همایش "تجلیل از مقام علمی دکتر محمد آشوری" برگزار شد

همایش "تجلیل از مقام علمی دکتر محمد آشوری" روز شنبه ۴ اسفند در سالن فردوسی خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی خانه اندیشمندان علوم انسانی، همایش "تجلیل از مقام علمی دکتر محمد آشوری" به همت پژوهشکده حقوق و قانون ایران، انجمن حقوق شناسی، خانه اندیشمندان علوم انسانی، موسسه مطالعاتی بشیریه و انتشارات داد و دانش، روز شنبه ۴ اسفند ۱۴۰۳ در سالن فردوسی خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد. نیّره رئیسی اجرای این مراسم را برعهده داشت. خلاصه ای از گزارش این نشست ادامه می آید.

در ابتدا، محمدجعفر حبیب زاده عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس، اظهار داشت: امشب گرد هم آمدیم تا از سال ها تلاش و دانش پژوهی استاد آشوری قدردانی کنیم و میراث علمی و اخلاقی وی را گرامی می داریم. از برگزارکنندگان این همایش تشکر می کنم. دانشکده حقوق دانشگاه تهران در اعتلای دانش حقوق، مرهون استادان بزرگی چون دکتر آشوری است. استاد از مفاخر خردمندی است که دارای دکتری علوم جنایی از فرانسه است. علاوه بر استادی نمونه، او پژوهشگری برجسته است که نقش بسزایی در دانش حقوق داشته است. از ویژگی های اخلاقی او می توان به فروتنی، مهربانی، صبر و تعهد به اصول اخلاقی اشاره کرد. با انتشار کتاب آیین دادرسی میراث ماندگاری برجای گذاشته است. استاد در زمینه جرم شناسی نیز مرزهای دانش را درنوردیده است. امروز بهترین پاسداشت استاد آشوری، ادامه دادن مسیر او است.

در ادامه، سید مصطفی محقق داماد عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی، ابراز داشت: در این قرنی که ما در آن زندگی می کنیم، چند هنگامه بزرگ رخ داده است که گاهی توجه به اهمیتشان فراموشمان می شود. یکی از آن ها آیین دادرسی کیفری است که چیز کمی نیست و خیلی بزرگ است. برای اهمیت آن به تاریخ باید نگاه کنید. امروز شخصی که من و شما را گردهم آورده است، معلمی است خدمتگزار، متواضع، علاقمند که با کمال تواضع عمرش را در راه این گونه قوانین گذاشته است.

وی افزود: نویسندگی، تحقیق و کتاب نوشتن کار راحتی نیست. کارهای استاد آشوری کارهای بسیار ارزشمندی است. آن چیزی که دل او را خوش می کند، این است که می بیند پرورش یافته هایش خدمتگزار دانش شده اند.

در ادامه، حسین میر محمد صادقی عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی، بیان داشت: امروز گرد آمده ایم که تلاش های یک معلم را ارج بنهیم. هر چند علم و عالم ارزشمند است ولی این ارزش وقتی مضاعف می شود که این عالم معلم شود. در دنیای امروز، دانایی یکی از محورهای توسعه است. آن چه اسباب برتری می شود، نیروی انسانی ماهر و کارآمد است و تربیت این نیروها، کار معلم است. معلم باید به راه خود ایمان داشته باشد و نقش الگویی خود را به یاد داشته باشد. حسنی که استاد آشوری دارد در تمرکز او بخصوص در بحث های آیین دادرسی کیفری است. در حقوق انگلیس می گویند آیین دادرسی قلب حقوق است. استاد هم چنین رعایت شأن استادی را به خوبی ادا می کند. استاد باید دانشجو را مقلد بار نیاورد و هم چنین استاد باید نسبت به مسائل جامعه حساس باشد که استاد آشوری چنین است.

