نشست "اقتصاد و هویت شهر" برگزار شد

نشست "اقتصاد و هویت شهر" روز یکشنبه ۲۳ دی ۱۴۰۳ در سالن حافظ خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی خانه اندیشمندان علوم انسانی، نشست "اقتصاد و هویت شهر" به همت موسسه فرهنگی میراث و معماری و با همکاری ایکوم ایران و خانه اندیشمندان علوم انسانی، روز یکشنبه ۲۳ دی ۱۴۰۳ در سالن حافظ خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد. علیرضا قلی نژاد دبیری این نشست را برعهده داشت. خلاصه ای از گزارش این نشست در ادامه می آید.

محمود اولاد، کارشناس اقتصادی، اظهار داشت: مسئله هویت شهری، مسئله بسیار مهمی است که کمتر در مورد آن مطالعه شده است. از هویت تعریف های متفاوتی شده است. آن چیزی که شهرها از جاهای دیگر مشخصه می کند، می تواند رفتار مردم، گویش ها و... باشد. فقط عناصر کالبدی مشخصه شهر نیست.

وی افزود: باورها و عرف ها از نظر اقتصادی بسیار مهم هستند. این باورها و عرف ها باعث می شود که رفتارهای اجتماعی شکل بگیرند. در اقتصاد وقتی می گوییم که عاملا اقتصادی به فکر حداکثر کردن سود هستند، یعنی یا باید درآمد را بیشتر کرد و یا هزینه را کاهش داد. در دنیا نظر بر این است که هزینه های تولید کاهش یابد. وقتی ساختار به ساختار رانت جویی تغییر می کند، هویت ها و باورها را به هم می ریز، اعتماد به قهقرا می رود و سوداگری افزایش پیدا می کند.

او ادامه داد: نهادها و باورها که شکل می گیرد، در پروسه تاریخی به شکل تکاملی جلو می آید و همه ما از آن به مانند یک کالای عمومی از آن نفع می بریم. نگه داری این موارد هزینه دارد. این هزینه در طول تاریخ، زمانی که دولت مدرن نیامده بود، توسط جوامع پرداخت می شد. وقتی که نهادهای رسمی می آیند، کم کم مردم از صحنه نگه داری خارج می شوند. عناصر هویتی شهرهای ما در حال نابودی است و با این نابودی، همه ما ضرر می کنیم. باید کاری کنیم که همگان در راستای نگهداری هویت شهری مشارکت کنند.

اولاد اضافه کرد: در ساختار اقتصادی جنبه های کیفی اقتصاد به اقتصاد غارتی تبدیل شده است، به سوی خصوصی کردن کالای عمومی پیش می روند. جمله ای هست که می گویند حفاظت در تقابل با اقتصاد است اما اصلا این طور نیست و اقتصاد پایدار در چارچوب حفاظت شکل می گیرد. حفاظت، تعیین کننده پایدار اقتصاد در آینده است.

اخبار

اخبار صفحه نخست

تاریخ نگارش: ۱۴۰۳/۱۰/۲۳

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت و محتوای آن متعلق به خانه اندیشمندان علوم انسانی است.