تصویرتصویرتصویر

نشست "جشن انتشار مجموعه خاطرات روزانه عماد السلطنه(حسینقلی میرزا سالور)" برگزار شد

نشست "جشن انتشار مجموعه خاطرات روزانه عماد السلطنه(حسینقلی میرزا سالور)" روز دوشنبه ۲۱ آبان در سالن حافظ خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد.

تصویر
به گزارش روابط عمومی خانه اندیشمندان علوم انسانی، نشست "جشن انتشار مجموعه خاطرات روزانه عماد السلطنه(حسینقلی میرزا سالور)" به همت نشر تاریخ ایران و با همکاری گروه تاریخ خانه اندیشمندان علوم انسانی، روز دوشنبه ۲۱ آبان ۱۴۰۳ در سالن حافظ خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد. مریم سالور دبیری این نشست را برعهده داشت. خلاصه ای از گزارش این نشست در ادامه می آید.

منصوره اتحادیه، نویسنده و تاریخ نگار، اظهار داشت: از خانواده سالور که در تهیه این کتاب به ما کمک کردند، تشکر می کنم. خاطرات از منابع اصلی و با اهمیت تاریخ هستند. خاطرات یک مکالمه درونی است تا نویسنده احساسات و ذهنیتاش را بیان کند. افرادی که خاطره می نویسند، انگیزه و اهداف مختلفی دارند. عماد السلطنه وقایع روزمره را شرح می دهد.
وی افزود: عماد السلطنه از ۱۲ سالگی خاطره نویسی را شروع کرد. خاطرات وی چشم انداز بسیار وسیعی است که مطالب را گاهی با طنز و حتی با خشم ادا کرده است. او علاقه ای مفرط به آموختن و نوشتن داشت. به مناسبت های مختلف از اشعار استفاده می کرد. او نسبت به آینده کشورش سخت نگران بود. وی با وقایع جهان آشنا بود و بیشترین توجه او به جامعه بود نه دولت.

در ادامه رقیه آقابالازاده، دانش آموخته تاریخ، ابراز داشت: نگارش مقدمه بر نسخ خطی و خاطره نویسی از اهمیت زیادی برخوردار است و خواننده را راهنمایی می کند که بداند در متن کتاب به چه مواردی اشاره شده و نویسنده در چه دوره ای بوده و چه تحولاتی صورت گرفته است. خاطرات عماد السلطنه یکی از مهم ترین خاطراتی است که در دوره خودش نوشته شده است و وقایع سیاسی بسیاری در دوره او رخ داده است.
وی افزود: تحول جامعه را در برگ برگ خاطرات عماد السلطنه می توانیم ببینیم. مقدمه اول این مجموعه، در رابطه با همدان است. مقدمه جلد دوم به شکار نزد شاهزادگان مربوط می شود. عماد السلطنه مطالعه را هیچ وقت فراموش نکرده و علاقه زیادی به زبان فرانسه و شعر داشته است. مقدمه جلد سوم را به ترجمه و ادبیات نزد عماد السلطنه اختصاص دادیم.

در ادامه شقایق فتحعلی زاده، دانش آموخته تاریخ، بیان داشت: ازخانواده سالور که اسناد و کتابچه ها را در اختیار ما گذاشتند، سپاسگزاری می کنم. کار عماد السلطنه بسیار جامعه محور است و در مورد تمام اتفاقات دوره قاجار صحبت کرده است. تاریخ محورش این است که برای ما هویت سازی کند. ما در این مجموعه تلاش کردیم که کار را عمومی تر کنیم. کلماتی که ممکن بود خوانش را دچار مشکل کند، اصلاح کردیم.
وی افزود: در مورد کلمات خاص مثل کلماتی که وارداتی بودند، در پاورقی توضیح داده ایم و خود کلمه را در متن آورده ایم. اشعار بخش مهمی از کتاب عماد السلطنه را در بر می گیرد و ما تصمیم گرفتیم اشعار را به همان صورت نگه داریم. در کل، ما سعی کردیم که امانتدار خوبی برای اعتماد السلطنه باشیم.

در ادامه الناز نجفی، دانش آموخته معماری، اظهار داشت: من عنوان سخنرانی ام را سپیدی بین سطرها گذاشته ام. عماد السلطنه یک سری رویدادها را در خاطراتش نوشته است ولی وقتی این خاطرات را می خوانیم، بهتر است به چیزهایی که نویسنده قصد نکرده آن ها را بگوید هم توجه کنیم. مثلا در جایی می گوید ساختن خانه ها را از اندرونی شروع می کردند. جالب این است که این آدم برادرزاده ناصرالدین شاه بوده است اما در تهران خانه نداشته و خانه اجاره کرده است.
وی افزود: قلم عماد السلطنه خیلی قلم ذوق ورزانه ای است و او به چیزهایی توجه می کند که به قلمش ذوق می دهد.

اخبار

اخبار صفحه نخست

تاریخ نگارش: ۱۴۰۳/۰۸/۲۱

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت و محتوای آن متعلق به خانه اندیشمندان علوم انسانی است.