نشست "گپ و گفت با دکتر فتحیه فتاحی زاده" برگزار شد
نشست "گپ و گفت با دکتر فتحیه فتاحی زاده" روز سه شنبه ۲۶ دی در سالن خیام خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی خانه اندیشمندان علوم انسانی، نشست "گپ و گفت با دکتر فتحیه فتاحی زاده" به همت گروه مطالعات قرآنی خانه اندیشمندان علوم انسانی، روز سه شنبه ۲۶ دی ۱۴۰۲ در سالن خیام خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد. آزاده عباسی دبیری این نشست را برعهده داشت. خلاصه ای از گزارش این نشست در ادامه می آید.
فتحیه فتاحی زاده: داشتن برنامه و بازخوانی آن از اهمیت فراوان برخوردار است
فتحیه فتاحی زاده استاد علوم قرآن و حدیث دانشگاه الزهراء، اظهار داشت: از دوران نوجوانی وارد حوزه علمیه قم شدم که آن زمان هنوز انقلاب به پیروزی نرسیده بود. از همان زمان به بحث و تحقیق و مطالعه علاقه داشتم. به سفارش پدر، همزمان دوره دبیرستان را هم گذراندم. در دانشگاه، وارد فلسفه غرب شدم و آن هم به خاطر تاثیراتی بود که از شهید مطهری می دیدم. وارد دانشگاه تهران شدم با این نیت که فلسفه غرب را ادامه دهم اما به خاطر جوی که در آن مقطع زمانی وجود داشت، منصرف شدم. احساسم این بود که آزاد اندیشیدن برای من مناسب تر است. دوباره در آزمون سراسری شرکت کردم و در رشته علوم قرآن و حدیث پذیرفته شدم و تا مقطع دکتری ادامه دادم و بعد هم وارد تدریس در دانشگاه شدم.
وی افزود: در زمانی که ما در حوزه علمیه تحصیل می کردیم، تنها چیزی که مغفول واقع شده بود، علوم قرآن و حدیث بود. به همین دلیل بود که من به سمت رشته علوم قرآن و حدیث رفتم. نکته کلیدی که وجود دارد، بحث خودباوری است به این معنا انسان به این باور برسد که هیچ چیزی را به عنوان مانع سر راه خود احساس نکند. احساسی که دریای بیکران قرآن و حدیث به انسان می دهد، اجازه خستگی به آدمی نمی دهد. اگر می خواهیم نظام فرهنگی ما دچار یک تحول شود، بانوان در درجه اول باید تحولی برای خودشان ایجاد کنند.
او ادامه داد: اولین نکته ای که به دانشجویان تحصیلات تکمیلی می گویم این است که ببینید علاقمندی و توانمندی شما در چه زمینه ای است که بر همان متمرکز شوید تا از پراکنده کاری پرهیز شود. با توانمندی هایی که جوان های ما دارند، در کنار آنان یک مسیر پر زحمت اما با ارزش را طی کرده ام. بین آموزش و پژوهش نمی توان یکی را انتخاب کرد و این دو، دو حلقه لاینفک هستند. در بحث دین گریزی و فاصله گرفتن از دین، رفتن به سوی تحلیل علمی می تواتند کمک کننده باشد که از این اتفاق جلوگیری به عمل آید. من آینده رشته علوم قرآن و حدیث را بسیار درخشان می بینم.
وی اضافه کرد: باید خیلی از عوامل را کنار هم بگذاریم تا انگیزه درونی به وجود آید. داشتن انگیزه نیازمند ایده است و در ادامه این ایده را باید به صورت پیوسته دنبال کرد. نظم و نظم پذیری در زندگی هم از مباحث مهمی است که برکات زیادی دارد. اساتید هم در زندگی دانشجویان نقش زیادی دارند.
فتاحی زاده در پایان خطاب به جوانان توصیه هایی را بیان کرد: جوانان ما در هر عرصه ای که علاقمند چند اصل را جدی بگیرند. مورد اول، داشتن برنامه و بازخوانی آن است. مورد دوم، داشتن صبر و حوصله است. مورد سوم، پیوستگی و استمرار است و در نهایت، مدیریت زمان.