آیین نکوداشت "دکتر امیرهوشنگ مهریار" برگزار شد
آیین نکوداشت "دکتر امیرهوشنگ مهریار" روز پنج شنبه ۲۸ دی در سالن فردوسی خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی خانه اندیشمندان علوم انسانی، آیین نکوداشت "دکتر امیرهوشنگ مهریار" به همت انجمن روان شناسی ایران و گروه روان شناسی خانه اندیشمندان علوم انسانی، روز پنج شنبه ۲۸ دی ۱۴۰۲ در سالن فردوسی خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد. حسن عماری اجرای این مراسم را برعهده داشت. خلاصه ای از گزارش این نشست در ادامه می آید.
حسن عشایری: امیدوارم جوانان از بیوگرافی امیرهوشنگ مهریار یاد بگیرند
حسن عشایری از اساتید دانشگاه، ابراز داشت: امیر هوشنگ مهریار یک روانشناس تک ساحتی نبوده است و در قسمت های اجتماعی هم کار کرده است. او یک آکادمیسین است. موجودیت این چنین استادی، برای رشته های علوم انسانی بسیار قابل اهمیت است. امیدوارم جوانان از بیوگرافی او یاد بگیرند و نهایت استفاده را ببرند.
بهروز بیرشک: امیرهوشنگ مهریار تک بعدی نیست
بهروز بیرشک از اساتید دانشگاه، بیان داشت: امیرهوشنگ مهریار یک مارکوپولوی کامل است. او در نقده به دنیا آمد و بعد در تبریز به تحصیل ادامه داد. بعدها به انگلیس رفت و روان شناسی تربیتی خواند. بعد از آن، برگشت و جذب دانشگاه شیراز شد. با توجه به سوابقش، طی مدت کوتاهی به مرتبه استاد تمامی رسید. و بعد هم به ریاست دانشگاه انتخاب شد. بعدها به آمریکا رفت و فوق دکتری روان شناسی بالینی خواند و دوباره به ایران بازگشت و سپس چهار سال به ژنو رفت و در مورد جمعیت شناسی پروژه ای را انجام داد.
وی افزود: مهریار تک بعدی نبود و ابعاد وسیعی در مطالعات داشت. آرامش، مهربانی، به روز بودن و برخورد صمیمانه با دانشجویان از صفات او است. او با تاسیس سازمان نظام روان شناسی و مشاوره، به آن پیوست و خدمات زیادی ارائه داد.
مسعود خسروی: امیرهوشنگ مهریار ذاتی دریاگونه دارد
مسعود خسروی از اقوام امیرهوشنگ مهریار، ابراز داشت: از کودکی مهریار را عمو خطاب کرده ام و همواره همه اقوام و خویشاوندان او را بسیار دوست داشته اند. هنگامی که بین فامیل حضور داشته است، همواره جشن و سرور برپا بوده است. پدر بزرگوارش مردی ادیب، شاعر، خیّر و نامدار بود. مادرش هم بانویی هوشیار، مدیر و کاردان بود. همسر او هم زنی بردبار و صبور بود. مهریار ذات و نهادی دریاگونه دارد. او بسیار دور از تکبر و غرور بوده و از تعلقات دنیوی دور است.
لادن فتی: بدون امیرهوشنگ مهریار، روانشناسی این مرز و بوم چیزی کم داشت
لادن فتی از اساتید دانشگاه، بیان داشت: اگر امیرهوشنگ مهریار نبود، روانشناسی این مرز و بوم قطعاچیزی کم داشت. او چراغ علم را فروزان نگه می داشت. به شخصه تا همیشه سپاسگزار او هستم. از او ممنونم که همیشه درب کتابخانه اش به روی من باز بوده است. مفتخرم که او در حوزه کار روان درمانی به من اعتماد کرد. هنوز یادداشت های کلاس وی را دارم. از وی ممنونم که بی دریغ تمام تجاربش را در اختیار ما قرار داد.
