تصویرتصویرتصویر

آیین نکوداشت "دکتر جلال الدین رفیع فر" برگزار شد

آیین نکوداشت "دکتر جلال الدین رفیع فر" روز دوشنبه ۲۳ مهر در سالن فردوسی خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد.

تصویر
به گزارش روابط عمومی خانه اندیشمندان علوم انسانی، آیین نکوداشت "دکتر جلال الدین رفیع فر" به همت گروه علوم اجتماعی خانه اندیشمندان علوم انسانی و با همکاری انجمن جامعه شناسی و انجمن انسان شناسی، روز دوشنبه ۲۳ مهر ۱۴۰۳ در سالن فردوسی خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد. مهدی اصل زعیم اجرای این مراسم را برعهده داشت. خلاصه ای از گزارش این نشست در ادامه می آید.

محمد میرزایی رئیس انجمن جمعیت شناسی ایران، اظهار داشت: جلال الدین رفیع فر بعد از اتمام تحصیلات در فرانسه، سال ۶۸ استادیار انسان شناسی دانشگاه تهران شد. منش والای او به دوستی با هم دیگر منجر شد. وی به مسافرت علاقمند است و آدم شفافی به شمار می رود.
وی افزود: رفیع فر علایق ورزشی هم دارد و البته توجه خاصی به ارزش های اخلاقی دارد. او از بانیان و نگه داران انجمن انسان شناسی بوده است.

در ادامه موسی عنبری عضو هیات علمی دانشگاه تهران، ابراز داشت: از خانه اندیشمندان علوم انسانی برای برپایی این مراسم تشکر می کنم. جلال الدین رفیع فر یک فرد اصل گرای علمی است و دو خصلت اخلاق حرفه ای و اعتقاد به نوعی جبریت علمی در کارهای او تکرار شده است.
وی افزود: کتاب های ترجمه ی رفیع فر، بسیار ترجمه روانی دارند. وی استادی است که الان شاگردان او هیات علمی هستند. ما مفتخریم که همکار وی هستیم و از کتاب هایش استفاده می کنیم.

در ادامه روح الله نصرتی معاون فرهنگی دانشگاه تهران، بیان داشت: جلال الدین رفیع فر را شخصیتی عاطفی و خیرخواه می بینم. او در زمینه احترام به بزرگترها و پیشکسوتان زبانزد است. وی استادی است که وفادار به علم و الزامات علمی است.
وی افزود: رفیع فر به علمی که می اندیشد و آن را آموزش می دهد، ایمان دارد. هم چنین وی به دانش انسان شناسی تعصب دارد و از آن دفاع می کند. وی انسان را با ساحت فرهنگی تعریف می کند. رفیع فر نقش موثری در ترویج علم انسان شناسی داشته است.

در ادامه مصطفی ازکیا استاد دانشگاه تهران طی یک پیام تصویری، اظهار داشت: آشنایی من با جلال الدین رفیع فر به بیش از ۲۰ سال پیش باز می گردد. در بعضی از تحقیقاتی که او انجام داده است، من نیز به عنوان همکار در کنار او بوده ام. فتوت و مردانگی را کاملا می توان در او یافت. معلم بودن و پژوهش محور بودن وی، از دیگر ویژگی های او است.

در ادامه حسین میرزایی عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی، بیان داشت: افتخار شاگردی من به ۳۱ سال قبل و درس انسان شناسی ماقبل تاریخ جلال الدین رفیع فر بر می گردد. ساحت میان رشته ای و بین رشته ای او را از همان زمان درک کردم. هم چنین مفهوم آنتروپی اجتماعی را اولین بار در کلاس وی یاد گرفتم. رفیع فر کتاب هایش نیز عمدتا ساحت میان رشته ای دارد. وی آدم قانعی است و به معلمی قناعت کرده است.

در ادامه خانم کاوه همسر جلال الدین رفیع فر، اظهار داشت: هر چیزی که در مورد همسرم لازم بود، از زبان اساتید گفته شد. همسرم در مسیری بوده است که چندان هموار نبوده است. او به ذات آموزش معتقد بوده و ثابت قدم بوده است. ما هر دو علاقمند به حوزه علوم اجتماعی و هنر بودیم و فرزندانمان نیز در همین مسیر حرکت کرده اند.

در ادامه پیام علی بلوکباشی استاد مردم شناسی توسط مهدی اصل زعیم قرائت شد که در بخشی از این پیام آمده بود: جلال الدین رفیع فر استادی اندیشمند در اقلیم مردم شناسی است. او پژوهشگری توانا و خستگی ناپذیر است. آشنایی من با وی به ۲۴ سال قبل باز می گردد و در طول این مدت در عرصه های مختلف، شاهد تلاش های عاشقانه او بوده ام. لو با جلال و فر رفیعش، درخششی تابناک در پیشبرد امور داشته است. خداوند این فرهیخته گرامی را پاینده نگه دارد.

