تصویرتصویرتصویر

آیین نکوداشت زنده یاد "ولی الله خبره" برگزار شد

آیین نکوداشت زنده یاد "ولی الله خبره" روز سه شنبه ۲۴ مهر در سالن فردوسی خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد.

تصویر
به گزارش روابط عمومی خانه اندیشمندان علوم انسانی، آیین نکوداشت زنده یاد "ولی الله خبره" به همت خانه اندیشمندان علوم انسانی، انجمن علمی مدیریت رفتار سازمانی و انجمن حقوق شناسی، روز سه شنبه ۲۴ مهر ۱۴۰۳ در سالن فردوسی خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد. محمد محمودی اجرای این مراسم را برعهده داشت. خلاصه ای از گزارش این آیین در ادامه می آید.

جعفر آهنگران مدیر گروه مدیریت خانه اندیشمندان علوم انسانی، ابراز داشت: پس از سال ها توانستیم به یکی از وعده ها و آرزوهایمان دست یابیم. همت حسن عابدی جعفری را قدر می نهم که بانی این مراسم خیر شد. ما یکی از برترین راه ها برای مبارزه با فساد را برگزیدیم که آن معرفی یکی از بزرگ ترین کسانی است که فسادستیزی را برپا داشته است.
وی افزود: اخلاق مداری، شجاعت، قاطعیت، پاسخگویی، شفافیت، شکیبایی و بردباری، استقلال رای، افتاده در مقابل مردم و ایستاده در برابر ظلم از ویژگی های ولی الله خبره بود. مرد بزرگی که مبارزه با فساد با نام نامور او درهم آمیخته است. او برای تضمین آینده کشور از جان و آبروی خود مایه گذاشت.

در ادامه حسن عابدی جعفری وزیر اسبق بازرگانی، اظهار داشت: خرسندی خودم را از امکان برگزاری این نشست نمی توانم پیدا کنم. ده سال است که در انتظار برگزاری این نشست هستیم، حق این بود این مراسم با حضور آن زنده یاد برگزار شود. ما به افرادی مثل زنده یاد خبره سخت نیازمندیم چه در دوره حیات ظاهری و چه در دوره حیات معنوی وی. اگر ما در جامعه خودمان احساس نیاز به تغییر می کنیم، حتما نیازمند افراد تراز و الگوهایی هستیم که فاصله ما را تا آن ترازها نشان بدهند. آن زنده یاد از این ترازها و جایگاه هایی است که ما را راهنمایی می کند که این فاصله چقدر است و چگونه باید بپیماییم.
وی افزود: ما برای تغییر، نیازمند یادگیری هستیم. ما به زنده یاد خبره نیازمندیم که زندگی او را سرمشق زندگی خود قرار دهیم. وی به عنوان یک مدیر، سالیان سال در سازمان بازرسی، یک مدیر بلافصل بود. از وقتی که فساد به عنوان جرم انگاشته شد، او در صف اول مبارزه بود.

در ادامه علیرضا دیهیم از استادان حقوق، بیان داشت: افتخاری است که در خدمت سروران عزیزم در مجلس نکوداشت انسان بزرگی باشم. کشورهای در حال توسعه با چالش هایی مواجه هستند که بخشی از آن ها مربوط به رویکردها است. اسناد بین المللی توسط کشورهایی تولید می شود که خودشان برچسب فسادزایی و نه فسادزدایی دارند.
وی افزود: قبلا هیئت هایی که به طور کلی در به جلسات بین المللی اعزام می شدند، ترکیب شان متناسب با آن اهداف نبود و این یک مشکل اسای را ایجاد می کرد. مرحوم خبره با چند چالش به خوبی مبارزه کرد که یکی از آن ها ترکیب هیئت های اعزامی بود.

