ImageImageImage

نشست "گپ و گفت با دکتر مهدی مدیری" برگزار شد

نشست "گپ و گفت با دکتر مهدی مدیری" روز دوشنبه ۱۶ بهمن در سالن خیام خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد.

Image
به گزارش روابط عمومی خانه اندیشمندان علوم انسانی، نشست "گپ و گفت با دکتر مهدی مدیری" به همت گروه جغرافیای خانه اندیشمندان علوم انسانی و با همکاری سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح، روز دوشنبه ۱۶ بهمن ۱۴۰۲ در سالن خیام خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد. سلمان انصاری زاده دبیری این نشست را برعهده داشت. خلاصه ای از گزارش این نشست در ادامه می آید.

مهدی مدیری: تلاش کنیم سازمان نظام جغرافیایی کشور را راه اندازی کنیم
مهدی مدیری از اساتید دانشگاه، اظهار داشت: من متولد ۱۳۳۵ در شهر کاشمر در استان خراسان رضوی هستم. در خانواده ای متوسط به دنیا آمدم و پدرم معمار بود. پدربزرگم هم از معماران بزرگ منطقه بود. دوره دبیرستان را در رشته ریاضی گذراندم و بیشترین نمرات را از درس فیزیک می گرفتم. در سال ۵۴ در کنکور سراسری شرکت کردم و بر اساس علایقم، کارتوگرافی را در اولویت اول قرار دادم و همان را هم در دانشگاه تهران قبول شدم. برای کارشناسی ارشد در رشته شهرسازی شرکت کردم. در دوره تحصیلم، دانش کارتوگرافی را با برنامه ریزی شهری تلفیق کردم. بعد از یک فاصله ای، برای دکتری نیز اقدام کرده و در رشته جغرافیا و برنامه ریزی شهری پذیرفته شدم.
وی افزود: بعد از تحصیل به حوزه های اجرایی وارد شدم که البته از آن ها برای حوزه آموزشی بهره می بردم از جمله تاسیس رشته جغرافیا در دانشگاه امام حسین. من متوجه شدم که تحلیل جغرافیایی مستلزم چند ابزار اساسی مثل تکنیک ها و تحلیل های نوین است. در سال ۶۸ و ۶۹ همایش نقشه در دفاع و نقشه در سازندگی را برگزار کردیم که در آن بر ابعاد جدید جغرافیا و نقشه برداری تاکید شد. در ادامه با دانشگاه تهران در تاسیس مجموعه رشته های میان رشته ای همکاری داشتم. هم چنین با دانشگاه علامه همکاری داشتم در تاسیس رشته برنامه ریزی توسعه منطقه ای که تنها در این دانشگاه وجود دارد.
او ادامه داد: سه چالش بزرگ پیش روی جغرافی دانان است. یکی، بحث جغرافیا و محیط زیست است که مسائلی مانند کمبود آب و کاهش کیفیت زندگی مطرح است. دیگری، بحث جغرافیا و فناوری های جدید و نوظهور است که به عنوان مثال، با مطالعه تصاویر ماهواره ای می توان جهات توسعه را بر اساس فناوری های نوین شکل داد. مورد سوم، بحث جغرافیا و شهرگرایی است که مسائلی مانند حاشیه نشینی، فقر و بیکاری را در بر می گیرد. امروزه به کمک بهره گیری از فناوری های جدید، می توانیم که دیگر شهرهایمان رو گسل ها نسازیم.
مدیری در پایان گفت: از مسئولین تقاضا دارم که با هم تلاش کنیم تا سازمان نظام جغرافیایی کشور راه اندازی شود. از اساتیدی که در کمیته های علمی هستند، انتظار دارم که برای پذیرش دانشجوی جغرافیا از رشته ریاضی تلاش کنند. از دانشجویان انتظار دارم که سرمشق های رفتاری و گفتاری اساتید را جدی بگیرند. هم چنین از مدل های هوشمند و غیرهوشمند استفاده کنند که می تواند تحول کاربردی در علوم جغرافیایی ایجاد کند و در رابطه با آمار فضایی و روش های تحلیلی فضایی کوشا باشند که تصمیمات عقلایی مبتنی بر آمار فضایی و تحلیل فضایی است.

اخبار

اخبار صفحه نخست

تاریخ نگارش: ۱۴۰۲/۱۱/۱۷

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت و محتوای آن متعلق به خانه اندیشمندان علوم انسانی است.