از سلسله نشست های تحلیل انتخابات فدراسیون های ورزشی جمهوری اسلامی ایران، نشست انتخابات فدراسیون فوتبال برگزار شد

از سلسله نشست های تحلیل انتخابات فدراسیون های ورزشی جمهوری اسلامی ایران، نشست انتخابات فدراسیون فوتبال، روز پنج شنبه 2 اسفند در سالن حافظ خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی خانه اندیشمندان علوم انسانی، از سلسله نشست های تحلیل انتخابات فدراسیون های ورزشی جمهوری اسلامی ایران، نشست انتخابات فدراسیون فوتبال به همت گروه ورزش خانه اندیشمندان علوم انسانی، روز پنج شنبه ۲ اسفند ۱۴۰۳ در سالن حافظ خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد. محمدحسن پیمان فر دبیری این نشست را برعهده داشت. خلاصه ای از گزارش این نشست در ادامه می آید.

در ابتدا، سعید فائقی معاون سابق سازمان تربیت بدنی، اظهار داشت: در سال ۱۳۲۷ المپیک لندن قرار بود بعد از جنگ جهانی دوم برگزار شود و دولت ایران تصمیم می گیرد در آن مسابقات شرکت کند و از آن جا فدراسیون ها به وجود می آیند. تا سال ۱۳۷۵ فدراسیون ها با همین ابلاغیه به کار خود ادامه می دهند. در سال ۱۳۷۵ نظم نوینی در ورزش دنیا شکل می گیرد و ما هم از طریق مراجع بین المللی تحت فشار قرار می گیریم که یک قانونمندی برای فدراسیون ها به وجود بیاوریم. ما تصمیم گرفتیم فدراسیون ها مانند شهرداری تحت عنوان موسسه عمومی غیر دولتی به کار خود ادامه دهند. این قانون در مجلس تصویب شد. در یکی دو دوره اول، انتخابات های خوبی شکل گرفت. بعدها رئیس وقت سازمان تربیت بدنی به اصلاح اساسنامه اقدام کرد مبنی بر اینکه رئیس سازمان بتواند عزل و نصب رئیس فدراسیون ها را انجام دهد و از آن جا دخالت ها در انتخابات شروع شد.

در ادامه، صادق رئیسی کیا، حقوقدان و مدیرعامل سابق باشگاه راه آهن تهران، ابراز داشت: در دنیا یک اتفاقی شروع شده که دیپلماسی عمومی نام دارد و خودنمایی می کند. دیپلماسی عمومی طرف گفتمانش مردم است. ورزش در بین همه ساز و کارهای دیپلماسی عموم، قدرتمندترین است. ورزش ارزش آفرین ترین مسئله در دیپلماسی عمومی است.

وی افزود: مترقی ترین سندی که در مورد فدراسیون ها داریم، اساسنامه فدراسیون فوتبال است که نزدیک ترین سند به موازین حرفه ای است. اصول انتخاباتی فدراسیون ها همان اصولی است که ما در عرصه حکمرانی هم داریم. انتخابات باید یک سری اصول مانند وجود رقابت واقعی، محدود بودن مدت مدیریت، تعیین سقف برای دوره مدیریت، سلامت، شایستگی گزینی، شفافیت و ثابت بودن اصول انتخابات را داشته باشد.

در ادامه، علی رغبتی مشاور عالی وزیر ورزش، بیان داشت: در روند اساسنامه نویسی در سال ۱۳۴۲ با اساسنامه های پراکنده ای مواجه شدیم. قرار گرفتن فدراسیون ها در زیر لوای موسسات عمومی غیر دولتی در دهه ۷۰ کار درستی بود اما الان بهتر است به غیر دولتی تبدیل شوند که لایحه آن هم به مجلس ارائه شده اما تا به حال در کمیسیون فرهنگی بررسی نشده است. اساسنامه فعلی که فدراسیون فوتبال دارد را هیچ مرجع قانونی در کشور تصویب نکرده است به جز مجمع خود فدراسیون. در اساسنامه ها ما مواردی مانند استقلال و تفکیک قوا را دنبال می کردیم. منظور از استقلال یعنی حوزه ای تعریف شود و در این حوزه و دامنه بتوان تصمیم گرفت. در انتخابات، حضور آنلاین بی مفهوم است. رای فقط باید به صورت حضوری و کتبی باشد.

در ادامه، مجید خاتونی، جامعه شناس ورزشی و عضو سابق مجمع فدراسیون فوتبال،ضمن آسیب شناسی مجمع فدراسیون فوتبال، اظهار داشت: ورزش فوتبال در هر کشور و منطقه ای کارکردهای خاص خود را دارد. در زمانی که وضعیت اقتصادی نابسامان است، این فوتبال است که یک کورسوی امیدی را بین عموم زنده نگه داشته است، پس فوتبال فقط یک ورزش صرف نیست. در نتیجه، مدیران فوتبال هم باید آشنا به مسائل جامعه شناختی، فرهنگی و سیاسی باشند. هم چنین مجمع عمومی فدراسیون هم باید پذیرای افرادی از این جنس باشد.

اخبار

اخبار صفحه نخست

تاریخ نگارش: ۱۴۰۳/۱۲/۰۶

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت و محتوای آن متعلق به خانه اندیشمندان علوم انسانی است.