در ادامه افشین علاء از شاعران و نویسندگان، ابراز داشت: زنده یاد خبره از مصادیق کسانی بود که با نگاه عاشقانه زندگی می کرد و با نگاه عاشقانه به لقاءالله پیوست. هیچ ملتی به اندازه ما ایرانیان صاحب این همه ستاره های عالم تاب در افق ادبیات نیست و ما یک سر و گردن از جوامع دیگر بالاتریم و زنده یاد خبره نیز قطعا با این ادبیات دم خور بوده است. خوشا به حال انسان هایی که خاطره خوبی از خود به جا گذاشته اند به ویژه در حیطه خطیر قضاوت.

در ادامه فاطمه خبره فرزند زنده یاد ولی الله خبره، اظهار داشت: افتخار ۱۷ سال فعالیت در وکالت را دارم و بزرگ ترین افتخارم، تلمذ در علم حقوق در خدمت پدرم بوده است.
وی افزود: زمانی که دادسراها حذف شده بود، پدرم می گفت که این با عدالت مغایرت دارد و باعث تضییع حقوق اشخاص خواهد شد و بالاخره در سال ۱۳۸۱ مجددا دادسراها احیا شد. وی در خصوص حفظ آبرو، بسیار به آبروی اشخاص اهمیت می داد. او نشان داد که می توان عدالت داشت و ظلم ستیز بود.

در ادامه مصطفی پورمحمدی رییس اسبق سازمان بازرسی کشور، ابراز داشت: خیلی خوشحالم از این که خوبان، نیکان، استوار مردان و درست کرداران فراموش نمی شوند و یاد و نام و راه و هدف و مرامشان ارج گذاشته می شود و به عنوان نمونه، الگو و اسوه شناخته می شوند.
وی افزود: زنده یاد ولی الله خبره از خوبان بودند. من از دور با او آشنایی داشتم تا زمانی که به سازمان بازرسی رفتم و پنج سال از نزدیک با هم همکار بویدم و با ویژگی های او آشنا شدم و واقعا شخصیتی در تراز بود. آدمی ملا و باسواد بود. انسانی منظم، مقید که تعهداتش به انجام کار زیاد بود و روی او می شد حساب کرد. در رفتار ظاهری و سلکوش هم خیلی مقید بود. شخصی متعهد به دانش و یافته هایش بود. خیلی مستدل و محکم صحبت می کرد. نسبت به فضای بیرونی کار، آگاهی داشت. فضای بین المللی را در حوزه خودش خوب می فهمید. وی کارهای بزرگی در تثبیت حق جمهوری اسلامی در محافل بین المللی داشت. کنوانسیون ضد فساد، یکی از سخت ترین کنوانسیون ها است.
او ادامه داد: متاسفانه بسیاری از دست اندر کاران ما از حضور در میدان های بزرگ می ترسند و این خسارتی بزرگ برای کشور است. ما باید مرد میدان های بزرگ باشیم. مرحوم خبره یک مدیر، یک قاضی و یک حقوقدان در تراز و واقعا سرمایه ای برای کشور بود. باید تلاش کنیم که این رویه ها ترویج شود و بخصوص جوانان و قضات ما کار خوب و درست عمل کردن را یاد بگیرند.

در پایان علی خبره فرزند زنده یاد ولی الله خبره، اظهار داشت: خدمت همه مهمانان خیرمقدم عرض می کنم و از حضور همگی سپاسگزارم. شما فرهنگ سپاس و قدردانی را به جا آوردید و نشان دادید که اگر شخصی برای خدا و مردم کار کند، او فراموش نخواهد شد و مردم قدردان زحمات او خواهند بود. پدرم می گفت که من برای پول و حتی مردم کار نمی کنم بلکه برای عظمت خداوند کار می کنم. او معتقد بود که اگر خدا راضی باشد، مردم هم راضی خواهند بود. در پایان، از برگزارکنندگان این مراسم تشکر می کنم.


اخبار

اخبار صفحه نخست

تاریخ نگارش: ۱۴۰۳/۰۷/۲۴

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت و محتوای آن متعلق به خانه اندیشمندان علوم انسانی است.