تصویرتصویرتصویر

نشست "گردشگری، صلح و محیط زیست در راه ابریشم" برگزار شد

نشست "گردشگری، صلح و محیط زیست در راه ابریشم" روز چهارشنبه ۲۵ مهر در سالن حافظ خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد.

تصویر
به گزارش روابط عمومی خانه اندیشمندان علوم انسانی، نشست "گردشگری، صلح و محیط زیست در راه ابریشم" به همت انجمن علمی مطالعات صلح ایران و گروه گردشگری خانه اندیشمندان علوم انسانی، روز چهارشنبه ۲۵ مهر ۱۴۰۳ در سالن حافظ خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد. بهناز پورخداداد دبیری این نشست را برعهده داشت. خلاصه ای از گزارش این نشست در ادامه می آید.

ارشی سلیم هاشمی استاد گروه مطالعات جنگ و صلح دانشگاه ملی پاکستان که به صورت آنلاین در این نشست حضور داشت، گفت: رویارویی گفتمان توسعه در برابر حفاظت محیط زیست سال ها است که در جریان است و این موضوع برای کشورهای مسیر ابریشم از اهمیت زیادی برخوردار است.
وی افزود: برای اهمیت دادن به چالش های زیست محیطی، رسانه ها می توانند نقش بسیار مهم و کلیدی داشته باشند. پاسداری از محیط زیست، نیازمند یک چارچوب اجتماعی است. رسانه ها می توانند رفتار درست را در حوزه ملاحظات زیست محیطی آموزش دهند. جهان مدرن به دنبال توسعه است و فعالیت های اقتصادی و بازرگانی روز به روز در حال گسترش است اما ارزش های سنتی به خطر افتاده است. رسانه ها می توانند به تقویت گفت و گو در پاسداری از محیط زیست در مسیر ابریشم کمک کنند.

در ادامه پویان مقدم راهنمای گردشگری راه ابریشم، اظهار داشت: داستان راه ابریشم و این که این راه ها چه ارتباطی به ما می تواند داشته باشد، دغدغه ای بوده که از سال ها پیش با من بوده است. ما تمدن های متفاوتی در کره زمین داریم. مرزهای تمدنی معمولا مرزهای طبیعی هستند.
وی افزود: از نظر من، راه ابریشم راه ایرانی است. راه، مسئله مهمی است که تمدن ایرانی را سر پا نگه داشته است. هر جای این تمدن که بروید، کاروانسرا می بینید در حالی که نه در تمدن اروپایی و نه در تمدن چینی کاروانسرا نمی بینید. ما تمدن راه هستیم و مرزهایی که ایجاد شده است تا حد زیادی غیر واقعی هستند. در این مسیر ابریشم متوجه می شویم که بسیاری از آداب و رسوم و فرهنگ ها شبیه هم هستند.

در ادامه ماندانا سجادی عضو هیات علمی دانشگاه تهران، ابراز داشت: سوال اصلی این است که چطور می توانیم در منطقه راه ابریشم مسئله محیط زیست به جای این که تبدیل به منازعه شود، آن را تبدیل به حکمرانی محیط زیستی کنیم و منبعی برای صلح شود؟
وی افزود: محیط ذیست ذاتا یک امر جهانی است. منطقه راه ابریشم به لحاظ محیط زیستی بسیار متنوع و ارزشمند است. بخش زیادی از آن بیابانی است. متاسفانه بسیاری از مسائل محیط زیستی در این منطقه تحت خطر است و باید به آن توجه بیشتری شود. مردم شدیدا در قلب محیط زیست قرار دارند. مردم هویت فرهنگی شان را با مرزها تعیین نمی کنند.
او ادامه داد: از چالش های حوزه راه ابریشم، بحث منابع آبی است که به شدت دارد کم می شود. حکمرانی خوب مردم را در حکمرانی دخیل می کند.

اخبار

اخبار صفحه نخست

تاریخ نگارش: ۱۴۰۳/۰۷/۲۵

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت و محتوای آن متعلق به خانه اندیشمندان علوم انسانی است.