نشست "لسان صدق؛ خوانشی در کوشش قرآنی استاد محمدعلی لسانی فشارکی(ره)" برگزار شد
نشست "لسان صدق؛ خوانشی در کوشش قرآنی استاد محمدعلی لسانی فشارکی(ره)" روز دوشنبه ۲۹ بهمن در سالن حافظ خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی خانه اندیشمندان علوم انسانی، نشست "لسان صدق؛ خوانشی در کوشش قرآنی استاد محمدعلی لسانی فشارکی(ره)" به همت گروه مطالعات قرآنی خانه اندیشمندان علوم انسانی، روز دوشنبه ۲۹ بهمن ۱۴۰۳ در سالن حافظ خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد. آزاده عباسی اجرای این نشست را برعهده داشت. خلاصه ای از گزارش این نشست در ادامه می آید.
در ابتدا، عبدالهادی فقهی زاده مدیر گروه مطالعات قرآنی خانه اندیشمندان علوم انسانی، ابراز داشت: با احساس وظیفه چنین جلسه ای را ترتیب دادیم و خوشحالم که چند تن از اساتید برتر قرآنی کشور دعوت ما را پذیرفتند. من حدود سه دهه با استاد لسانی مرتبط بودم و گواهی می دهم که مانند وی را ندیدم. او با قرآن زندگی می کرد و می اندیشید. او دانشجویان خیلی خوبی را پروراند. او یکی از پیشگامان حرکت قرآنی در ۵۰ سال اخیر است.
در ادامه، ابوالفضل خوشمنش استاد دانشگاه تهران، اظهار داشت: در زندگی استاد لسانی از قرآن مداری تا قرآن محوری وی را دیدیم. او به قرآن ایمان داشت. وی می گفت بعضی از آیات بسیار مظلوم و محجوب واقع شده است. شاگردپروری و تکریم دیگران از ویژگی های او است. در نشست های علمی استاد، دانشجوها و اساتید رشته های دیگر هم در جلسات شرکت می کردند. او به امام و شهدا عشق می ورزید و در زمان خود، نقدهای مصلحانه ارائه می کرد.
در ادامه، خلیل پروینی استاد دانشگاه تربیت مدرس، بیان داشت: من این جلسه را به عنوان یک درس قرآنی تلقی می کنم. بیش از سه دهه با استاد لسانی مأنوس بودم. او بودش از نمودش بیشتر بود. آن چیزی که در ضمیرش وجود داشت خیلی از آن ها را بروز نمی داد. او به معنای واقعی درس خوانده بود. وی بینش هم داشت که از دانش مهم تر است. او را اسیر کلیشه ها نمی کرد. هم چنین روشمند بود و نگارشش مبتنی بر زبان فارسی فصیح بود. وی چندین اثر را از عربی به فارسی ترجمه کرد. او نکته های بسیار ظریف و آموزنده ای به صورت بداهه می گفت.
در ادامه، محمدرضا عسکری استاد دانشگاه آزاد کرج، ابراز داشت: استاد لسانی اندیشمندی اندیشه ورز، خلاق و بدیع بود.
وی در ادامه به ذکر خاطراتی از زمان اسارت خود در عراق اشاره کرد و اظهار داشت که در آن زمان با قرآن خودمان را آرام می کردیم. وی در ادامه به خدمات استاد لسانی در دارالقرآن کرج اشاره کرد. او در پایان به معرفی کتاب های استاد پرداخت.
در ادامه، رضا سلامت پناه معاون پیشین رییس شورای توسعه فرهنگ قرآنی، بیان داشت: استاد لسانی یک تنه دانشگاه جامع علوم و معارف قرآن بود. او غریب وار در وادی آموزش قرآن بود و دل و جان باخت. او سنت های حوزوی و دانشگاهی را به خوبی درک می کرد. هم چنین استاد یک دستگاه فکری مبتنی بر نص شریف و مستخرج از سیره نبوی داشت. تواضع، اخلاص و شاگردپروری از دیگر صفات استاد بود.