ImageImageImage

نشست "نقد و بررسی فیلم خورشید آن ماه" برگزار شد

نشست "نقد و بررسی فیلم خورشید آن ماه" روز دوشنبه نشست "نقد و بررسی فیلم خورشید آن ماه" برگزار شد ۲۵ دی در سالن فردوسی خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد.

Image
به گزارش روابط عمومی خانه اندیشمندان علوم انسانی، نشست "نقد و بررسی فیلم خورشید آن ماه" به همت موسسه حقوق و هنر، انجمن حقوق شناسی و گروه حقوق خانه اندیشمندان علوم انسانی، روز دوشنبه ۲۵ دی ۱۴۰۲ در سالن فردوسی خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد. وحید آگاه دبیری این نشست را برعهده داشت. خلاصه ای از گزارش این نشست در ادامه می آید.

ستاره اسکندری: این فیلم در ستایش فرهنگ غنی بلوچستان است
ستاره اسکندری کارگردان فیلم خورشید آن ماه، اظهار داشت: این فیلم در ستایش فرهنگ غنی بلوچستان است. آن چه تاکنون در سینما از این قوم ارائه شده است، بخش تاریک آن جامعه بوده است. ما می خواستیم ثابت کنیم هستند کسانی که ستایشگر آن فرهنگ باشند. نیت من بیشتر دغدغه اجتماعی بوده است تا فیلم سازی. از تمام بازیگران فیلم تشکر می کنم. یکی از اهداف من، معرفی چهره های جوان بود. باعث خوشحالی است که امروز جمعی در خانه اندیشمندان علوم انسانی این فیلم را مشاهده کردند.

رضا صائمی: ستاره اسکندری در اولین تجربه کارگردانی درخشید
رضا صائمی منتقد سینما، ابراز داشت: ستاره اسکندری در اولین تجربه کارگردانی درخشید. او در اولین کار فیلم سختی را انتخاب کرد. وی می توانست یک فیلم تجاری پرفروش بسازد اما در اولین فیلمش به سراغ موضوع بسیار مهمی رفته است و فکر می کنم این فیلم، اولین فیلم سینمایی به زبان بلوچی است.
وی افزود: دغدغه اسکندری فیلم سازی نیست، فیلم سازی را ابزاری قرار می دهد برای اینکه دغدغه ها را به تصویر بکشد. ما کمتر تصویری از بلوچ ها به این شکل داشتیم. ما معمولا تصویر مثبتی از بلوچ ها نمی دیدیم. ما با یک فیلم رئالیسم انتقادی مواجه هستیم اما در عین این که نقد می کند کرامت آن مردم منطقه را نگه می دارد. فیلم، سویه های غنی فرهنگ بلوچ را هم به تصویر می کشد. این فیلم به لحاظ تولید هم کار سختی بوده است. البته این مسائل صرفا یه قوم بلوچ مربوط نمی شود و به بسیاری از سنت های غلطی که در جامعه ما وجود دارد، مربوط می شود.

ندا کردونی: وقتی فیلم هایی به این شکل داشته باشیم، فشار روی اقوام کمتر خواهد شد
ندا کردونی پژوهشگر حقوق اقوام و اقلیت ها، ابراز داشت: فیلم عروس آتش که مشابه این فیلم است، روایتگرش یک مرد بود اما روایتگر خورشید آن ماه، یک زن است. به عنوان کسی که درباره حقوق اقوام کار کرده ام، می گویم که چنین روایت هایی ارزشمند است. این خشونت های علیه زنان، مختص قوم خاصی نیست. به نظر، زنان اقوام انگار تنها باقی ماندگان انتقال هویت قومی هستند. وقتی فیلم هایی به این شکل داشته باشیم، فشار روی اقوام کمتر خواهد شد. وقتی می خواهیم ساختاری را درست کنیم، اگر فقط یک قسمت را بدون اقناع لازم انجام دهیم، ممکن است نتایج نامطلوبی به بار آورد.

روژین صدرزاده: مواجه اولیه ما به زبان بلوچی خیلی سنگین بود
روژین صدرزاده از بازیگران فیلم، اظهار داشت: ما از پیش تولید که درگیر بودیم، کارگردان سعی می کرد ما را از جزئیات بافت بلوچستان آگاه کند. مواجه اولیه ما با زبان بلوچی خیلی سنگین بود. فکر نمی کردیم روزی بتوانیم این زبان را صحبت کنیم ولی با تمرین هایی که داشتیم توانستیم با زبان بلوچی صحبت کنیم. ستاره اسکندری به شدت سخت گیر ولی کارش ارزشمند بود. این اولین نقش جدی من در سینما بود.

بنفشه صمدی: کارگردان خیلی حسی کار را پیش می برد
بنفشه صمدی از بازیگران فیلم، بیان داشت: ابتدا با اسم ستاره اسکندری فیلم نامه را قبول کردم. اسکندری از دوستان قدیمی ما است که در فیلم های پدرم هم بازی کرده است. سلیقه کارگردان را می دانستم و دغدغه او بیشتر از کارگردانی بود. برای من مشخص بود که او دست روی فیلم نامه ضعیف نخواهد گذاشت. اسکندری خیلی حسی کار را پیش می برد. من بسیاری از زبان ها را یاد گرفته ام اما واقعا یکی از سخت ترین زبان هایی که با آن مواجه شدم، زبان بلوچی بود.

نکیسا نوری: این فیلم اولین تجربه سینمایی من بود
نکیسا نوری از بازیگران فیلم، ابراز داشت: این اولین تجربه سینمایی من بود و سعی می کردم که راهنمایی ها را به بهترین وجه دریافت کنم. نقطه قوت فیلم را در این می بینم که ما داریم قوم بلوچ را به شکل دیگری نشان می دهیم. در زبان بلوچی شاخه های مختلفی هست و زبان این فیلم، بلوچی مکرانی بود. من خودم هم بلوچ هستم.

صادق سهرابی: ستاره اسکندری در مقام خالق، با حساسیت تمام این فیلم را آفرید
صادق سهرابی از بازیگران فیلم، ابراز داشت: بلوچ قومی است که سالیان دراز است از مرزهای این کشور حفاظت کرده است. بلوچ بودن یعنی اینکه سینما تو را کاراکتر منفی خطاب کرده است ولی با این نوع فیلم ها، حق به حقدار رسیده است. در اینجا هنر در خدمت احیا و ترمیم یک فرهنگ قرار گرفته است. بلوچی یک زبان است و گویش نیست. برای گویش معیار بلوچی باید در منطقه سرباز به دنبال آن گشت. ستاره اسکندری در مقام خالق، با حساسیت تمام این فیلم را آفرید.

امیرحسین هاشمی: کار ستاره اسکندری، سراسر جسارت بود
امیر حسین هاشمی از بازیگران فیلم، بیان داشت: در فیلم ایستاده در غبار، اولین کار جدی سینمایی من شروع شد. باید گفت کار ستاره اسکندری برای فیلم خورشید آن ماه، سراسر جسارت بود و من از او به خاطر اعتمادش به من تشکر می کنم. این داستان، داستان کل این آب و خاک است و فقط دست بر قضا ما آن را از خطه بلوچستان روایت می کنیم.


اخبار

اخبار صفحه نخست

تاریخ نگارش: ۱۴۰۲/۱۰/۲۶

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت و محتوای آن متعلق به خانه اندیشمندان علوم انسانی است.