نشست "ضرورت پرداختن به پشتوانه های تاریخی با رویکرد مخاطب کودک و نوجوان" برگزار شد

نشست "ضرورت پرداختن به پشتوانه های تاریخی با رویکرد مخاطب کودک و نوجوان" روز دوشنبه ۱۴ آبان در سالن خیام خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی خانه اندیشمندان علوم انسانی، نشست "ضرورت پرداختن به پشتوانه های تاریخی با رویکرد مخاطب کودک و نوجوان" به همت انجمن ایرانی تاریخ و با همکاری گروه تاریخ خانه اندیشمندان علوم انسانی، روز دوشنبه ۱۴ آبان ۱۴۰۳ در سالن خیام خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد. سعیده حیدری نژاد دبیری این نشست را برعهده داشت. خلاصه ای از گزارش این نشست در ادامه می آید.

محمود برآبادی نویسنده و پژوهشگر ادبیات کودک، اظهار داشت: در طول تاریخ، قدرتمندان تاریخ را به نفع خود تحریف کرده اند و این را به عنوان تاریخ متقن جلوه داده اند. پیدا کردن تاریخ واقعی، کار سختی است. هیچ حکومتی را نمی توان یافت که به بهره برداری غرض ورزانه از تاریخ اقدام نکرده باشد. جعل هدفدار تاریخ، خطرات زیادی در بر دارد و نیاز است در مقابل آن روشنگری کرد. شوربختانه عموم مردم، توانایی راستی آزمایی اطلاعات تاریخی را ندارند. استفاده ابزاری از تاریخ، می تواند فاجعه آفرین باشد.

وی افزود: هر ملتی گذشته ای دارد که گاه افتخارآمیز بوده است و گاه مصیبت بار. باید با شناخت تاریخ پیشین، از اشتباهات گذشته بپرهیزیم. کودکان و نوجوانان ما باید با پشتوانه تاریخی ملت خود آشنا شوند. ملت ها گذشته ای دارند که به آن تاریخ می گوییم. بدون گذشته انسان ریشه ندارد و ریشه یک ملت هم گذشته او است. کشور ایران به دلیل موقعیت جغرافیایی و قرار گرفتن در کنار نخستین تمدن ها، تاریخی پر فراز و نشیب داشته است. تاریخ ایران پر از رویدادهای جذاب و خواندنی است، ضمن آن که آموزنده نیز هست.

او ادامه داد: کودکان و نوجوانان باید با تاریخ بدون تحریف آشنا شوند و شخصیت های تاریخی در جایگاه واقعی خود قرار گرفته باشند اما آثار تالیف شده در این حوزه در کشور ما در حد انتظار نبوده است. متن های تاریخی برای همه کس قابل فهم نیست، بخصوص برای کودکان و نوجوانان ما به راحتی قابل استفاده نیست. اما متون تاریخی را می توان برای گروه سنی کودک و نوجوان ساده نویسی کرد. درک جوهر تاریخ، به یافتن جهان بینی درست کمک می کند.

برآبادی اضافه کرد: در داستان تاریخی نباید تحریف تاریخ صورت بگیرد و در کل، نمی توان به داستان تاریخی استناد کرد. در داستان تاریخی، نویسنده باید بتواند فضای تاریخی آن زمان را خلق کند. لازمه نوشتن داستان تاریخی، شناخت فرهنگ آن دوره است. در کتاب های تاریخی، تصاویر هم مهم است که چطور ساخته شود که باورچذیر باشد. تصویرگر باید با تکنیک های نقاشی آَشنا شود. نقاش باید با تاریخ و فرهنگ به طور عام آشنا باشد.

اخبار

اخبار صفحه نخست

تاریخ نگارش: ۱۴۰۳/۰۸/۱۳

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت و محتوای آن متعلق به خانه اندیشمندان علوم انسانی است.