قاسم افتخاری: امیرهوشنگ مهریار خدماتی به این کشور کرده است که بسیاری از جوانان از آن اطلاع ندارند
قاسم افتخاری از اساتید دانشگاه، اظهار داشت: امیرهوشنگ مهریار خدماتی به این کشور کرده است که بسیاری از جوانان چندان از آن اطلاع ندارند. او در دهه ۴۰ وارد هیئت علمی دانشگاه شیراز شد. رشته تخصصی او روانشناسی است اما به جامعه شناسی هم به اندازه روانشناسی اهمیت داده و وارد است. او در هر دو گروه روانشناسی و جامعه شناسی دانشگاه شیراز مشغول به فعالیت بود. همچنین وی کارهای پژوهشی ارزشمندی انجام داده است که به همین خاطر جوایز علمی بسیار را از آن خود کرده است. ما در ایران پژوهش های علمی به معنای واقعی کم داریم.
یاسمین متقی پور: امیرهوشنگ مهریار، نگرش علمی به ما هدیه داد
یاسمین متقی پور از اساتید دانشگاه، اظهار داشت: من ورودی سال ۱۳۵۱ دانشگاه شیراز هستم. نگرش علمی، مهم ترین چیزی بود که امیرهوشنگ مهریار در زمان تحصیل به ما هدیه داد. اما بعد از فارغ التحصیلی هم، حمایت و پشت گرمی مهریار ادامه داشت و این باارزش ترین چیز برای من بوده است.
وی در ادامه پیام هایی از دانشجویان و همکاران امیرهوشنگ مهریار را قرائت کرد.
بنفشه غرایی: امیرهوشنگ مهریار به من یاد داد که به عنوان یک دانشجو چقدر ارزشمندم
بنفشه غرایی از شاگردان امیرهوشنگ مهریار، بیان داشت: مهریار به من یاد داد که به عنوان یک دانشجو چقدر ارزشمندم. او به ما اهمیت می داد و به من شجاعت داد که من می توانم روانشناس خوبی باشم. من افتخار می کنم که استادی چون امیرهوشنگ مهریار داشته ام.
یوسف ثبوتی: امیرهوشنگ مهریار دلسوز علم بوده است
یوسف ثبوتی از اساتید دانشگاه، ضمن ذکر خاطراتی اظهار داشت: برای من موهبتی است که در مراسم نکوداشت امیرهوشنگ مهریار باشم. ما از دهه ۴۰ و در دانشگاه شیراز تا به حال با هم در ارتباط هستیم. انسانیت، دلسوزی برای علم و مشفق بودن با دانشجویان، از صفات او بوده است.
علینقی مشایخی: امیرهوشنگ مهریار از شخصیت هایی است که جریان ایجاد می کند
علینقی مشایخی از اساتید دانشگاه، بیان داشت: من افتخار شاگردی مستقیم امیرهوشنگ مهریار را نداشته ام اما در موسسه توسعه با او همکاری داشته ایم. او از شخصیت هایی است که جریان ایجاد می کند، جریان تولید علم و عالم که این عالمان خودشان شاگردان دیگری تربیت می کنند. تواضع، مسلط به روش های تحقیقاتی، آرامش بخش و بذله گو از ویژگی های او به شمار می رود. مهریار یک شخصیت ملی است که به ایران علاقمند است.
آذرخش مکری: تاکید امیرهوشنگ مهریار بر کار علمی و متکی بر شواهد است
آذرخش مکری از اساتید دانشگاه، بیان داشت: من حسرت می خورم که هیچ گاه در کلاس های امیرهوشنگ مهریار نبوده ام اما در دهه ۸۰ در دو حوزه درمان اعتیاد و HIV همکاری های خوبی داشتیم. در آن زمان حضور مهریار مثل یگ جواهر بود و او بر کار علمی و متکی بر شواهد تاکید داشت. او دژی بود که نمی گذاشت شبه علم و شارلاتانیسم وارد قضیه شوند. او واقعا منافع شخصی نداشت. خوشنامی و مورد وثوق بودن از دیگر صفات او به شمار می رود.
