ImageImageImage

نشست "معلمان و استادان چگونه ارزشیابی می کنند؟" برگزار شد

نشست "معلمان و استادان چگونه ارزشیابی می کنند؟" روز شنبه ۲۳ دی در سالن خیام خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد.

Image
به گزارش روابط عمومی خانه اندیشمندان علوم انسانی، نشست "معلمان و استادان چگونه ارزشیابی می کنند؟" به همت گروه علوم تربیتی خانه اندیشمندان علوم انسانی، روز شنبه ۲۳ دی ۱۴۰۲ با حضور حمزه گنجی عضو هیئت علمی بازنشسته دانشگاه علمه طباطبایی در سالن خیام خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد. دبیری این نشست را علیرضا صادقی برعهده داشت. خلاصه ای از گزارش این نشست در ادامه می آید.

حمزه گنجی: نمره در درجه اول تحت تاثیر شخصیت ارزیاب قرار می گیرد
حمزه گنجی از اساتید دانشگاه، ابراز داشت: نمره در درجه اول تحت تاثیر شخصیت ارزیاب قرار می گیرد. در مرحله بعد، اطلاعاتی که پیش از تصحیح ورقه به ارزیاب می دهند، تاثیر می گذارد.
وی افزود: ارزیاب ها چند نوع اختلاف دارند؛ از جمله اختلاف از نظر قبول شدگان، اختلاف از نظر میانگین نمرات، اختلاف از نظر پراکندگی و اختلاف از نظر رتبه بندی. ارزیابان تحت تاثیر نمره های نوشته شده در تصحیح های قبلی روی ورقه ها قرار می گیرند. وقتی راجع به صاحب ورقه اطلاعات اولیه پیدا می کنیم، در ما انتظاراتی به وجود می آید که دچار ناهماهنگی شناختی می شویم. هنگامی که ارزیاب می بیند پراکندگی نمرات قبلی بیشتر است، نمره کمتری می دهد زیرا پراکندگی و بی ثباتی، عدم اطمینان را به وجود می آورد.
او ادامه داد: کسانی که اوراق را تصحیح می کنند، اگر اسم صاحب ورقه را بشناسند تحت تاثیر قرار می گیرند. آزمون باید روایی محتوا داشته باشد. در مصاحبه ها معمولا نفرات اول متضرر می شوند و مورد پذیرش قرار نمی گیرند. اگر ۵۰ ورقه داشته باشیم، ۱۵ ورقه اول بیشترین نمره را می گیرد البته به غیر از ورقه اول و ۱۵ ورقه آخر کمترین نمره را می گیرند و این اثر نظم است. جای ورقه در نمره موثر است. به ورقه ای که آشکارا با ورقه های قبلی خیلی فاصله دارد را لنگرگاه می گوییم و این ورقه بر تصحیح اوراق بعدی تاثیر می گذارد.
گنجی در پایان بیان داشت: طی آزمایشی مشخص شده است که نمره حتی تحت تاثیر اسن صاحبان ورقه هم قرار می گیرد و اسم دختران و پسران امروزی و دیروزی، تاثیر گذار است. هم چنین مشخص شده است که خانم ها نمره بیشتری به پسران می دهند و از آن سو هم آقایان، نمره بیشتری به دختران می دهند.

اخبار

اخبار صفحه نخست

تاریخ نگارش: ۱۴۰۲/۱۰/۲۴

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت و محتوای آن متعلق به خانه اندیشمندان علوم انسانی است.