آیین نکوداشت "دکتر فرخنده مفیدی" برگزار شد
آیین نکوداشت "دکتر فرخنده مفیدی" روز سه شنبه ۱۰ مهر در سالن فردوسی خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی خانه اندیشمندان علوم انسانی، آیین نکوداشت "دکتر فرخنده مفیدی" به همت گروه علوم تربیتی خانه اندیشمندان علوم انسانی، روز سه شنبه ۱۰ مهر ۱۴۰۳ در سالن فردوسی خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد. فرشته افکاری اجرای این مراسم را برعهده داشت. خلاصه ای از گزارش این مراسم در ادامه می آید.
زهرا گویا از استادان دانشگاه شهید بهشتی، اظهار داشت: خطاب به استاد مفیدی می گویم که شما خیلی برای این سرزمین زحمت کشیدید. کارهایی بزرگی در بهزیستی انجام دادید که کمتر کسی خبر دارد. احساس نزدیکی که با شما داشتم، از بودن طبیعی تان بود نه بودن تصنعی تان.
در ادامه محمود مهرمحمدی استاد دانشگاه تربیت مدرس، ابراز داشت: امروز نکوداشت یک شخصیت بسیار ارزشمند، عزیز و لایق است. چند دهه ای است که افتخار آشنایی با وی را دارم. در فصلنامه تعلیم و تربیت، او پای ثابت تحریر در فصلنامه بود. نام آموزش پیش از دبستان با نام فرخنده مفیدی گره خورده است.
وی افزود: مفیدی نقش تاسیسی و توسعه ای در آموزش های پیش دبستانی داشته است و این جزء افتخارات وی است. الان برای همه ما محرز شده است که آموزش های پیش از دبستان چقدر می تواند تاثیرگذار باشد. ایجاد سازمان تعلیم و تربیت امید ایجاد کرد آموزش ها پوشش سراسری پیدا کند اما با کمال تاسف، شرایطی که امروز با آن مواجه هستیم، چندان امیدوارکننده نیست.
در ادامه داریوش نوروزی استاد دانشگاه علامه طباطبایی، ابراز داشت: از خداوند متعال به خاطر دو موهبتی که برای معلمان قرار داده است، سپاسگزارم. ما هم می آموزیم و هم می آموزانیم. من ۵۰ سال است که فرخنده مفیدی را می شناسم. وی یک معنویت اصیل، انسانیتی والا و معنویتی با صداقت تمام دارد. از دیگر صفات وی، ذکاوت، کردار نیک به معنای واقعی، پشتکار و مسئولیت اخلاقی و علمی نسبت به کودکان کشور را می توان نام برد.
در ادامه علی دلاور استاد دانشگاه علامه طباطبایی، اظهار داشت: از گروه علوم تربیتی خانه اندیشمندان علوم انسانی به خاطر برگزاری این مراسم تشکر می کنم. یکی از کارکردهای این چنین محافلی، برقراری فرهنگ نکوداشت است. اگر خانه اندیشمندان علوم انسانی بتواند این نقش را برافراشته نگه دارد، بزرگ ترین خدمت را به تعلیم و تربیت این مملکت کرده است.
وی افزود: فرخنده مفیدی آن قدر سجایای اخلاقی و علمی دارد که بازگو کردنشان در چند دقیقه امکان پذیر نیست.
در ادامه علیرضا عصاره استاد دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی، اظهار داشت: فرخنده مفیدی یک استاد صاحب سبک در یادگیری و یاددهی است. من در سال ۶۵ دانشجوی استاد مفیدی بوده ام و او آن چنان با طراوت و شادابی درس می داد که پیش دبستانی درس مورد علاقه ما دانشجویان شده بود. او را مادر مهربان پیش دبستانی در ایران می شناسم. او کسی است که کرسی آکادمیک پیش دبستانی را تاسیس کرده است. هم چنین وی در عرصه عمل و فرهنگ سازی در مدیریت پیش دبستاتی نقش آفرینی نموده است.
در ادامه محمد جوادی پور استاد دانشگاه تهران، بیان داشت: در سال ۷۲ در دانشگاه علامه طباطبایی دانشجوی استاد مفیدی بوده ام. او در کلاس صمیمی و قاطع بود. بسیاری از ویژگی های او، به ویژگی های مردم خونگرم خوزستان بر می گردد. او شخصیتی اثرگذار و استاد پیشکسوت مهربانی است که برای همیشه در ذهن دانشجویانش نقش می بندد. آرزوی سلامی و طول عمر با عزت برای وی دارم.
در ادامه مرتضی مجدفر از استادان دانشگاه، اظهار داشت: بعید است پایان نامه ای را ببینید که راجع به پیش دبستانی باشد و از آثار استاد مفیدی استفاده نکرده باشد. تابستان ۸۷ که من در مجلات رشد بودم، پیشنهاد شد که مجله ای راجع به پیش دبستانی دربیاید که گفتیم سردبیر آن، استاد مفیدی باشد. من کارهای اجرایی مجله را انجام می دادم و استاد مفیدی هم نظارت علمی می کرد. او می گفت برای اینکه مجله شناخته شود باید با مربیان پیش دبستانی صحبت کرد. در زمان حضور وی، ما به تیراژ بالایی رسیدیم.
