسل ها بخصوص نسل جوان زبانزد است. او همیشه به دانشجویان احترام می گذارد. وی بین آموزش، پرورش و مدیریت تعادل برقرار می کند. هم چنین به مدیریت زمان بسیار بها می دهد.
وی افزود: صبوری و خوش خلقی از دیگر صفات عابدی جعفری است به طوری که همواره لبخند بر لب دارند. با سعه صدر و آرامش روحی خود، افراد را آرام می کنند. او باتقوا و با دیانت است و هیچ وقت از جایگاه علمی خود سوء استفاده ای نکرده ای است. روحیه ساده زیستی، قناعت، خاکی و متواضع بودن از دیگر صفات او به شمار می رود. مهم ترین مسئله برای وی، بحث کار فرهنگی بوده است.
زهرا گلدانی: حسن عابدی جعفری هیچ وقت از وزارت خانه حقوق نگرفت
زهرا گلدانی همسر حسن عابدی جعفری، اظهار داشت: رابطه من و همسرم رابطه مراد و مریدی است. روزی که وزیر شد به من گفت که از امروز زندگی مان خیلی سخت خواهد گذشت. او هیچ وقت از وزارت خانه حقوق نگرفت. در زمان وزارت حتی ما را یک سفر هم نبردند. به غیر از اجناس کوپنی اجازه نمی داد چیز اضافه تری به خانه بیاید. این کار خوبی است که افراد تا زنده هستند از آنان تقدیر شود. من و همسرم عاقلانه ازدواج کردیم، عاشقانه ادامه دادیم و الان یک زندگی عارفانه داریم.
محمدعلی سرلک: رفتار حسن عابدی جعفری هیچ وقت از تعادل خارج نشد
محمدعلی سرلک از اساتید دانشگاه ضمن خواندن شعری در وصف حسن عابدی جعفری، بیان داشت: مفهومی داریم به نام آنتروپی رفتاری که به معنای عواملی است که رفتارهای ما را از نظم و تعادل خارج می کند. فساد یکی از جنبه های آن است. تمام فراز و فرودهایی که حسن عابدی جعفری درگیر آن بود، باعث نشد که وی رفتارش از نظم و تعادل خارج شود.
محمد اسلامی نسب: حسن عابدی جعفری خودش را وقف مسضعفین کرد
محمد اسلامی نسب از اساتید دانشگاه، بیان داشت: نکوداشت یک منش و روش است. ما آمده ایم تا پاس بداریم خدمات مدیری را که ساده زیست بود و با محرومین عهد کرده بود که به جز خدمت به چیز دیگری نیندیشد. او فساد را بر نمی تابید و این فسادستیزی در کل دوران وزارتش وجود داشت. عشق به خدمت، او را به میهن کشاند و او خود را وقف مسضعفین کرد. وی مدیری ارزشمند و لایق در سخت ترین دوران بود.
حسن عابدی جعفری: باید مجمع حامیان مبارزه با فساد را ایجاد کنیم
حسن عابدی جعفری در آیین نکوداشت خود، اظهار داشت: از تمام عزیزانی که در این آیین حضور پیدا کردند و هم چنین کسانی که مقدمات برگزاری این جلسه را فراهم کردند، صمیمانه تشکر می کنم. امروز چهره هایی را زیارت کردم که در دوران دانشگاه، همکلاس بودیم. لازم می دانم از عزیزانی که در دوران وزارت بازرگانی بنده را همراهی کردند، تشکر کنم. از خانواده ام تشکر ویژه دارم که در همه این سال ها یار و یاور من بودند. فرزندان من مشاورانم هستند. همه همراهی کردند تا من بتوانم خدمتی را عرضه کنم.
وی افزود: برای مبارزه با فساد هنوز مسائل جدی باقی است که باید به آن پرداخته شود و پشتیبانی و حمایت از این نهضت مهم است. ما باید مجمع حامیان مبارزه با فساد را ایجاد کنیم و صندوقی شکل بگیرد.
او ادامه داد: امشب از تک تک اساتید آموختم و همواره خودم را وام دار علم می دانم. انجام کاری به هیچ وجه فردی نیست و جز با حضور مدیران، کارکنان، اساتید و دانشجویان امکان پذیر نیست.