تصویرتصویرتصویر

پیش نشست اول همایش سالانه انجمن ایرانی مطالعات سازمان ملل متحد(پاس یاد دکتر داود هرمیداس باوند) برگزار شد

پیش نشست اول همایش سالانه انجمن ایرانی مطالعات سازمان ملل متحد(پاس یاد دکتر داود هرمیداس باوند) روز سه شنبه ۲۲ آبان در سالن فردوسی خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد.

تصویر
به گزارش روابط عمومی خانه اندیشمندان علوم انسانی، پیش نشست اول همایش سالانه انجمن ایرانی مطالعات سازمان ملل متحد(پاس یاد دکتر داود هرمیداس باوند) به همت انجمن ایرانی مطاعلت سازمان ملل متحد و با همکاری خانه اندیشمندان علوم انسانی، روز سه شنبه ۲۲ آبان ۱۴۰۳ در سالن فردوسی خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد. خلاصه ای از گزارش این نشست در ادامه می آید.
نسرین مصفا، رئیس انجمن ایرانی مطالعات سازمان ملل متحد، اظهار داشت: از محمدجواد ظریف و خانواده مرحوم باوند سپاسگزاری می کنم که دعوت انجمن ما را پذیرفتند. بهترین وظیفه در قبال کسانی که قدم در راه علم گذاشته اند، این است که کار علمی انجام دهیم. از دغدغه های انجمن این بوده است که مناسبت ها را گرامی بدارد. همایش امسال به طور کلی تقدیم به استاد باوند می شود.
وی افزود: مرحوم باوند یک انسان شریف و دیپلماتی برجسته بود که همیشه سعی می کرد تکریم اصالت علم و اخلاق را داشته باشد. وی عضو اولین دوره هیئت مدیره انجمن بودند. لازم می دانم از خانه اندیشمندان علوم انسانی که در حیات و ممات بزرگان علم همراهی دارد، سپاسگزاری کنم.

در ادامه محمدجواد ظریف، معاون راهبردی رئیس جمهور ابراز داشت: مرحوم باوند یک دیپلمات برجسته، وطن پرستی بی نظیر و یک استاد با اخلاق بود. افتخار داشتم که در موقعیت های مختلف در خدمت او باشم. همیشه از او دقت نظر، احاطه بر مسائل سیاسی و حقوقی و بیش از همه، ایران دوستی آموختم. امروز به مناسبت درگذشت فردی که صلح دوست بود و حقوق بین الملل برای صلح بوده و هست، این محفل برپا شده است.
وی افزود: جنگ در قرن ۱۹ و ابتدای قرن بیستم یکی از ابزارهای قدرت و لوازم حاکمیت بوده است. اما در قرارداد پاریس در سال ۱۹۲۸ در ماده اول آمده است که ما استفاده از جنگ را به عنوان ابزار سیاست خارجی مردود می شماریم. اما آیا این یک آرمان پردازی بود یا یک واقعیت بین المللی؟ حقوق بین الملل معمولا انعکاس دهنده واقعیت بین المللی است. دیگر جنگ فایده اش را به عنوان ابزار سیاست خارجی از دست داده است بود و آن چه در ۱۹۲۸ مکتوب کردند، منعکس کننده یک واقعیت بین المللی بود. ما در صد سال گذشته جنگی را سراغ نکردیم که آغازگر آن به اهدافش رسیده باشد. امروز هم جنگ در غزه به نتیجه مطلوب اسرائیلی ها نخواهد رسید. جنگ غزه از زمانی شروع شد که راه ها را بر مردم غزه بستند و غزه را به صورت یک زندان روباز درآوردند. استفاده از ابزار خشونت کارآمدی خودش را از دست داده است.
او ادامه داد: آمریکا که بزرگ ترین قدرت نظامی است، فکر کرد که با جنگ می تواند بر دنیا غلبه کند. بعد از حمله آمریکا به عراق، بوش پدر در سازمان ملل گفت که ما نظم نوین بین المللی ایجاد کردیم یعنی جنگ، جنگ نفت نبود بلکه جنگ سلطه و نظم جدید جهانی بود. در سال ۲۰۰۴ کنگره آمریکا گروه بررسی عراق را منصوب کرد که در گزارش آن ها آمده است روش جنگ برای مقابله با تروریسم ناموفق بوده است. من راجع به پایان جنگ به عنوان یک ابزار مفید برای سیاست خارجی صحبت می کنم نه پایان جنگ.
ظریف اضافه کرد: در فرهنگ دینی ما، همیشه اصالت با صلح بوده است. جنگ خاصیت خود را به عنوان ابزار سیاست خارجی از دست داده است. بعد از گزارش عراق، آمریکایی ها از جنگ فراری بودند و در لیبی و اوکراین وارد جنگ نشدند. امروزه جنگ عاقبتی ندارد.

در ادامه محمدرضا ضیایی بیگدلی استاد دانشگاه علامه طباطبایی، بیان داشت: به عنوان یکی از دوستان و همکاران مرحوم باوند، ارادت دیرینه خود را ابراز می دارم. در سالی که گذشت، در بسیاری از محافل آکادمیک به نیکی از مرحوم باوند یاد کردیم. او ادب پیشه داشت و ادب می آموخت. وی به ایرانی بودن خود مباهات می کرد و فخر می فروخت. به دانش دیگران حسد نمی ورزید و انتقادپذیر بود اما در نقد دیگران بسیار محتاط بود. من بسیار از محضرش آموختم. مشیت الهی بر آن تعلق گرفت که انسانی با سجایای علمی و اخلاقی رخت از این جهان فانی بربندد. باشد که برگزاری این نشست ها لختی ما را به خود آورد و امید آن داشته باشیم که راه آن بزرگان را پی گیریم.

در ادامه برنامه، پنل تخصصی در مورد قطعنامه تعریف تجاوز با حضور حسن سواری، بهرام مستقیمی، حسین شریفی طرازکوهی و علیرضا کاظمی ابدی برگزار شد.

اخبار

اخبار صفحه نخست

تاریخ نگارش: ۱۴۰۳/۰۸/۲۳

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت و محتوای آن متعلق به خانه اندیشمندان علوم انسانی است.