ImageImageImage

نشست "دیدار نوروزی حقوقی ها" برگزار شد

نشست "دیدار نوروزی حقوقی ها" روز یکشنبه ۲۶ فروردین در سالن فردوسی خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد.

Image
به گزارش روابط عمومی خانه اندیشمندان علوم انسانی، نشست "دیدار نوروزی حقوقی ها" به همت گروه حقوق خانه اندیشمندان علوم انسانی، روز یکشنبه ۲۶ فروردین ۱۴۰۳ در سالن فردوسی خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد. وحید آگاه دبیری این نشست را برعهده داشت. خلاصه ای از گزارش این نشست در ادامه می آید.

سید محمد جندقی کرمانی پور: من عاشق کار وکالت هستم
سید محمد جندقی کرمانی پور از اساتید دانشگاه، اظهار داشت: از دعوت گروه حقوق خانه اندیشمندان علوم انسانی تشکر می کنم و خوشحالم در خدمت اساتید بزرگوار حقوق هستم. ان شاءالله همه اساتید سالم و سرافراز باشند. امیدوارم این همایش موجب سربلندی کانون وکلای دادگستری و حقوقدانان باشد. من ۵۱ سال کار وکالت انجام داده ام و عاشق کار وکالت هستم.

گودرز افتخار جهرمی: متاسفانه در کشور ما از حقوقدانان مستقل استفاده نمی شود
گودرز افتخار جهرمی از اساتید دانشگاه، ابراز داشت: عید نوروز و عید سعید فطر را تبریک عرض می کنم. امیدوارم سال جدید سال خوبی برای مردم ایران باشد و جنگ و جدال جدیدی به وجود نیاید. در مورد ماده 187، لایحه دولت این طور بود که به تحصیل کرده های حقوق زیر نظر وزارت دادگشتری اجازه مشاوره حقوقی می داد. لایحه که به مجلس رفت، علاوه بر مشاوره، وکالت را هم زیر نظر قوه قضاییه اضافه کردند.
وی افزود: متاسفانه در کشور ما از حقوقدانان مستقل استفاده نمی شود. مسئولین ما گاهی مطالبی بیان می کنند که برخلاف حقوق اساسی و حقوق بین الملل است. عده ای هم دائما بر طبل جنگ می کوبند. جنگ جز خرابی و آوارگی و محرومیت، چیزی ندارد. ما هنوز نتوانسته ایم خرابی های جنگ هشت ساله را جبران کنیم. بهتر است همه چیز با مذاکره حل و فصل شود. باید دقت کرد که مملکت درگیر جنگ نشود.

حسنعلی درودیان: زمانی که ما دانشجو بودیم فقط یک دانشکده حقوق در ایران وجود داشت
حسنعلی درودیان از اساتید دانشگاه، بیان داشت: دانشجوی سال دوم که بودیم، مصادف با رمضان بود. استاد درس حقوق مدنی، دکتر امامی امام جمعه وقت تهران بود که باید به مسجد شاه آن زمان و مسجد امام خمینی فعلی می رفت و کلاس را زودتر تعطیل می کرد و می گفت که باید به آن دکان هم برسم. بعضی ها از این لفظ خوششان نمی آمد. اما من می گفتم که ما صرفا می خواهیم در خدمت او تلمذ کنیم و از این نظر، او استادی کم نظیر است.
وی افزود: زمانی که ما دانشجو بودیم، فقط یک دانشکده حقوق در ایران وجود داشت. بعدها تصمیم گرفته شد که وزارت دادگستری خودش دانشکده تاسیس کند که البته اجرایی نشد اما بعد از انقلاب این قانون متروک را از زیر خاک بیرون آوردند و گفتند این دانشکده تاسیس شود.

