تصویرتصویرتصویر

آیین نکوداشت "استاد جمشید کیان فر" برگزار شد

آیین نکوداشت "استاد جمشید کیان فر" روز دوشنبه ۱۹ آذر در سالن فردوسی خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد.

تصویر
به گزارش روابط عمومی خانه اندیشمندان علوم انسانی، آیین نکوداشت "استاد جمشید کیان فر" به همت گروه تاریخ و باستان شناسی خانه اندیشمندان علوم انسانی، موسسه پژوهشی میراث مکتوب، سازمان اسناد و کتابخانه ملی، انجمن ایرانی تاریخ و مرکز دایرة المعارف بزرگ اسلامی، روز دوشنبه ۱۹ آذر ۱۴۰۳ در سالن فردوسی خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد. خلاصه ای از گزارش این نشست در ادامه می آید.

نیکنام حسینی پور، رئیس مرکز روابط عمومی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، پیام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی را قرائت کرد که در بخشی از این پیام آمده بود: میراث گرانبهای سرزمین ایران، ذخیره ای ارزشمند و بی تکرار است. در این میان، انسان هایی وارسته عمر خود را وقف سیر و سلوک در تاریخ و اندیشه کرده اند. استاد کیان فر چهره نام آشنایی است که در بررسی اسناد و نسخ تاریخی زحمات زیادی متقبل شده است. او پیوند ناگسستنی با کتابخانه ملی دارد و او را می توان شناسنامه کتابخانه ملی نام نهاد. وی از حامیان نسخ خطی و خادمان راستین عرصه نشر بوده و هرگز از ضرورت امر تالیف غافل نگشته است.

در ادامه احمد مسجدجامعی، وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی، ابراز داشت: سپاسگزار کسانی هستم که این برنامه را برگزار کردند. آشنایی من با استاد کیان فر به دوران وزارت ارشاد بر می گردد و در همان سال ها جایزه ویزه تصحیح متون را دریافت کردند. حوزه فعالیت و کارهای وی در حوزه تصحیح متون بسیار گسترده بود و کارهایی که انجام داده، فهرست بلندبالایی است. او تمرکزش بر دوره ناصری است. وجه دیگر کارهای کیان فر، در حوزه مدیریتی است که در کتابخانه ملی، خانه کتاب و حوزه مطبوعات فعالیت درخشانی داشته اند.

در ادامه اکبر ایرانی، رئیس موسسه میراث مکتوب، بیان داشت: از برگزارکنندگان این برنامه صمیمی سپاسگزارم. جمشید کیان فر در وفاداری و حسن خلق کم نظیر است. از زمانی که افتخار آشنایی با او را پیدا کردم، احساس کردم ادامه راه در کار میراث مکتوب، آسان تر می شود. او روحیه پذیرش بالایی دارد و با واقعیات به خوبی کنار می آید و هم چنین همواره با گشاده رویی از نقدها استقبال می کرد.

در ادامه سید علی آل داود، مصحح متون تاریخی، ابراز داشت: از مسئولین خانه اندیشمندان علوم انسانی تشکر می کنم که این مجلس نکوداشت را برپا داشتند که یادآور خدمات ارزشمند جمشید کیان فر است. او بیش از ۵۰ سال است که در عرصه مطالعات ایرانی فعال است. وی یکی از آشنایان و متخصصان تاریخ عهد قاجاریه است و متونی را به چاپ رسانده که شهرت دارند.

در ادامه احمد کتابی، ادب پژوه و اقتصاددان، اظهار داشت: جمشید کیان فر سترگ مردی است که سالیانی دراز از عمر پر برکت خود را مشتاقانه مصروف فرهنگ و ادب ایران زمین کرده و حقی بزرگ بر گردن ایرانیان و فارسی زبانان دارد. استاد کیان فر در زمینه های گوناگون فرهنگ و ادب فارسی منشأ خدمات و دستاوردهایی آن چنان ارجمند شده است که وصف آن ها به شایستگی میسر نیست.

در ادامه علی بهرامیان، از پژوهشگران تاریخ، ابراز داشت: من با استاد کیان فر در کتابخانه ملی آشنا شدم. در گفت و گویی هایی که با وی داشتم، متوجه شدم متخصص دوره قاجار هستند. او دوره قاجار را از روی کتاب ها و اسنادی که زمانی در کتابخانه ملی بوده، شناخته است. ما تاریخ قاجار را هنوز به درستی نشناخته ایم و مقداری اسیر نوشته های روشنفکری آن دوره شده ایم.

در پایان، جمشید کیان فر، اظهار داشت: از بانیان این مراسم و هم چنین سخنرانان و حضار تشکر می کنم. صحبت از پسر مرحومم مزدک شد. ما با مزدک هنوز زندگی می کنیم و او هنوز با ما است. آذر ماه برای من ماه مهمی است. همسرم در این ماه به دنیا آمده است و در این ماه تصمیم گرفتیم که از منیت درآییم و ما شویم.
وی افزود: من هر آن چه که باید وقت صرف همسرم و بچه هایم می کردم، صرف کتاب و پژوهش کردم و از این جا عذرخواهی می کنم. در طی این سال ها، همسرم اگر بیش از من کار نکرده باشد، کمتر هم کار نکرده است.

اخبار

اخبار صفحه نخست

تاریخ نگارش: ۱۴۰۳/۰۹/۲۰

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت و محتوای آن متعلق به خانه اندیشمندان علوم انسانی است.