در ادامه، نسرین مصفا عصو هیئت علمی دانشگاه تهران، اظهار داشت: از برگزارکنندگان این همایش تشکر می کنم. استاد آشوری نه تنها یک استاد برجسته در زمینه حقوق، بلکه منادی اخلاق، انصاف و انسانیت است. او نه تنها در کارهای علمی، بلکه در تعاملات روزانه هم دلسوزی و تعهد را به کمال رعایت می کند. وی پیشاهنگ عدالت پژوهی است و در آثار خود همواره بر نیاز به احترام به حقوق بشر تاکید کرده است. او نسل های متعددی از حقوقدانان و وکلای کشور را تربیت کرده است.

در ادامه، حسنعلی مؤذن زادگان عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی، ابراز داشت: خداوند در آیه ای می فرماید کسانی که عمل صالح در زندگی انجام می دهند و ایمان به باریتعالی دارند، حیات پاکیزه به آنها اهدا می شود. استاد آشوری مصداق این آیه است. حدود 40 سال است که با استاد آشنا هستم و در خدمت وی تلمذ کرده ام. از استاد علاوه بر علم، از سلوک و اخلاق وی نیز یاد گرفته ام. عمل صالح مبتنی بر راستی، درستی، تواضع و نوع دوستی است که من همه این ویزگی ها را در استاد مشاهده کرده ام. این چنین افرادی در دل مردم جای می گیرند.

در ادمه، محمدمهدی ساقیان، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران، ضمن بیان برخی تحولات آیین دادرسی کیفری، به نقش استاد آشوری در این تحولات پرداخت و اضافه کرد: استاد پرچمدار این تحولات بوده است. مطالعات او یک مطالعات نظری نیوده، بلکه تاثیر ملموس بر آیین دادرسی کیفری گذاشته است و تلاش های او همچنان ادامه دارد. به نوبه خود از زحمات استاد تشکر می کنم.

در ادامه، تهمورث بشیریه عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی، بیان داشت: وارد دانشگاه که شدم، سعی کردم خوب بخوانم و خوب بدانم و آن کسی را که برایم عزیز است خرسند کنم. پر حجم ترین دروسی که ما خواندیم، در کلاس استاد آشوری بود. او دانشجو را وادار به درس خواندن می کرد. استاد پیوسته به دانشجو اهمیت می داد و به به آن ها اعتماد به نفس می بخشید. استاد خطاپوش و پوزش پذیر بوده و هست. استاد آشوری از افراد سراسر خیر است که با آرا و آثارشان خیر عظیمی پدید آورده است. مجموعه هایی که او گردآوری کرده است، می تواند منابع قابل توجهی برای جامعه حقوقی باشد.

در ادامه، محمد آشوری اظهار داشت: از برگزارکنندگان، سخنرانان و حضار بسیار تشکر می کنم. من در سال ۱۳۲۱ در قزوین متولد شدم و در شش سالگی به مدرسه رفتم. در سال ۱۳۳۹ وارد دانشکده حقوق شدم و در سال ۱۳۴۴ با استفاده از بورس شاگرد اولی به فرانسه رفتم و سال ۱۳۵۰ به ایران برگشتم. در فرانسه هویت خودم را حفظ کردم چون من برای هویت ایرانی بسیار ارزش قائل هستم. نظم و انتظام، وقت شناسی و راستگویی را از آن جا فرا گرفتم. در برگشت به ایران، با رتبه یک استادیاری وارد دانشکده حقوق دانشگاه تهران شدم. در طول سال های خدمتم، به دفعات مدیریت گروه و معاونت اداری و مالی دانشکده را برعهده متن گذاشتند. در سال ۱۳۸۷ تقاضای بازنشستگی کردم. معتقد بوده و هستم که ما باید این کشور را خودمان بسازیم. در دوران خدمتم، تمام وقتم را برای دانشکده گذاشتم. برای مجتمع آموزش عالی قم که الان پردیس فارابی شده است، زحمات زیادی کشیدیم.

اخبار

اخبار صفحه نخست

تاریخ نگارش: ۱۴۰۳/۱۲/۰۵

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت و محتوای آن متعلق به خانه اندیشمندان علوم انسانی است.