آیین یادبود "دکتر بهروز اخلاقی" برگزار شد
آیین یادبود "دکتر بهروز اخلاقی" روز جمعه ۲۹ دی در سالن فردوسی خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی خانه اندیشمندان علوم انسانی، آیین یادبود "دکتر بهروز اخلاقی" به همت انجمن حقوق شناسی و خانه اندیشمندان علوم انسانی، روز جمعه ۲۹ دی ۱۴۰۲ در سالن فردوسی خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد. خلاصه ای از گزارش این مراسم در ادامه می آید.
حسنعلی درودیان: بهروز اخلاقی تیزهوشی و آینده نگری داشت
حسنعلی درودیان از اساتید دانشگاه، ابراز داشت: از خانه اندیشمندان علوم انسانی و انجمن حقوق شناسی به خاطر برپایی این مراسم تشکر می کنم. هنگامی که سال ۱۳۵۲ به ایران برگشتم و در دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران استخدام شدم، بهروز اخلاقی معاون آموزشی دانشکده بود. او به چندین هنر آراسته بود از جمله عکاسی. او سابقه تدریس حقوق بین الملل عمومی را هم داشت. پیش از انقلاب هم مدتی رییس کتابخانه دانشکده بود. وی تیزهوشی و آینده نگری داشت و در حرفه وکالت هم موفق بود.
ابراهیم متقی: بهروز اخلاقی حس همبستگی در دانشکده ما ایجاد می کرد
ابراهیم متقی رییس دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران، اظهار داشت: متاسفانه باید گفت عصر بی بدیل دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران کم کم دارد رنگ می بازد. شاید این بی بدیل بودن ناشی از خاطرات دانشجویی من در این دانشکده باشد. زمانی که من دانشجو بودم، بزرگان حقوق و علوم سیاسی کشور در این دانشکده بودند. من مقدمه علم حقوق را با مرحوم اخلاقی گذراندم. او یک انسان شریف و یک استاد کاملا متشخص بود. او حس همبستگی در دانشکده ما ایجاد می کرد.
مرتضی شهبازی نیا: مرحوم اخلاقی علم و عمل را در حوزه حقوق پیوند داد
مرتضی شهبازی نیا از اساتید دانشگاه، بیان داشت: خدمت جامعه علمی تسلیت عرض می کنم. جلسات یادبود معمولا برای ذکر خوبی ها است. بهروزی به نوع زیست مربوط است با درک این که فرصت زندگی یک غنیمت است. دلسوزی، مهربانی، علاقمندی به طبیعت و شاگردپروری از صفات مرحوم اخلاقی بود. او علم و عمل را در حوزه حقوق پیوند داده بود. وی در حوزه وکالت هم دانشگاهی بود و هیچ وقت از کار معلمی فاصله نگرفت. او فعالیت گروهی را بسیار مهم به حساب می آورد.
نسرین مصفا: بهروز اخلاقی در امور انسانی و انسان دوستانه پیش قدم بود
نسرین مصفا از اساتید دانشگاه، اظهار داشت: مرحوم اخلاقی یک شخصیت تاثیرگذار و فراموش نشدنی در جامعه علمی و وکالت ایران بود. هر کس که او را می شناخت، تفاوت را با انسان های دیگر احساس می کرد. او مهربان، بی تکلف و متواضع بود که هر انسانی را تحت تاثیر قرار می داد. از رفتار او هیچ غباری در دل کسی نیست. وی کریم طبع و دوست نواز بود. در امور انسانی و انسان دوستانه پیش قدم بود.
حسن اخلاقی: تواضع و فروتنی را از برادرم یاد گرفتم
حسن اخلاقی برادر مرحوم بهروز اخلاقی، بیان داشت: دوران زندگی من و برادرم به چند برهه تقسیم می شود. برادرم تا حدود سال ۱۳۴۴ تحصیلاتش را در دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران انجام می داد و بعد برای ادامه تحصیل به فرانسه رفت. او همیشه مرتب جویای درس ما بود و بهترین امکانات را در اختیار ما می گذاشت. وی سال ۱۳۵۰ به ایران برگشت. نامه های او راهنما و رهگشای من بود. من تواضع، فروتنی و رستگاری را از او یاد گرفتم. او عاشق کار و آموختن بود.
