ImageImageImage

افتتاحیه همایش سالانه انجمن ایرانی مطالعات سازمان ملل متحد برگزار شد

افتتاحیه همایش سالانه انجمن ایرانی مطالعات سازمان ملل متحد، روز چهارشنبه ۲۶ اردیبهشت در سالن فردوسی خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد.

Image
به گزارش روابط عمومی خانه اندیشمندان علوم انسانی، افتتاحیه همایش سالانه انجمن ایرانی مطالعات سازمان ملل متحد به همت این انجمن و با همکاری خانه اندیشمندان علوم انسانی، روز چهارشنبه 26 اردیبهشت 1403 با حضور هماهنگ کننده مقیم سازمان ملل متحد در ایران، در سالن فردوسی خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد. موضوع این همایش به تغییرات اقلیمی اختصاص داده شده بود. خلاصه ای از گزارش این مراسم در ادامه می آید.

نسرین مصفا: تغییرات اقلیمی یک موضوع پیچیده و همه جانبه است
نسرین مصفا رئیس انجمن ایرانی مطالعات سازمان ملل متحد، اظهار داشت: وظیفه دارم به نام انجمن از همه کسانی که دعوت ما را پذیرفتند، تشکر کنم. برگزاری این همایش، انجام تعهدی مشترک در جهت تحلیل و بررسی یکی از چالش های مهم پیش روی بشر است. این همایش با همیاری و همکاری جمعی از پژوهشگران برجسته برپا شده است. وعده قبلی ما روزهای نهم و دهم اسفند سال گذشته بود که به خاطر سرمای سخت به تعویق افتاد و از این بابت عذرخواهیم.
وی افزود: کوشش دست اندرکاران همایش این بود که با نگاهی ملی و تعهد ملی به پیچیدگی های تغییرات اقلیمی نگریسته شود. تغییرات اقلیمی سال های متمادی دغدغه دانشمندان بوده است و الان به مسئله مشترک جهانی تبدیل شده است. تغییرات اقلیمی یک موضوع پیچیده و همه جانبه است. ارتباط متقابل تغییرات اقلیمی را با تمام جنبه های زندگی انسان باید مورد بررسی قرارداد. این تغییرات، چالشی فراتر از مرزها است. اما ما می توانیم راه را برای جهانی عادلانه تر هموار کنیم. عدالت اقلیمی بخشی از خواسته های عدالت خواهان جهان است. در پایان لازم می دانم از میزبانی خانه اندیشمندان علوم انسانی سپاسگزاری کنم.

محسن عبدالهی: ۲۰ مقاله به دست کمیته علمی این همایش رسیده است
محسن عبدالهی دبیر علمی این همایش، ابراز داشت: ۳۲ سال از تصویب کنوانسیون ملل متحد برای مقابله با تغییرات اقلیمی می گذرد. در خلال این سال ها تحولات بسیار مهم و فزاینده ای رخ داده است. در سال ۱۹۹۲ این ایده مطرح بود که بر اساس مسئولیت مشترک، مسئولیت اصلی مقابله با گازهای گلخانه ای بر دوش کشورهای در حال توسعه باشد اما در سند اخیر در پاریس، تمامی دولت ها در این راه موظف شدند که همکاری کنند.
وی افزود: اتحادیه اروپا سال ۲۰۵۰ را سال دنیای بدون کربن اعلام کرده است. هدف، حرکت به سوی کاهش استفاده از سوخت های فسیلی است. پیش بینی شده است که دولت های نفتی تا سال ۲۰۵۰ یک سوم درآمدهای نفتی خود را از دست می دهند. سهم انرژی های تجدیدپذیر در صنعت برق جهانی در سال ۲۰۴۰ به ۵۰ درصد خواهد رسید. پیرو این تحولات، رئیس انجمن ایرانی مطالعات سازمان ملل متحد، عنوان این همایش را به هیئت مدیره انجمن پیشنهاد دادند و مورد موافقت قرار گرفت. طی فراخوان اعلام شده ۴۵ چکیده به دست ما رسید و در آخر ۲۰ مقاله به کمیته علمی همایش رسید.
یدالله سبوحی: اقتصاد کم کربن در ایران با چالش هایی روبرو است
یدالله سبوحی از اساتید دانشگاه صنعتی شریف، در مورد روندهای جهانی و چالش های اقتصاد کم کربن با ارائه آمار و ارقامی در مورد دهه های مختلف میلادی صحبت کرد و اظهار داشت: اقتصاد کم کربن در ایران با چالش هایی روبرو است.

اشتفان پریزنر: مهم ترین عنصر کاهش تغییرات اقلیمی، کنار گذاشتن سوخت های فسیلی است
اشتفان پریزنر هماهنگ کننده مقیم سازمان ملل متحد در ایران، اظهار داشت: مهم ترین عنصر در کاهش تغییرات اقلیم، کنار گذاشتن سوخت های فسیلی است و راه حل آن هم استفاده از انرژی های تجدید پذیر است که هم مقرون به صرفه بوده و هم شغل های جدیدی ایجاد می کند. هم چنین در بحث مسائل تغییرات اقلیمی، عرضه و تقاضا با هم برابری نمی کند.
وی هم چنین به موافقت نامه ای که با جمهوری اسلامی ایران در مورد تغییرات اقلیمی نگاشته شده است اشاره کرد و این موضوع را موضوع پر اهمیتی دانست زیرا چالشی است که جهان با آن روبرو است.

پنل های این همایش در طی دو روز برگزار می شود

اخبار

اخبار صفحه نخست

تاریخ نگارش: ۱۴۰۳/۰۲/۲۶

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت و محتوای آن متعلق به خانه اندیشمندان علوم انسانی است.