آیین نکوداشت "دکتر منصور صفت گل" برگزار شد

آیین نکوداشت "دکتر منصور صفت گل" روز شنبه ۲۴ آذر در سالن فردوسی خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی خانه اندیشمندان علوم انسانی، آیین نکوداشت "دکتر منصور صفت گل" به همت گروه تاریخ و باستان شناسی خانه اندیشمندان علوم انسانی، گروه تاریخ دانشگاه تهران، انجمن ایرانی تاریخ و موسسه پژوهشی میراث مکتوب، روز شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ در سالن فردوسی خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد. خلاصه ای از گزارش این آیین در ادامه می آید.

جواد محمدی خمک، پژوهشگر و شاعر سیستانی، اظهار داشت: امروز آیین نکوداشت فردی فرهیخته و نازنین و دانشمندی برجسته است. می خواهم از بستری بگویم که این درخت بارور از آن روئیده و بالیده است. از سیستانی که در شاهنشاهی ساسانیان ولیعهدنشین بوده است. منصور فت گل از فرهیختگان سیستانی است که در دانش به جایگاه والایی رسیده است. البته باید گفت که پشت سر هر مرد موفقی، یک زن بزرگی است و درود بر همسر منصور صفت گل.

در ادامه کازئو موریموتو، ایران شناس ژاپنی طی یک پیام تصویری، ابراز داشت: از سال ۷۵ تا ۷۷ به عنوان دانشجوی دکتری دانشگاه تهران، توانستم از محضر استاد صفت گل بهره ببرم و توانستم از راهنمایی های او استفاده کنم. موسه مطالعات پیشرفته آسیا مدیون استاد صفت گل است.

در ادامه رسول جعفریان، استاد گروه تاریخ دانشگاه تهران، بیان داشت: امروز آیین نکوداشت یک استاد بزرگ، پژوهشگری عزیز و ارجمند است که همه با سوابق علمی و پژوهشی او آشنا هستند. استاد را از زمانی که شاگرد مرحوم حائری بود، می شناسم. صفت گل بیشتر صفوی پژوه است و به این نام شهرت دارد. هر کس در هر علمی یک گام هم پیش ببرد با ارزش است و صفت گل صفوی شناسی را در ایران چند گام پیش برده است. او اتوریته معلمی بسیار خوبی دارد و هم چنین واقعا ایران دوست است.

در ادامه جورجیو روتا، ایران پژوه ایتالیایی طی یک پیام تصویری ابراز داشت: افتخار بزرگی است که حتی به صورت مجازی در این مراسم شرکت می کنم. چند سال پیش افتخار آشنایی با استاد را پیدا کردم. از مهربانی و مهمان پذیری استاد و همسرشان تشکر می کنم. کارهای استاد بی نظیر و یکتا است.

در ادامه عطاءالله حسنی، استاد پیشکسوت دانشگاه شهید بهشتی، اظهار داشت: مسئله صفویه، مسئله روز ما است. حوادثی در پیرامون رخ می دهد که ما را به فضاهای قدیمی مرتبط می کند. ما تاریخی طولانی داریم. هر نقطه ای از این مملکت دنیایی است و مملکت ما دُر درخشان ممالک جهان است. با وجود موج های ویرانگری که در زمان های مختلف دامنگیر این مملکت شده است اما زبان و ادبیات فارسی خودش را حفظ کرده است.

در ادامه محمدباقر وثوقی، استاد تاریخ دانشگاه تهران، ابراز داشت: من افتخار همکاری با منصور صفت گل را دارم و بسیار از او آموخته ام. برای زندگی معلمی، علاوه بر دانش و ادب و مهربانی، یک منظومه فکری لازم است. این منظومه فکری را از شاهنامه یاد گرفتم. مهم ترین ویژگی این مرد، داشتن یک منظومه فکری منسجم است. افتخار می کنم که همکار او هستم.

در ادامه سوسن اصیلی، همسر منصور صفت گل، بیان داشت: ۳۳ سال است با مردی زندگی می کنم که هیچ وقت چیزی را به من تحمیل نکرده است. او برای من دوست، همکار و همسر و همراه بسیار خوبی بوده است. او همشه در جهت رشد و تکامل بوده است. وی بسیار آدم حمایتگری بوده و مثل کوه کنارم بوده است. البته او یک پدر خیلی خوب نیز بوده و هیچ وقت از زندگی غافل نشده است. هم چنین به سفر بسیار علاقمند است و تقریبا با هم تمام ایران را گشته ایم.

در ادامه عبدالرسول خیراندیش، استاد دانشگاه شیراز، اظهار داشت: دوستی من و منصور صفت گل تقریبا دارد به ۵۰ سال می رسد. سال ها در جاهای مختلف با هم همکاری داشته ایم. او اتوریته علمی دارد و هر جا که با هم کار کردیم، با بودنش، کار شکل می گرفت. هم چنین همسر وی در کتاب های او همکاری علمی داشته است.

در ادامه رودی مته، از ایران شناسان طی یک پیام تصویری، بیان داشت: ای کاش می توانستم شخصا در این مراسم شرکت کنم. دستاوردهای استاد درباره صفویه شناسی را تبریک می گویم. او انسانی متواضع و راستگو و دانشمندی خردمند است.

در ادامه نوبواکی کندو، ایران شناس ژاپنی طی یک پیام تصویری، ابراز داشت: سال ۷۱ اولین بار با استاد آشنا شدم و مدت ۳۰ سال است که با بنده همکاری می کند. یک سال هم در موسسه ما حضور پیدا کرد.

در ادامه غلامرضا امیرخانی، رئیس کتابخانه ملی، ابراز داشت: به شاگردی استاد افتخار می کنم. وسعت معلومات وی رشک برانگیز است. در دوره دکتری در خدمت استاد صفت گل بودم. او متخصص همه دوره ها است و صرفا در صفویه خلاصه نمی شود.

در ادامه غلام حیدر ابراهیم بای سلامی، نماینده ادوار مجلس، بیان داشت: از کسانی که این مجلس باشکوه را برگزار کردند، تشکر می کنم. استاد صفت گل انسانی فرهیخته، مهربان و مودب و البته اهل پژوهش و تحقیق است. او ستاره ای از شرق ایران است.

در ادامه منصور صفت گل، اظهار داشت: خودم را برای چنین مراسمی قابل نمی دانم. دلیل انتخاب من احتمالا این بوده است که با چنین برنامه هایی، جوانان را برای فعالیت های پژوهشی تشویق کنند.

وی افزود: هنوز هم فکر می کنم باید بیشتر راجع به تاریخ فکر کنیم. این روزها دامنه مجهولات من گسترش پیدا کرده است. تاریخ ایران، تاریخ پیچیده، ریشه دار و پر اهمیتی است. ایران یک واحد تمدنی است. توجه به تاریخ ایران، توجه به یک حوزه بزرگ تمدنی است. من کوشش های اندکی برای فهم تاریخ پیچیده ایران کرده ام و راه درازی در شناخت زوایای تاریخ تمدنی ایران داریم. آرزو دارم زمینه های مناسب تری برای ارتقاء حوزه تمدنی اریان و تحقیقات مربوط به آن فراهم شود. در پایان، از همه برگزارکنندگان این مراسم و سخنرانان و حضار تشکر می کنم.

اخبار

اخبار صفحه نخست

تاریخ نگارش: ۱۴۰۳/۰۹/۲۵

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت و محتوای آن متعلق به خانه اندیشمندان علوم انسانی است.