علیرضا مسعودی: مرحوم اخلاقی عملگرا بود
علیرضا مسعودی از شاگردان مرحوم بهروز اخلاقی، اظهار داشت: نه سال قبل مراسم نکوداشت مرحوم اخلاقی در همین مکان برگزار شد. افسوس که امروز فقدان این استاد را به سوگ نشسته ایم. او مباحث حقوق تجارت را با شیوایی تمام تدریس می کرد. همیشه از راهنمایی های او بهره می بردم. بخشی از پیشرفت های حقوق تجارت، حاصل نگاه خاص مرحوم اخلاقی است. او استادانه مفاهیم حقوق مدنی و حقوق تجارت را به هم پیوند می داد. او عملگرا بود و تئوری و عمل را تلفیق می کرد.
رضا یزدی: مرحوم اخلاقی اعتقاد زیادی به کار گروهی داشت
رضا یزدی از همکاران مرحوم اخلاقی بیان داشت: بهروز اخلاقی همیشه متصف به صفت آراستگی بود و این احترام به خود و دیگران را نشان می داد. من افتخار داشتم که در کمیسیون بین الملل وکلای مرکز با مرحوم اخلاقی همکاری داشته باشم. ذات پاک او باعث شده بود که امکانات و روابط خود را در اختیار کمیسیون بین الملل قرار دهد. در آن زمان، کمیسیون بین الملل یکی از دوران های درخشان خود را سپری کرد. وی اعتقاد زیادی به کار گروهی داشت.
کاوه اخلاقی: از همه کسانی که در سوگ پدرم ابراز همدردی کردند، تشکر می کنم
کاوه اخلاقی فرزند بهروز اخلاقی، ابراز داشت: از همه کسانی که در سوگ پدرم ابراز همدردی کردند، تشکر می کنم. از مادرم سپاسگزارم که یک عمر در کنار پدرم بود.
وی در ادامه دل نوشته ای را قرائت کرد.
به آذین حسیبی: مرحوم اخلاقی جلوتر از زمانه خود بود
به آذین حسیبی از شاگردان بهروز اخلاقی، بیان داشت: افتخار این را داشتم که مرحوم اخلاقی راهنمای رساله ام باشد. چند سالی هم در دفتر وی همکاری داشته ام. او یک استاد بسیار خوب و ارزشمند بود که با کیفیت زندگی کرد. وی تک بعدی نبوده و کار کردن با او سخت نبود. وی بسیار اهل معاشرت و خوش مشرب بود. من اندکی از تکبر و خود بزرگ بینی در او ندیدم. وی بسیار جلوتر از زمانه خود بود. او جهانی و مثبت فکر می کرد.
بابک اخلاقی: از تمام کسانی که برای این مراسم زحمت کشیده اند، سپاسگزاری می کنم.
بابک اخلاقی فرزند بهروز اخلاقی، بیان داشت: از تمام دوستان، آشنایان و اساتید که در سوگ پدرم ما را دلداری دادند و در این مراسم حاضر شدند، سپاسگزاری می کنم.
علی شهابی: مرحوم همت و پشتکاری عالی داشت
علی شهابی از شاگردان مرحوم اخلاقی اظهار داشت: مرحوم اخلاقی همت و پشتکاری عالی داشت. او در عین حال که کار حرفه ای می کرد اما سخت گیر نبود. همه چیز را به راحتی حل می کرد. او برای من ترکیبی از همت و پشتکار، خلاقیت و هوشمندی و طنازی بود.
مهناز مهرین فر: مرحوم اخلاقی به کارآموزان و وکلای جوان بی نهایت اعتماد می کرد
مهناز مهرین فر همسر مرحوم بهروز اخلاقی بیان داشت: در این ۴۷ سال زندگی مشترک آموزه هایی از مرحوم اخلاقی فرا گرفتم. او به کارآموزان و وکلای جوان بی نهایت اعتماد می کرد. همواره معتقد بود که باید در کار گروهی در کنار اساتید مجرب، به وکلای جوان هم بها داد. او انتقاد را با تشویق تلفیق می کرد. وی به شدت صریح اللهجه بود. از او عشق به کار گروهی را یاد گرفتم. او می گفت که وکالت هم مانند طبابت تخصصی است. وی بسیار نوین گرا بود و دوست داشت دانشجویانش به حقوق نوین بپردازند. من سوگند یاد می کنم با کمک وکلای جوان و زبده، چراغ دفتر او را روشن نگه دارم.
تهمورث بشیریه: از جانب انجمن حقوق شناسی و خانه اندیشمندان علوم انسانی به خانواده متوفی تسلیت عرض می کنم
تهمورث بشیریه رییس انجمن حقوق شناسی، اظهار داشت: از طرف خانه اندیشمندان علوم انسانی و انجمن حقوق شناسی ضایعه درگذشت مرحوم اخلاقی را به خانواده وی و همه حضار محترم تسلیت عرض می نمایم.