نشست "رونمایی از کتاب توسعه دوم(۱۴۰۲)" برگزار شد

نشست "رونمایی از کتاب توسعه دوم(۱۴۰۲)" روز چهارشنبه ۹ آبان در سالن فردوسی خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی خانه اندیشمندان علوم انسانی، نشست "رونمایی از کتاب توسعه دوم(۱۴۰۲)" به همت پویش فکری توسعه، کتاب شرق و خانه اندیشمندان علوم انسانی، روز چهارشنبه ۹ آبان ۱۴۰۳ در سالن فردوسی خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد. خلاصه ای از گزارش این نشست در ادامه می آید.

مرتضی درخشان، از تهیه کنندگان کتاب، اظهار داشت: سال ها است در ایران سطح فناوری متناسب با سطح فناوری در جهان ارتقاء پیدا می کند اما بهره وری نیروی کار کاهش پیدا می کند. گلوگاه هایی وجود دارد که در نگاه اولیه، ما آن حلقه های مفقوده را نمی بینیم.

وی افزود: از فصل های جدید این کتاب به نسبت کتاب هاس سال گذشته، فصل تحلیل است. ما در کتاب های گذشته ریشه شناسی نکردیم ولی در این کتاب، ریشه شناسی کردیم و به ارئه راهکار پرداختیم. در یک فصل، استان خراسان جنوبی به صورت موردی مطالعه کردیم و از بین کشورها نیز، کشور یونان را بررسی کردیم.

در ادامه محمدسعید نوری نائینی استاد دانشگاه شهید بهشتی، ابراز داشت: هر صفحه ای از کتاب، با خون جگر آماده می شود و کار بسیار عظیمی صورت گرفته است. تهیه چنین کتابی، صلاحیت، اهلیت و همت می خواهد که خوشبختانه همه این موارد وجود دارد. در بحث صلاحیت، کسانی که روی این کتاب کار کرده اند، از استادان معتبر می باشند. در بحث اهلیت، انسان باید اهل توسعه باشد و تهیه کنندگان این کتاب این طور بوده اند. از این مهم تر، همت است. واقعا این کارها همت می خواهد. امیدوارم این پویش مستدام باشد.

وی افزود: در این کتاب، از شاخص های ترکیبی توسعه استفاده شده است و نشان داده اند که ما از ۸۰ درصد کشورهای دیگر عقب تر هستیم اما با این وجود نکات امیدوارکننده هم وجود دارد. در شاخص فردی توسعه، رتبه ما ۶۹ شده است یعنی پتانسیل رشد در اینجا برای ما وجود دارد.

در ادامه حجت الله میرزایی استاد دانشگاه علامه طباطبایی، بیان داشت: رتبه ایران از ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲ در توسعه، ۱۷ رتبه تنزل پیدا کرده است. بسیار باید نگران آینده این سرزمین باشیم. با بازخوانی تجارب کشورهایی که از اردوگاه توسعه نیافته ها فرار بزرگ به سمت توسعه یافتگی داشته اند، متوجه می شویم مهم ترین عنصر در این کشورها، بهبود حکمروایی است به معنی این که یک دولت توانمند شکل گرفته است، دولتی که تنظیم گری خوبی انجام دهد. دولتی که می تواند ثبات سیاسی و اقتصادی در بلند مدت ایجاد کند. در مقابل این دولت ها، دولت های وارفته وجود دارند.

در ادامه محسن رنانی استاد دانشگاه اصفهان و از تهیه کنندگان کتاب، اظهار داشت: کتاب توسعه یکی از آرزوهای ما بود که بتواند سال به سال منتشر شود و تصویری از توسعه ایران را هر سال به تصویر بکشد. از همه کسانی در این کتاب به ما کمک کردند، تشکر می کنم. همکاران من واقعا با دست خالی ولی با عشق به توسعه کار را جلو می برند.

اخبار

اخبار صفحه نخست

تاریخ نگارش: ۱۴۰۳/۰۸/۰۹

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت و محتوای آن متعلق به خانه اندیشمندان علوم انسانی است.