نشست "در سوگ راز نهان(ویژه نامه برنامه ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها)" برگزار شد
نشست "در سوگ راز نهان(ویژه نامه برنامه ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها)" روز سه شنبه ۱۳ آذر در سالن حافظ خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی خانه اندیشمندان علوم انسانی، نشست "در سوگ راز نهان(ویژه نامه برنامه ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها)" به همت خانه اندیشمندان علوم انسانی، روز سه شنبه ۱۳ آذر ۱۴۰۳ در سالن حافظ خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد. عطیه مشاهری فرد اجرای این نشست را برعهده داشت. خلاصه ای از گزارش این نشست در ادامه می آید.
محمدسعید بهمن پور، پژوهشگر دینی و فیلمنامه نویس، اظهار داشت: یهودیان قبل از هر قبیله دیگری به مدینه آمده بودند و منتظر آمدن پیامبری بودند. بعد از آمدن پیامبر، گفتند چرا این پیامبر از فرزندان اسحاق نیست و چرا امی است؟ لفظ امی به معنای غیر یهودی است.
وی افزود: ما در دنیا علم زیاد داریم و حکمت کم داریم. ما یک مُلک زمینی داریم و یک مُلک آسمانی که حکومتی در عالم الهی است. مُلک عظیم را خدا به بعضی از آل ابراهیم داده است. عده ای از این آل ابراهیم به خودشان ظلم می کنند. عده ای هم در خیرات از هم سبقت می گیرند. کسانی که ملک عظیم دارند، راهنمای دیگران می شوند و مهم نیست که سن آن ها چقدر است.
او ادامه داد: فاطمه زهرا(س) صدیقه بود و مقام صدیقین چسبیده به مقام انبیا است. امام صادق(ع) گفته است که فاطمه نزد خدا نه اسم دارد که عبارتند از فاطمه، صدیقه، مبارکه، طاهره، زکیه، راضیه، مرضیه، محدثه و زهرا. حضرت زهرا در هنگام وفات به حضرت علی وصیت کرد که کفن و دفن من را شبانه انجام بده و اثری از قبر من نماند و کسی نفهمد که من کجا دفن شدم.
در ادامه فاطمه راکعی و افشین علا از شاعران کشور، به شعرخوانی پرداختند.
در ادامه ناصر مهدوی، پژوهشگر دینی و مثنوی پژوه، ابراز داشت: پیام پیامبر، پیام حکمت و یک زندگی خردمندانه، اخلاقی و عقلانی است. طبیعی بود که جاهلان در مقابل این حکمت بایستند. هیچ زنجیری به اندازه جزمیت ها و تعصب ها نیست. شاید بعد از خداوند، هیچ موجودی به اندازه پیامبران نبوده که عاشق انسان باشند و پیامبر ما سرآمد است.
وی افزود: حضرت علی(ع) می گوید زندگی فاخر را بلوف عقلانی کامل می کند. پیام قرآن، شگفت انگیز و عمیق است. فاطمه زهرا(س) پیام آور نجات است. نجات به سوی حکمت و نجات برای رهایی از ظلمت جاهلیت. آثاری که خلق شده است، مرتب از درد و رنج فاطمه گفته اند اما این درد برای اهداف بلندی بوده است، برای این که پیامی برسانند و آن پیام نجات بوده است.
او ادامه داد: حضرت زهرا زنی بود که منطق سادگی را آموخته بود. ما باید نیازهای کاذب را از خودمان دور کنیم. ما داشته های مان را شکرگزار نیستیم. زیست ساده یعنی آزادی از تعلقاتی که آدم را به فلاکت می کشاند. فاطمه زهرا غرق در عشق به انسان ها بود. از این انسان های بزرگ طلب نجات کنیم تا به ما درس های بزرگ انسانی بیاموزند.