در ادامه سعید بابایی مدیرکل دفتر کودکان سازمان بهزیستی، ابراز داشت: امروز گرد هم آمدیم تا از یکی از مفاخری که در سازمان بهزیستی زحمات زیادی کشیده است، تشکر کنیم. استاد مفیدی با عزمی جزم وارد شد و رشته پیش دبستانی را در این کشور بنا نهاد. او اقدامات ارزشمندی در سازمان بهزیستی برای بهبود اوضاع مهدهای کودک انجام داد. ما نیاز داریم که این تجارب ارزشمند اساتید مکتوب شود و از تجارب زیسته آنان استفاده کنیم.
در ادامه نرگس سجادیه استاد دانشگاه تهران، اظهار داشت: من افتخار آشنایی با استاد مفیدی را از طریق آثار وی دارم. او وقتی شمعی را افروخته است که شبی تیره وجود داشته است. او در زمانی کارهای بزرگی را انجام داده است که مشکلات زیادی سر راه بوده است. وی تلاس کرده است تا نسخه ای قابل دفاع، عقلانی و بومی از تربیت در اعوان کودکی ایجاد کند. او در گفتمان سازی پیش دبستانی در ایران، راه را باز کرده است.
در ادامه بتول سبزه استاد دانشگاه فرهنگیان، ابراز داشت: زمانی که وارد دانشگاه علامه شدم، استاد مفیدی مدیر تحصیلات تکمیلی دانشگاه بودند و در اولین دیدار، درس بزرگی به من داد. به خاطر حضور استاد، رشته ای که فکر می کردم رشته ارزشمندی نیست، در نهایت به یکی از ایده آل ها و علائق من تبدیل شد.
در ادامه حمزه گنجی استاد دانشگاه علامه طباطبایی، اظهار داشت: معمولا کسانی که جزء اولین ها به حساب می آیند، خلاق هستند. آدم های هلاق، یاغی هستند و در چارچوب قرار نمی گیرند و تفکر واگرا دارند. افراد خلاق خیلی باهوش نیستند چون هوش بالا آفت خلاقیت می شود. استاد مفیدی جزء اولین ها هستند. یکی از این افراد خلاق، ام کلثوم در دنیای عرب بود که جمال عبدالناصر به او می گفت شمشیر بران من هستی. همزمان در ایران، قمرالملوک وزیری بود که او هم جزء انسان های خلاق بود و در شهرهای کشور کنسرت می گذاشت.
در ادامه محمدرضا سرکار آرانی از استادان دانشگاه، طی یک پیام صوتی بیان داشت: استاد مفیدی استادی فرزانه با نظمی مادرانه است. او ما را به جست و جوی گمشده های خویشتن خویش دعوت می کرد. او رسم همسایگی و معلمی را برای من به خوبی به جا آورده است. نظم مادرانه او را بسیار می پسندم. او را گرامی می داریم به خاطر همه زحمات و کارهایی که انجام داده است. بهروزی و سلامتی را برای وی آرزو دارم.
در ادامه علیرضا صادقی مدیر گروه علوم تربیتی خانه اندیشمندان علوم انسانی، اظهار داشت: ما با سه گونه اساتید مواجه هستیم. گونه اول، استادانی هستند که نه در دانشگاه ها و نه در بیرون دانشگاه کسی آنها را نمی شناسد. گونه دومف استادانی هستند که در دانشگاه شناخته شده نیستند. گونه سوم، استادانی هستند که هم در دانشگاه خیلی پرفکت هستند و هم در بیرون از دانشگاه، کنشگر هستند. استاد مفیدی کنشگر بودند اما به نوعی در سکوت کار می کردند. او استادی در سکوت اما با تلاشی چر فروغ بوده است.
وی افزود: از همه اساتیدی که سخنرانی کردند و به این مراسم تشریف آوردند، سچاسگزارم. در این برنامه افراد بسیاری اصرار داشتند که سخنرانی کنند که متاسفانه میسر نشد و من عذرخواهی می کنم.
در ادامه فرخنده مفیدی ابراز داشت: از حضور مسئولان، همکاران و اساتید محترم دانشگاه سپاسگزارم. حظ شنیداری و خاطره بازی برای همه ما می تواند خوشایند باشد. احساس بودن و ماندن، خوشایندی و رضایت را پدید می آورد. برخود لازم می دانم تجربه زیسته خود را به سورت مختصر بیان کنم.
وی افزود: همیشه خود را یک معلم دانسته و می دانم. معلمی را در فضای کلاس محصور نمی دانم. ادعا می کنم که در این ۴۳ سال عمر تدریس، بهترین روزها و اوقات زندگی ام را وقف کرده ام.بعد از بازنشستگی نیز، همچنان به فعالیت هایم ادامه دادم. راه زندگی، تلاش ها و کارهایم را دوست دارم و سعی کردم که خودم باشم.
او ادامه داد: پدر و مادرم، مشوق تحصیل همه فرزندان بودند. انصاف و مهربانی را در کنار خانواده پرجمعیت تجربه کردم. در تمام سال های دوران ابتدایی، شاگرد اول بودم. سال ۵۳ برای تحصیلات تکمیلی به دانشگاه فلوریدای آمریکا رفتم. در زمینه تدریس، عمده کارهای من در حوزه دبستان و پیش دبستان بوده است. در پایان از خانه اندیشمندان علوم انسانی برای برپایی این مراسم تشکر می کنم.