نشست "گپ و گفت با دکتر حسین رحمت اللهی" برگزار شد

نشست "گپ و گفت با دکتر حسین رحمت اللهی" روز یکشنبه ۱۰ تیر در سالن حافظ خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی خانه اندیشمندان علوم انسانی، نشست "گپ و گفت با دکتر حسین رحمت اللهی" به همت گروه حقوق خانه اندیشمندان علوم انسانی و با همکاری انتشارات خرسندی، روز یکشنبه ۱۰ تیر ۱۴۰۳ در سالن حافظ خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد. مسعود ابراهیمی دبیری این نشست را برعهده داشت. در این نشست از کتاب "گذار از دولت مطلقه به دولت مشروطه" رونمایی شد. خلاصه ای از گزارش این نشست در ادامه می آید.

حسین رحمت اللهی از استادان دانشگاه، اظهار داشت: من سابقه معلمی دارم و بعد از انقلاب در آموزش و پرورش معلم بودم. هم چنین در روزنامه اطلاعات بیش از ۲۰ سال کار کردم و تا سال ۸۶ این کار ادامه داشت. سابقه آشنایی با وکالت هم دارم اما خیلی زود فهمیدم که این کار من نیست و رو به تدریس در دانشگاه آوردم. سال ۷۲ وارد دانشگاه شدم و مثلا در دوره لیسانس حقوق عمومی تدریس می کردم. الان هم ۳۱ سال سابقه خدمت در دانشگاه را دارم.

وی افزود: به عنوان یک دانشجوی حقوق به این نتیجه رسیدم که آموزش حقوق به صورت عام و حقوق عمومی به صورت خاص، دچار مشکل شده است. متاسفانه با دانشجو مبانی فلسفی حقوق را کار نمی کنند و او بیشتر قوانین را حفظ می کند و اگر قوانین دچار تغییر شود، دانشجوی ما بی سواد می شود. از این رو من اصرار به مطرح کردن فلسفه حقوق در دوره لیسانس را داشتم.

او ادامه داد: مطالعات تخصصی من در طول این سالیان، دولت بوده است. دولت، دال مرکزی مکتب آلمانی است. من یک رویکرد سیاسی به حقوق عمومی دارم. حقوق عمومی آمده است که سیاست را عمومی کند. من دغدغه زندگی ام، ایران بوده است و تاریخ سیاسی ایران را تدریس می کنم. هم چنین در درس مکاتب فلسفی، شش جلسه انسان شناسی فلسفی درس می دهم.

این استاد دانشگاه اضافه کرد: از مشکلات ما این است که هر کس فکر می کند خود حق مطلق و دیگری باطل است. در ایران برای حل این مشکل باید به بچه هایمان یاد بدهیم که دیگری را بپذیرند و قبول کنند حق مطلق هیچ کس نیست. اگر در نظام تربیتی روی این موضوع کار شود، در ادامه با مشکل کمتری مواجه می شویم.

رحمت اللهی ادامه داد: یکی از درس هایی که فرا گرفته ام این است که زبان فارسی رمز هویت ما است البته این به معنای نفی سایر زبان ها و لهجه های موجود در کشور نیست. من یک آدم معمولی هستم و ضعف هایم از دانشجویانم هم بیشتر است. بعضی مواقع با انسان هایی روبرو شده ام که در مقابل عظمت آن ها، احساس حقارت می کنم و مایلم که از دیگران یاد بگیرم. دغدغه اصلی من ایران است بنابراین مایل بودم که بدانم دولت مطلقه چیست و چه فرقی با دولت استبدادی دارد و چطور جوامع دیگر به دولت مشروطه گذر کردند؟ من بیشتر سعی کردم به خواننده ایرانی مدل هایی از تجارب گذار از دولت مطلقه به دولت مشروطه ارائه بدهم.

اخبار

اخبار صفحه نخست

تاریخ نگارش: ۱۴۰۳/۰۴/۱۱

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت و محتوای آن متعلق به خانه اندیشمندان علوم انسانی است.