آیین یادبود "زنده یاد استاد محمدعلی بهمنی" برگزار شد
آیین یادبود "زنده یاد استاد محمدعلی بهمنی" روز شنبه ۱۲ آبان در سالن فردوسی خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی خانه اندیشمندان علوم انسانی، آیین یادبود "زنده یاد استاد محمدعلی بهمنی" به همت گروه زبان و ادبیات فارسی خانه اندیشمندان علوم انسانی و با همکاری انجمن سرو سایه فکن، روز شنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۳ در سالن فردوسی خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد. خلاصه ای از گزارش این آیین در ادامه می آید.
بهرام پروین گنابادی مدیر گروه زبان و ادبیات فارسی خانه اندیشمندان علوم انسانی، اظهار داشت: خانه اندیشمندان علوم انسانی یک مجموعه مردم نهاد است و به جایی وابسته نیست و تمام کسانی که این جا تلاش می کنند، هیچ چشم داشتی ندارند.
وی افزود: کسی که عظمت خلیج فارس را درک می کند، مرحوم بهمنی است. در قدیم، همیشه شعر به کمک ترانه و موسیقی می رفته است. وقتی کسانی چون مرحوم بهمنی، ترانه سرایی می کردند، موسیقی را از ابتذال نجات دادند. وی ترانه های ماندگار و فاخری عرضه کرده است. ما مدیون شاعرانمان هستیم چون شاعران جهان را از دریچه فهم خودشان برای ما تفسیر می کنند. آن چیزی که عامل وحدت است، زبان فارسی است و شاعران زبان فارسی را غنا می بخشند.
در ادامه علیرضا بهرامی از شاعران، ابراز داشت: این افتخار را داشتم که ۲۰ سال پیش در آیین نکوداشت استاد بهمنی در بندرعباس به نمایندگی از نسل جوان شعر خواندم. مرحوم بهمنی خیلی صادق و با مناعت طبع بود در روایت، بخصوص در روایت هایی که مربوط به خودش بود. آیندگان خواند گفت این ها کسانی بودند که به عنوان مصلح در عرصه شعر فعالیت کردند.
در ادامه امیر ارجینی از ترانه سرایان، بیان داشت: استاد بهمنی بسیار مهربان بود. بخش زیادی از شناختی که از او وجود دارد، مرهون ترانه هایی است که گفته است. واقعا ترانه خوب نوشتن، کار بسیار سختی است و اگر شاعر هر دو کار شعر و ترانه را به خوبی پیش ببردف کار بزرگی کرده است. مرحوم بهمنی بسیار با شوق آهنگ هایی را که از ترانه های او استفاده شده بود را گوش می داد. ترانه یک تریبون قوی است.
در ادامه سپیده سامانی از شاعران، دلنوشته ای را قرائت کرد. هم چنین اصغر معاذی از شاعران به اجرای شعرخوانی پرداخت.
در ادامه حمیدرضا شکارسری، شاعر و منتقد ادبی، اظهار داشت: غزل نوقدمایی را با چهره هایی می شناسیم که یکی از مهم ترین آن ها، مرحوم بهمنی است. زبان ساده و صمیمی او باعث شد که بسیاری از غزل های وی، وجه ترانه ای داشته باشد. دایره وازگان تازه و استقلال ابیات، از دیگر ویژگی های غزل وی است. بهمنی به معنی واقعی یک شاعر تغزلی است.
در ادامه عبدالجبار کاکایی از شاعران، ضمن شعرخوانی بیان داشت: بهمنی برای دل خودش غزل می گفت و از او یاد گرفتم غزل که بگویم، خودم باشم.
در ادامه جواد ضمیری از شاعران، ابراز داشت: مرحوم بهمنی، شخصیتی بود که سعی می کرد دل ها را به هم نزدیک کند. او باعث شد نسل پیشروی در غزل در هرمزگان به وجود بیاید. تاثیرگذارترین شاعر معاصر در غزل از دهه ۷۰ به بعد، مرحوم بهمنی است. افراد زیادی سعی کرده اند که ارادت خود را در شعرهایشان به بهمنی نشان دهند. او توانست در غزل هرمزگان و جنوب کشور، یک پوست اندازی ایجاد کند.
در پایان، پروانه میرعلی همسر محمدعلی بهمنی، اظهار داشت: این دورهمایی های دلی، گواه این است که مرگ پایان شاعر نیست و شاعران هرگز نمی میرند. محمدعلی بهمنی شاعری ماندگار و اثرگذار است که عاشق شعر بود.