نشست "ورزش برای زنان و خانواده" برگزار شد

نشست "ورزش برای زنان و خانواده" روز شنبه ۱۹ آبان در سالن حافظ خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی خانه اندیشمندان علوم انسانی، نشست "ورزش برای زنان و خانواده" به همت گروه ورزش خانه اندیشمندان علوم انسانی و با همکاری انجمن ورزش زنان و خانوده، روز شنبه ۱۹ آبان ۱۴۰۳ در سالن حافظ خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد. بیتا بردبار دبیری این نشست را برعهده داشت. خلاصه ای از گزارش این نشست در ادامه می آید.

مهین فرهادی زاد، نایب رییس کمیته ملی المپیک اظهار داشت: زمانی که وارد سازمان تربیت بدنی شدم، شبانه روز مشغول فعالیت شدم. بعدا متوجه شدم آن چه که دوست دارم در سازمان تربیت بدنی به آن نمی رسم و به همین دلیل به آموزش و پرورش رفتم و معلم شدم و آن جا پله پله بالا رفتم و به مدیرکلی تربیت بدنی دختران در آموزش و پرورش شدم. برای اداره کل تربیت بدنی دختران تلاش های بسیار زیادی شد و نهایتا به معاونت تبدیل شد و اتفاقا گزینه های معاونت نیز زنان بودند.

وی افزود: بعد از بیرون آمدن از وزارت آموزش و پرورش، وارد دانشگاه شدم و درس دادم. در بعد از انقلاب، ما باید تلاش می کردیم که فضای ورزش دختربچه ها را فراهم کنیم اما کار راحتی نبود. اما آرام آرام ورزش زنان در استان ها را شکل دادیم. گرچه الان خیلی اوضاع بهتر شده است اما هنوز هم در زمینه ورزش زنان، مشکلاتی وجود دارد.

در ادامه متین رمضانخواه، سرپرست معاونت اجتماعی و استانی معاونت راهبردی رییس جمهور، ابراز داشت: هر چقدر که جلوتر می رویم، مطالبات زنان برای بازیگری در عرصه های مختلف بیشتر می شود که می توان به قسمت تقسیم کرد. مورد اول، بحث سلامت روان زنان است که مسائلی مانند نرخ بالای فشار خون، دیابت و بیماری هایی که مختص زنان است را در بر می گیرد. مورد دوم، گروه های میانی به معنای نهادهای میانی مثل خانواده است. مورد سوم، سلامت اجتماعی است که حضور زن در فضای عمومی یک موضوع کلیدی است. ما با حضور زنان در فضای شهری، هم تاب آوری و هم امنیت فضای عمومی را بالا می بریم.

وی افزود: یکی از مهم ترین اولویت های این دولت، عدالت است. ما امروز نیازمند سیسات گذاری طبقه بندی شده و کاملا هدفمند در حوزه زنان و ورزش هستیم.

در ادامه ژاله معماری، عضو هیئت علمی دانشگاه الزهرا بیان داشت: سال های سال است که بحث نابرابری در تمام دنیا وجود دارد. سه دانشگاه در کل کشور وجود دارند که مجوز دانشکده خانواده را گرفته اند که یکی از آن ها، دانشگاه الزهرا است و قرار است رشته ای به نام ورزش خانواده ایجاد شود. خانم ها ستون خانواده هستند.

وی افزود: معتقدم که در ایران مشکلات ما فقط مشکلات زنان نیست، یعنی نیازهایی که در جامعه وجود دارد و خلأهایی که وجود دارد، هم در ورزش زنان و هم مردان وجود دارد. امروزه ایده عدالت جنسیتی، ایده کامل تری است. امروز با تکیه بر توانمندی ها و تجاربی که پشت سر گذاشته ایم، می توانیم تمرکز بیشتری در مفهوم توسعه ورزش داشته باشیم.

در ادامه بیتا مدنی، جامعه شناس ورزشی، اظهار داشت: از سلامت زنان در جامعه تا بحث مدیریت درگیر بحث جنسیتی هستیم. وقتی بحث ورزش می شود، زنان کنار زده می شوند. من امروز برای بحثم، از نظریه هندسه سه ضلعی استفاده می کنم. حل بحرانی مانند مدیریت زنان در ورزش و دسترسی زنان به بحث مالکیت و مدیریت، در گروه این است که یک مثلث سه ضلعی را فرض بگیرید. ضلع اول، حاکمیت و مدیران حکومتی است. ضلع دوم، خود کنشگران درگیر یعنی زن ایرانی مسلمان است در شرایطی که باید زیست سالم اجتماعی داشته باشد. ضلع سوم، کارشناسان و سایر گروه های ذی نفعی است که متخصص هستند اما مستقلند.

وی افزود: در بحث وفاق ملی، آن هندسه سه ضلعی را باید دید. ما انتظار داریم زخم تبعیض جنسیتی در حوزه ورزش کمتر شود. الان از میان تمام رؤسای فدراسیون های ورزشی، تنها دو نفر زن هستند. متاسفانه زنان کاشناس متخصصی که بی طرف هستند، به عقب رانده می شوند.

اخبار

اخبار صفحه نخست

تاریخ نگارش: ۱۴۰۳/۰۸/۱۸

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت و محتوای آن متعلق به خانه اندیشمندان علوم انسانی است.