در ادامه محمد جعفری قنواتی نویسنده حوزه ادبیات عامه، اظهار داشت: از برگزارکنندگان این مجلس باشکوه سپاسگزاری می کنم. جلال الدین رفیع فر در زمینه نهادسازی کارهای اساسی انجام داده است. هم تالیف ها و هم ترجمه های وی، مورد استفاده پژوهشگران قرار می گیرد. او در دانشنامه فرهنگ مردم ایران و هم چنین انجمن انسان شناسی نیز حضور فعال دارد.

در ادامه جواد صفی نژاد استاد دانشگاه تهران، طی یک پیام تصویری اظهار داشت: جلال الدین رفیع فر اسناد بیشماری از چرخش نظام روستایی و عشایر گردآوری نموده و در این راه بسیار کوشا بوده است. لازم می بینم از برگزارکنندگان این مراسم تشکر کنم.

در ادامه حکمت الله ملاصالحی استاد باستان شناسی، ابراز داشت: دوستی من با جلال الدین رفیع فر به پنج دهه پیش می رسد و هر بار نیز مرحله به مرحله گرم تر و صمیمانه تر شده است و من نیز به این دوستی افتخار می کنم. کارنامه علمی، پژوهشی و آموزشی رفیع فر بس درخشان و بسیار مفید و خواندنی است. همه ترجمه های او، از استادان به نام است. میراث ارجمند او برای آیندگان بسیار مفید است.

در ادامه محمداسماعیل اسمعیلی جلودار رئیس انجمن باستان شناسی ایران، بیان داشت: به نمایندگی از انجمن باستان شناسی ایران در خدمت شما هستم. ما بسیار به جلال الدین رفیع فر افتخار می کنیم و خطاب به وی می گوییم که حضور شما در کروه باستان شناسی و هدایت دانشجویان برای ما مایه افتخار است. خرسندم که این فرصت به من داده شد که مراتب تبریک همکاران خودم را خدمت استاد رفیع فر اعلام کنم. امیدوارم نسل ما بتواند گوشه ای از رفتار این بزرگان را ادامه دهد. بزرگی ایران، به عظمت نام این بزرگان است.

در ادامه حمیدرضا قربانی از باستان شناسان، اظهار داشت: همیشه در انتظار چنین مراسمی بودم که به رسم ادب در خدمت استادم باشم. هنگامی که از برگزاری این مراسم اطلاع یافتم، بی نهایت خوشحال شدم. یک استاد باید سه خصیصه دانش، منش و روش داشته باشد. او استادی خوشتیپ، جذاب و طناز در سر کلاس ها بود. تدریس وی رسا، گیرا و مسلط بود. از جلال الدین رفیع فر از کتاب ها و مقالات بسیاری به جای مانده است. این کتاب ها از پر استنادترین کتاب ها در حوزه های مورد تالیف هستند.

در ادامه پیام شمس الدینی استاد دانشگاه فرهنگیان، بیان داشت: در دوره دکتری ایران شناسی در بنیاد ایران شناسی، درس فرهنگ مردم ایران را در خدمت استاد رفیع فر بودم. برای کار رساله ام، به پشتوانه حمایت استاد، با اقلیت کلیمیان یزد ارتباط گرفتم و توانستم چندین مصاحبه به آن ها انجام بدهم. از افتخارات من بود که توانستم رساله دکتری را با همکاری استاد و با استخراج چهار مقاله به پایان برسانم. بزرگ منسی و حسن خلق وی زبانزد است.

در پایان جلال الدین رفیع فر اظهار داشت: نمی دانم که چگونه از این همه مجبت دوستان تشکر کنم و این افتخار هیچ وقت برای من فراموش نخواهد شد. حضور رییس دانشگاه تهران، اساتید و دانشجویان در این جلسه باعث افتخار من است. از برگزارکنندگان این مراسم نیز بسیار سپاسگزارم.
وی افزود: بیش از سه دهه است که در دانشگاه تهران مشغول به کارم و با افرادی مواجه شده ام که معلمان واقعی من بودند و با بزرگان زیادی همکار شدم که در کنار این شخصیت ها رشد کردم. من مدیون این بزرگان هستم. دانشکده علوم اجتماعی، دانشکده خاصی است و زندگی کردن در چنین فضایی، یک کلاس درس باارزش برای من بود.

اخبار

اخبار صفحه نخست

تاریخ نگارش: ۱۴۰۳/۰۷/۲۴

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت و محتوای آن متعلق به خانه اندیشمندان علوم انسانی است.