ImageImageImage

نشست "نقد کتاب تاریخ استشراق و سیر تحول مطالعات قرآنی در غرب" برگزار شد

نشست "نقد کتاب تاریخ استشراق و سیر تحول مطالعات قرآنی در غرب" روز شنبه ۲۲ اردیبشهت در سالن خیام خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد.

Image
به گزارش روابط عمومی خانه اندیشمندان علوم انسانی، نشست "نقد کتاب تاریخ استشراق و سیر تحول مطالعات قرآنی در غرب" به همت گروه مطالعات قرآنی خانه اندیشمندان علوم انسانی، روز شنبه ۲۲ اردیبهشت 1403 در سالن خیام خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد. خلاصه ای از گزارش این نشست در ادامه می آید. شادی نفیسی: برایم مهم بوده است که نشان بدهم تاریخ مطالعات اسلامی در غرب یک تاریخ ده قرنه است
شادی نفیسی نویسنده کتاب "نقد کتاب استشراق و سیر تحول مطالعات قرآنی در غرب" اظهار داشت: میلاد فرخنده حضرت فاطمه معصومه(ع) را تبریک می گویم، امیدوارم همه ما بتوانیم از این بزرگان الگو بگیریم. این کتاب در واقع یک کتاب درسی است که با توجه به سرفصل های وزارت علوم ساماندهی شده است. این کتاب مخاطبش دانشجویان دوره کارشناسی است و در ۱۶ فصل ساماندهی شده است.
وی افزود: در کتاب ابتدا یک معرفی اجمالی از مفهوم استشراق آورده شده است. به بحث از تاریخ و روند استشراق و هم چنین به انگیزه و فعالیت خاورشناسان پرداخته شده است. من در این کتاب بر دو نکته تاکید داشته ام. برایم مهم بوده است که نشان بدهم تاریخ مطالعات اسلامی در غرب یک تاریخ ده قرنه است که در این ده قرن رویکردهای متفاوتی داشته ایم. هم چنین در این کار سعی کرده ام که آثار پر کاربردتر و مفیدتری را معرفی کنم.

علی حسن نیا: این کتاب عالمانه نوشته شده است
علی حسن نیا از اساتید دانشگاه، ابراز داشت: دهه کرامت را تبریک می گویم و خرسندم که در خدمت اساتید خودم هستم. این کتاب، محققانه و عالمانه نوشته شده است. همه فصل های آن با نگاهی دقیق دیده شده است. هم نگاه آموزشی داشته و هم از حیث محتوایی که لازم است به مخاطب خود منتقل کند، موفق بوده است.
وی افزود: ابتدای کتاب نیازمند یک راهنما برای مدرس است. برای شناخت اشخاص، کتاب ها و امثالهم، نیازمند نمایه است. در بعضی از جاهای کتاب، تصویر وجود دارد اما باز هم در بعضی موارد اگر تصویر می بود، بهتر بود. بعضی از مطالب مختصر و بعضی دیگر طویل بیان شده است. تناقض در برخی مطالب هم دیده می شود. بعضی از ارجاعات می توانست بهتر ارجاع داده شود. آمارهایی که داده شده بعضا آمارهای قدیمی هستند.

حمید باقری: از مزیت های این کتاب، این است که مولفش زبان دان است
حمید باقری از اساتید دانشگاه، بیان داشت: آغاز سخن را با یک سوال آغاز می کنم و آن این که مواجهه با پدیده پژوهشگران غربی چگونه باید باشد؟ در این باره دو رویکرد کلی وجود دارد: یکی رویکرد ندیدن است یعنی اصلا پدیده ای را به نام محققان غربی نمی بینیم. در رویکرد دیگر، این پدیده واقعیتی است که اتفاق افتاده است و نوع دیدن این پدیده متفاوت است. یکی از انواع دیدن، دیدن همراه با رویکرد انتقادی است که مولف کتاب از این رویکرد استفاده کرده است و به نظر می رسد صحیح ترین مواجهه با این پدیده می تواند باشد.
وی افزود: در کتاب تصریح شده است که مخاطب آن، دانشجوی کارشناسی است و به عنوان یک متن درسنامه ای تدوین شده است. متنی که قرار است تدریس شود، لزوما مدرس یکسانی ندارد. از مزیت های این کتاب، می توان به پیشگام بودن این اثر در حوزه مورد بحث است. مزیت دیگر کتاب این است که مولفش زبان دان است و به منابع اصلی مراجعه کرده است.

اخبار

اخبار صفحه نخست

تاریخ نگارش: ۱۴۰۳/۰۲/۲۳

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت و محتوای آن متعلق به خانه اندیشمندان علوم انسانی است.