رایا جلالی: امیرهوشنگ مهریار، مهربان ترین پدربزرگ بوده است
رایا جلالی نوه امیرهوشنگ مهریار، ابراز داشت: از صمیم قلب می گویم بسیار خوش شانس هستم که امیرهوشنگ مهریار را به عنوان پدربزرگ در کنار خود داشته ام. او مهربان ترین پدربزرگ بوده است و برای او آرزوی طول عمر و سلامتی دارم.
بهرخ مهرجهانیان: آشنایی با دانش روانشناسی سعادت می خواهد
بهرخ مهرجهانیان از اساتید دانشگاه، اظهار داشت: آشنایی با دانش روانشناسی سعادت می خواهد بخصوص اگر با همراهی استادی چون امیرهوشنگ مهریار باشد. خاطرات کلاسی ما با او فراموش نشدنی است. او جلال، هیبت و شکوه داشت و دارد.
وی در ادامه شعری را به امیرهوشنگ مهریار تقدیم کرد.
حمیرا فرج زاده: داشتن اساتیدی چون امیرهوشنگ مهریار نعمت است
حمیرا فرج زاده از شاگردان امیرهوشنگ مهریار، بیان داشت: ۴۰ سال پیش وارد دانشکده پزشکی شیراز شدم و در مورد روانشناسی زیاد نمی دانستم اما تدریس استاد آن قدر جذاب بود که تصمیم گرفتم بعد از دوره عمومی، روانپزشکی بخوانم. داشتن چنین اساتیدی مانند مهریار نعمت است. او به ما یاد می داد کسی که در مسیر علم قدم می گذارد، هیچ وقت فراغت از علم ندارد.
حجت الله جاوید: خودشکوفایی از ویژگی های بارز امیرهوشنگ مهریار است
حجت الله جاوید از اساتید دانشگاه، بیان داشت: ما تاکنون در شیراز امیرهوشنگ مهریار را شیرازی پنداشته و می پنداریم. من ۴۷ سال افتخار شاگردی او را دارم. خودشکوفایی یعنی انسان از نیازهای اولیه گذشته و به عالی ترین مرحله رشد انسانی رسیده است. خودشکوفایی از ویژگی های بارز مهریار است.
حمید یعقوبی: به انجمن روانشناسی پیشنهاد دادم که این مراسم را برگزار کند
حمید یعقوبی از اساتید دانشگاه، اظهار داشت: من سعی کردم به جای حرف زدن، عمل کنم و برگزاری این مراسم را به انجمن روانشناسی پیشنهاد دادم. امیرهوشنگ مهریار به ما می گفت اگر می خواهید روانشناس شوید، ابتدا انسان شوید و بعد غرورتان را زیر پا بگذارید و توضع پیشه کنید. مهریار، افتخار روانشناسی دانشگاه شیراز و ایران است. او جنلمن روانشناسی ایران است.
حمید پورشریفی: بحث اخلاق در پژوهش را از امیرهوشنگ مهریار آموخته ام
حمید پورشریفی از اساتید دانشگاه، ابراز داشت: من بحث اخلاق در پژوهش را از امیرهوشنگ مهریار آموخته ام و او تنها به آذری ها، شیرازی ها و حتی ایرانی ها تعلق ندارد و آوازه اش از روانشناسی هم فراتر رفته است.
امیرهوشنگ مهریار: امیدوارم کسانی که در این مراسم هستند راه من را ادامه دهند
امیرهوشنگ مهریار در آیین نکوداشت خود، اظهار داشت: از برگزارکنندگان این برنامه تشکر می کنم. دوستان و دانشجویانم به من اظهار لطف داشتند. امیدوارم دوستانی که اینجا هستند راهی را که من شروع کردم ادامه دهند و روانشناسی به عنوان یک علم در کشور جا بیفتد. روانشناسی باید گسترش پیدا کند و البته مرز آن مشخص شود که هر کس نتواند ادعای روانشناسی کند.