نشست "مغز ملت ها؛ چگونه فرهنگ، جغرافیا و تاریخ برکارکردهای اداراکی ما تاثیر می گذارد؟" برگزار شد
نشست "مغز ملت ها؛ چگونه فرهنگ، جغرافیا و تاریخ برکارکردهای اداراکی ما تاثیر می گذارد؟" روز شنبه ۱۷ آذر در سالن حافظ خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی خانه اندیشمندان علوم انسانی، نشست "مغز ملت ها؛ چگونه فرهنگ، جغرافیا و تاریخ برکارکردهای اداراکی ما تاثیر می گذارد؟" به همت گروه روان شناسی خانه اندیشمندان علوم انسانی، روز شنبه ۱۷ آذر ۱۴۰۳ در سالن حافظ خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد. حسن عماری دبیری این نشست را برعهده داشت. خلاصه ای از گزارش این نشست در ادامه می آید.
ماندانا سجادی، استادیار گروه مطالعات جهان دانشگاه تهران، ابراز داشت: بر طبق تحقیقات، شرقی ها وابسته به زمینه فکر می کنند و اروپایی ها خیلی به ویژگی های ذاتی و درونی پدیده ها توجه می کنند. شرقی ها به روابط معنایی بین پدیده ها بیشتر توجه دارند.
وی افزود: بر اساس پژوهش ها، اروپایی ها خیلی تحلیل گرا هستند اما شرقی ها خیلی کل نگرانه به موضوعات نگاه می کنند. در کل، ما متفاوت ادراک می کنیم، متفاوت می بینیم، متفاوت به یاد می آوریم، متفاوت قضاوت می کنیم، متفاوت محاسبات ریاضی انجام می دهیم، متفاوت معانی را انتصاب می دهیم و در نهایت، متفاوت تصمیم می گیریم.
او ادامه داد: شرقی ها خیلی به وضعیت های احساسی همدیگر توجه می کنند ولی غربی ها بیشتر به خودشان فکر می کنند.
در ادامه حسن عشایری، متخصص عصب شناسی و استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران، اظهار داشت: فقط یک بخش از فرایندهای ذهنی را با نوارهای مغزی می توان نشان داد. مغز، ذهن را می سازد ولی خود این ذهن دوباره روی مغز اثر می کند. مشکلی که MRI دارد این است که پیامد را در نظر می گیرد، در حالی که ما باید فرایند را در نظر بگیریم.
وی افزود: تاریخ را که نگاه می کنیم، ما مجبور بودیم مکث کنیم. نوعی ذهن استبدادی بر ما حاکم بوده است. سیستم هیجانی ما در روند تاریخ برخلاف آمریکایی ها طور دیگری فرم گرفته است. عمق دید ما فلسفی است و ما کسانی مانند حافظ و مولانا را داریم که نمونه ی آن ها در غرب و آمریکا مشاهده نمی شود. در مجموع، زبان از تمام وجود ما شکل می گیرد و ما باید فرایندمدار نگاه کنیم نه پیامدمدار.