تصویرتصویرتصویر

نشست "ژئو پارک جهانی ارس" برگزار شد

نشست "ژئو پارک جهانی ارس" روز سه شنبه ۳۰ مرداد در سالن حافظ خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد.

تصویر
به گزارش روابط عمومی خانه اندیشمندان علوم انسانی، نشست "ژئو پارک جهانی ارس" به همت انجمن حرفه ای راهنمایان گردشگری استان تهران، انجمن صنفی کارگری راهنمایان گردشگری استان تهران و با همکاری خانه اندیشمندان علوم انسانی، روز سه شنبه ۳۰ مرداد ۱۴۰۳ در سالن حافظ خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد. خلاصه ای از گزارش این نشست در ادامه می آید.

محمدصادق نافذی رئیس ژئو پارک جهانی ارس، ابراز داشت: منطقه آزاد ارس و ژئو پارک ارس در محدوده شهرستان جلفا بوده و هم مرز با آذربایجان و ارمنستان است. بخش گردشگری منطقه به علت همسایگی و تردد گردشگران از روند رو به توسعه ای برخوردار است. در سال ۸۲ منطقه آزاد ارس در مجلس شورای اسلامی تصویب شد و چهار استراتژی در حوزه های صنعت، کشاورزی، گردشگری و ترانزیت را برای ارس تعریف کردند.
وی افزود: شهرستان های جلفا و کلیبر به واسطه جنگل های ارسباران، معروفیت دارند. پرونده ژئو پارک ارس در اواخر سال ۱۴۰۱ تصویب شد و بعد از آن، شاهد یک سری فعالیت های مضاعف برای جذب گردشگر در استان آذربایجان شرقی با محوریت ارس بودیم. خیلی ها تلاش دارند که یک اثر ثبت جهانی داشته باشند در حالی که الان منطقه آزاد ارس، سه اثر ثبت شده جهانی دارد. برای تبدیل ارس به قطب گردشگری، باید روی تقویت زیر ساخت ها کار می کردیم. خوشبختانه الان بیشتر مسیر تبریز به جلفا، اتوبان شده است. از زمانی که ژئو پارک ارس در تقویم یونسکو قرار گرفت، شاهد حضور گردشگران خارجی بخصوص کشورهای همسایه هستیم. تقریبا هر هفته از کشور ارمنستان گردشگر داریم. الان گردشگران ما علاقمند هستند که گردشگری را به صورت پکیج داشته باشند. باید مراکز تفریحی را در منطقه ارس گسترش دهیم.
وی پایان گفت: سیاست هایی مانند ایجاد درآمد پایدار، افزایش سرمایه گذاری عمومی، ایجاد محیط زیست پایدار و بهبود کارکردها در دستور کار است.

در ادامه کیمیا سادات عجایبی از زمین شناسان، اظهار داشت: ژئو پارک یک محدوده ای است که دارای سایت های زمین شناسی، تاریخی و فرهنگی است. در سال ۲۰۱۰ کلید ژئو پارک ارس زده شد و ارزیابان جهانی آمدند و شرایط ژئو پارک را بررسی کردند که البته در آن زمان اعلام کردند اینجا شرایط ژئو پارک بودن را ندارد. از آن به بعد فعالیت ها بیشتر شد. در سال ۲۰۱۰ از لوگوی ژئو پارک ارس رونمایی شد. در سال ۲۰۱۷ رئیس شورای راهبردی شبکه جهانی ژئو پارک ها از منطقه ارس بازدید کرد.
وی افزود: از شال ۱۳۹۶ فعالیت ها در ژئو پارک ارس شروع شد. ما کارگاه های آموزشی مختلفی برای جامعه محلی برگزار کردیم و حصولات جدیدی طراحی و معرفی شدند. همزمان شناسایی، مطالعه و ارزیابی ژئو سایت های منطقه را انجام دادیم. ۳۱ ژئو سایت را معرفی کردیم. مناطقی مانند آَبشار آسیاب که آثار فسیل و ساختمان های رسوبی در آن وجود دارد، معرفی شد. به واسطه وجود عباس میرزا، قلعه هایی در آن منطقه وجود دارد. از دیگر مناطق، می توان به اکو موزه گلفرج در روستای گلفرج اشاره کرد. در آذر ۱۳۹۸ پرونده ثبت جهانی ژئو پارک ارس را به یونسکو ارسال کردیم و بعد از بازدید ارزیابان، ژئو پارک ارس جهانی شد.

اخبار

اخبار صفحه نخست

تاریخ نگارش: ۱۴۰۳/۰۵/۳۰

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت و محتوای آن متعلق به خانه اندیشمندان علوم انسانی است.