آیین نکوداشت "دکتر محمد سید میرزایی" برگزار شد

آیین نکوداشت "دکتر محمد سید میرزایی" روز دوسنبه ۱۰ دی در سالن فردوسی خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی خانه اندیشمندان علوم انسانی، آیین نکوداشت "دکتر محمد سید میرزایی" به همت گروه علوم اجتماعی خانه اندیشمندان علوم انسانی و با همکاری انجمن جمعیت شناسی و انجمن جامعه شناسی ایران، روز دوسنبه ۱۰ دی ۱۴۰۳ در سالن فردوسی خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد. مهدی اصل زعیم اجرای این مراسم را برعهده داشت. خلاصه ای از گزارش این نشست در ادامه می آید.

احمد خاتمی، از اساتید دانشگاه شهید بهشتی، اظهار داشت: شخصیت استاد سید میرزایی را از ابعاد مختلف می توان بررسی کرد. من ۳۰ سال است که خدمت وی ارادت دارم و در این سال ها، از رفتار و منش او بهره مند بوده ام و یاد گرفته ام. از نظر بعد مدیریتی، او سال ها ریاست دانشکده را برعهده داشت و توأمان کردن علم و مدیریت را در وجودش می توان یافت. از جنبه اخلاقی و رفتاری، وی انسانی موقر، متین، آداب دان، خردمند و خردورز است. او معلم اخلاق بوده و هست.

در ادامه اللهیار خلعتبری از اساتید دانشگاه شهید بهشتی، ابراز داشت: سابقه دوستی من با استاد بسیار طولانی است. گرچه استاد در سال ۸۴ بازنشسته شد اما او در اصل بازِ نشسته شد و به کاری ترجمه و تالیف ادامه داد. در تمام این سال ها ذره ای از ارادت من نسبت به او کم نشده است. امیدوارم این شرط دوستی در بین همه همکاران گروه های دانشگاه ما وجود داشته باشد. من از دوران مدیریت استاد در دانشکده خاطرات بسیار خوبی دارم. او مسائل انسانی را در کار مدیریت رعایت می کرد.

در ادامه رسول صادقی پیام محمد میرزایی رئیس انجمن جمعیت شناسی را قرائت کرد که در آن به مواردی مانند منش والا و اخلاق مداری و کارهای علمی و پژوهشی محمد سید میرزایی اشاره شده بود.

در ادامه حاتم حسینی، استاد دانشگاه بوعلی همدان، بیان داشت: از خانه اندیشمندان علوم انسانی سپاسگزارم که نکوداشت اساتید علوم انسانی را برگزار می کند. بی گمان استاد سید میرزایی در توصیف من نمی گنجد. من حدود ۳۰ سال پیش و به صورت غیر مستقیم از طریق ترجمه کتابی با او آشنا شدم و بعدها توفیق دیدار حضوری را در دوره دکتری پیدا کردم و شیفته ویژگی های اخلاقی، شخصیتی و آکادمیک او شدم. وی دلداده ایران و مردمانش است.

در ادامه مهدی مالمیر، استاد دانشگاه شهید بهشتی، اظهار داشت: صحبت از مقام علم و عالم کاری سخت و دشوار است. من در سالیان دور، دانشجوی استاد سید میرزایی بوده ام. از جمله اساتید خوش اخلاق دانشگاه شهید بهشتی بوده است که برای استقلال مقام علم، شأن خاصی قائل بود. مسئولیت پذیری استاد در قبال کارها مثال زدنی است. هم چنین تواضع علمی و احترام به پیشکسوتان، ایران دوستی و نیک اندیشی از دیگر صفات وی است.

در ادامه خانم سررشته داری، همسر محمد سید میرزایی، بیان داشت: من در طی این سال ها پی بردم که چقدر استاد و دانشجو می توانند در جامعه موثر باشند. استاد دانشگاه، رنبه و مقام ویژه ای دارد. از خصوصیات همسرم، علم دوستی او است که در تمام ابعاد زندگی اش نقش داشته است.

در ادامه آزاده سید میرزایی، فرزند محمد سید میرزایی، بیان داشت: از همه دست اندرکاران این برنامه تشکر می کنم. افتخار می کنم که فرزند پدرم هستم و از او آموخته ام که برای همه خیر و خوبی بخواهم. او با تمام وجودش دلش برای ایران می سوزد.

در ادامه مجید کوششی از اساتید دانشگاه تهران، ابراز داشت: از برگزارکنندگان این مراسم تشکر می کنم. از خصوصیات بسیار مهم استاد سید میرزایی، صداقت او است. منابعی که پیش از انقلاب نوشته شده است، بخش مهم آن ترجمه است که به صورت تالیف منتشر شده است. بخش عمده آثار استاد سید میرزایی هم ترجمه است و این خیلی از خودگذشتگی و صداقت می خواهد. او از معدود جمعیت شناسان ایران است که خودش را اسیر اعداد صرف نکرده است. او تلاش کرده است که جنبه بین رشته ای جمعیت شناسی را رعایت کند.

در ادامه منصور شریفی، از اساتید دانشگاه آزاد، بیان داشت: من اولین درس دانشجوییم را با استاد سید میرزایی داشتم و به آن افتخار می کنم. اگر به جای رسیده ام از زحمات استاد بوده است. بعدها در انجمن جمعیت شناسی همکار استاد شدم. از خصوصیات مهم استاد، شفافیت در گفتار است.

در ادامه رسول صادقی، از اساتید دانشگاه تهران، اظهار داشت: استاد سید میرزایی جزء موسسان انجمن جمعیت شناسی بودند. نظم، دقت و تواضع و فروتنی از خصوصیات وی است. او استادی با شخصیت، با مرام و بسیار مثبت اندیش و البته بسیار دغدغه مند و حرفه ای است. از میان آثار او، به دو کتاب جمعیت شناسی مصرف کننده و رفتار مصرف و جمعست نشاسی آب و هوا و تغذیه جهانی اشاره می کنم که کتاب های بسیار خوبی هستند.

در ادامه محمد سید میرزایی اظهار داشت: از برگزارکنندگان این مراسم سپاسگزارم که اخلاق نیکویی را بنا نهاده اند و امیدوارم در برنامه آینده بیش از پیش موفق باشند. جا دارد از گروه موسیقی هم تشکر کنم. من همیشه با شنیدن موسیقی و ریتمی که دارد به یاد خدا می افتم. کسانی که به من اظهار لطف کردند، از طبیعتشان بر می خاست و از آن ها تشکر می کنم.

وی افزود: علوم اجتماعی در تار و پود همه نفوذ کرده است. اگر ما معتقدیم که جامعه ما مملو از مسائل اجتماعی است، راه حل برای خروج از این مشکلات، توسل به علوم اجتماعی است. علوم اجتماعی یک امر جهانی است و ما راهی جز استفاده از علوم اجتماعی نداریم.

او ادامه داد: توصیه ای هم برای دوستان جوانی که جذب گروه های آموزشی شده اند، دارم. با قدم های استوار به سمت خوشه چینی بروید و شرط داشتن قدم های استوار، این است که در گروه های آموزشی احترام همدیگر را داشته باشید و همدیگر را تقویت کنید.

اخبار

اخبار صفحه نخست

تاریخ نگارش: ۱۴۰۳/۱۰/۱۱

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت و محتوای آن متعلق به خانه اندیشمندان علوم انسانی است.