محمدرضا ضیایی بیگدلی: شاید از معدود کسانی باشم که حسرت هیچ چیزی را نخورده ام
محمدرضا ضیایی بیگدلی از اساتید دانشگاه، اظهار داشت: پدرم یک روحانی بود و عید نوروز در یک خانواده روحانی کمرنگ بود. من در دوره دانشجویی چهار سال تقریرنویس دادگستری استان بودم و بسیار برای من مفید بود. نکته مهم برایم این بود که می دیدم واقعا رییس دادگاه با مستشاران روی پرونده ها مباحثه می کنند، آن ها ساعت ها با هم بحث می کردند. برایم جالب بود که رییس دادگستری نظر مشورتی می گرفت و آموزنده بود.
وی افزود: شاید من از معدود کسانی باشم که حسرت هیچ چیزی را نخورده ام و به طور کامل از زندگی ام راضی هستم. آن چه که در توانم بوده است، انجام داده ام و هرچه سنم بالا رفت، خوش اخلاق تر شدم.

فریدا حصاری: حقوق بیش از هر رشته ای درس زندگی و سرزندگی است
فریدا حصاری دانشجوی دکتری حقوق، بیان داشت: آرزوی صلح و آرامش برای ایران و سراسر دنیا دارم. اولین روزی که پا در دانشکده حقوق گذاشتم، به خیالم بهترین رشته و بهترین دانشکده را انتخاب کرده ام اما آن جا بیشتر به بیمارستان شباهت داشت و احساس بیگانگی می کردم. اولین استادی که وارد شد، حکایتی از گلستان خواند و قرار بود آخر بحث به حکومت قانون برسیم و آن جا بود که فهمیدم حقوق هم می تواند جذاب باشد. حقوق بیش از هر رشته ای درس زندگی و سرزندگی است.

علیرضا آذربایجانی: ذات حقوق برای من لذت بخش است
علیرضا آذربایجانی از اساتید دانشگاه، ابراز داشت: سعی کرده ام که در کلاس درس تلطیف ایجاد کنم. ذات حقوق برای من لذت بخش است اما آن چه که در ذات حقوق است، در کشورمان محل انتقاد است.
وی ضمن ذکر خاطراتی، اضافه کرد: دوره کارشناسی ارشد ما، اولین دوره حقوق خصوصی بعد از انقلاب فرهنگی بود. استادی داشتیم که وقتی درس می داد صدایش تُن کاملا صافی داشت و بر صندلی تکیه می داد. او آن قدر آرام و ملایم درس می داد که سخت ترین کار ما این بود که سعی می کردیم خوابمان نبرد.

مرتضی شهبازی نیا: کلاس های حقوق چندان شاد نیست که بخشی از آن به ذات حقوق مربوط است
مرتضی شهبازی نیا از اساتید دانشگاه، اظهار داشت: هیچ وقت تقلب نکردم اما تقلب رسانده ام. بعد از این که در دانشگاه شهید بهشتی لیسانس گرفتم. در آن جا من دانشجوی دکتر علی اکبر صادقی بودم و شش درس با او گرفته بودم. وقتی فارغ التحصیل شدم مردد بودم که قاضی یا وکیل شوم. پیش دکتر صادقی رفتم که از او مشورت بگیرم. او اول گفت برو و قاضی شو اما تردید من را که دید، بار دوم گفت برو و وکیل شو اما بعد که متوجه شد من نه به درد قضاوت می خورم و نه به درد وکالت، گفت برو و درست را ادامه بده و استاد بشو.
وی افزود: کلاس های حقوق چندان شاد نیست که بخشی از آن به ذات حقوق مربوط است و بخشی هم ارثی است که به ما رسیده است. هیچ وقت به معنای واقعی کلمه، وکیل نبودم و بیشتر کار داوری انجام داده ام.

در پایان، محسن طاهری از حقوقدانان و شعرا، غزلی را به عنوان حسن ختام برنامه خواند.

اخبار

اخبار صفحه نخست

تاریخ نگارش: ۱۴۰۳/۰۱/۲۶

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت و محتوای آن متعلق به خانه اندیشمندان علوم انسانی است.