تصویرتصویرتصویر

نشست "آموزه های فیلیپ مالوری برای ادبیات و حقوق" برگزار شد

نشست "آموزه های فیلیپ مالوری برای ادبیات و حقوق" روز یکشنبه ۲۹ بهمن در سالن حافظ خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد.

تصویر
به گزارش روابط عمومی خانه اندیشمندان علوم انسانی، نشست "آموزه های فیلیپ مالوری برای ادبیات و حقوق" به همت انجمن حقوق شناسی، گروه حقوق خانه اندیشمندان علوم انسانی، موسسه فرهنگی هنری حقوق و هنر و انتشارات آگاه، روز یکشنبه ۲۹ بهمن ۱۴۰۲ در سالن حافظ خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد. وحید آگاه دبیری این نشست را برعهده داشت. خلاصه ای از گزارش این نشست در ادامه می آید.

بهروز محمودی بختیاری: کتاب ادبیات و حقوق، نمونه هایی از دادگاه های واقعی را ارائه می دهد
بهروز محمودی بختیاری از اساتید دانشگاه، اظهار داشت: کتاب ادبیات و حقوق، تلاش می کند ویژگی های حقوقی متون ادبی را بررسی کند. ۲۰ نفری که در این کتاب معرفی شده اند، اغلب فرانسوی هستند و فقط هفت نفر غیر فرانسوی هستند.
وی افزود: از ایرادهای کتاب های این است که ادبیات نمایشی در آن جایی ندارد. هم چنین ترتیب اسامی گاهی مخدوش به نظر می رسد. البته کتاب فقط به دادگاه در معنای خاص قضیه نپرداخته بلکه به اشارات حقوقی هم پرداخته است. در ادبیات خودمان هم، می توان قابوس نامه را نام برد که داستان گواهی درخت آن، نمونه ای از ادبیات دادگاهی است.
او ادامه داد: حقوق و ادبیات رابطه تنگاتنگی با هم دارند. این کتاب نمونه هایی از دادگاه های واقعی را ارائه می دهد. مثلا داستان شکسپیر کاملا یک درام دادگاهی است.

بهادر امیرحسینی: در کتاب ادبیات و حقوق، گاهی اوقات شاهد مداخله در اثر هستیم
بهادر امیرحسینی، منتقد ادبی، ابراز داشت: زبان و ادبیات در ایران همیشه در خدمت قدرت بوده و با حقوق میانه ای نداشته، البته ناگزیر بوده است. الان دغدغه ی حقوق، بحث زبان است، اما باید پرسید که زبان دست چه کسی است؟
وی افزود: در کتاب ادبیات و حقوق، گاهی اوقات شاهد مداخله در اثر هستیم. نویسنده روایت ها را تغییر نداده اما تحلیل گرا نگاه کرده است. این کتاب ۲۰ سال پیش در ایران چاپ شده است. رمان، ارائه روایت پیچیدگی های انسان است. این کتاب، به ما یک دیدی می دهد که ایده اولیه است و از این باید گذر کرد. ما باید به جایی برسیم که ببینیم نگاه خود ما چیست؟ باید از حفره ها و خلأها استفاده کنیم. اگر نمونه های قبلی را تکرار کنیم، جذابیتی نخواهد داشت. ما حقوقی ها باید دغدغه ایجاد کنیم. ما در تملک ایده ها نیستیم. در حوزه ادبیات باید ایده ها را بسط دهیم.

محسن محبی: فیلیپ مالوری، حقوقدانی است که در ادبیات سفر کرده است
محسن محبی از اساتید دانشگاه، اظهار داشت: فیلیپ مالوری، حقوقدانی است که در ادبیات سفر کرده است اما او اندیشه و مکتب خاصی در ادبیات ندارد. او حقوقدان برجسته ای بود که در سال ۲۰۲۰ فوت کرد. دو تالیف از او در دسترس ما هست. یکی این کتاب ادبیات و حقوق و دیگری کتاب اندیشه های حقوقی که البته این کتابش از اولی مهم تر است و در آن ۶۰ نفر از حقوقدانان را معرفی می کند و اندیشه های آنان را توضیح می دهد.
وی افزود: کتاب ادبیات و حقوق در سال ۸۱ در ایران چاپ شده است. این کتاب ۲۴ رمان را معرفی می کند و سعی دارد از خلال این نوشته ها، ایده های حقوقی را رصد کند. این کار را فقط کسی می تواند انجام دهد که هم حقوقدان و هم ادیب باشد. او سه تن از نویسندگان بزرگ یونان باستان را معرفی می کند.
او ادامه داد: حقوق و ادبیات در جایی همدیگر را ملاقات می کنند که بزنگاه مهمی است و آن، بزنگاه عدالت و آزادی است. حقوق و ادبیات هر دو دوستدار عدالت و آزادی اند و هر کدام به زبانی آن را توصیف می کنند.
محبی در پایان گفت: مرتضی کلانتریان مترجم این کتاب، یک حقوقدان و قاضی دادگستری بود و در انتخاب ترجمه ها بسیار سخت گیر بود.

اخبار

اخبار صفحه نخست

تاریخ نگارش: ۱۴۰۲/۱۱/۳۰

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت و محتوای آن متعلق به خانه اندیشمندان علوم انسانی است.