نشست "رونمایی و معرفی کتاب اصطلاحنامه دو زبانه حقوق مدنی و اصطلاحنامه دو زبانه حقوق آیین دادرسی مدنی ایران" برگزار شد

نشست "رونمایی و معرفی کتاب اصطلاحنامه دو زبانه حقوق مدنی و اصطلاحنامه دو زبانه حقوق آیین دادرسی مدنی ایران" روز یکشنبه ۱۹ اسفند در سالن خیام خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی خانه اندیشمندان علوم انسانی، نشست "رونمایی و معرفی کتاب اصطلاحنامه دو زبانه حقوق مدنی و اصطلاحنامه دو زبانه حقوق آیین دادرسی مدنی ایران" به همت گروه حقوق خانه اندیشمندان علوم انسانی و انجمن حقوق شناسی و با همراهی پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران(ایرانداک)، روز یکشنبه ۱۹ اسفند ۱۴۰۳ در سالن خیام خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد. رضا رجبعلی بگلو دبیری این نشست را برعهده داشت. خلاصه ای از گزارش این نشست در ادامه می آید.

در ابتدا، محمد حسن زاده رئیس پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران، اظهار داشت: انسان ها از روز اول خلقت دنبال این بوده اند آن چیزی را که می دانند، نظم بدهند. از زمانی که انقلاب نشر اتفاق افتاد، تولید آثار علمی به صورت معنی داری افزایش پیدا کرد. ما امروزه با جهان معنا سر و کار داریم. این معناشدگی در کنار انقلاب نشر یک واقعیتی ایجاد کرده است به نام انفجار اطلاعات و نیازمند این بود که آثاری خلق شود که جهان معنا را سازماندهی کند. اصطلاحنامه قبل از خودش یک لیستی به اسم فرهنگ واژگان دارد. اصطلاحنامه نتیجه پیشرفت توأمان علم زبان شناسی، کامپیوتر، دانش شناسی و حوزه های دیگر بوده است. اصطلاح نامه ها کاربردهای چندگانه ای دارند. اصطلاح نامه را نقطه مرکزی سازماندهی دانش در نظر می گیرند. در ایرانداک همکاران ما برای توسعه ابزارهای سازماندهی دانش اقدام کرده اند که اصطلاح نامه یکی از آن ها است. این دو اثری که امروز رونمایی می شود، دو اثر بسیار ارزشمند است.

در ادامه، منصور امینی رئیس دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی، ابراز داشت: به نویسنده محترم بابت این دو کتاب تبریک می گویم. تهیه این اثرها خیلی کار سختی بوده و لازمه اش اشراف به حوزه های مختلف است. کسی باید این کارها را انجام دهد که اشراف کامل به حقوق مدنی و زبانشناسی داشته باشد. از نظر من، کار بسیار با دقتی انجام گرفته است. موضوعاتی که صفر بیگ زاده به آن پرداخته است، کمتر روی حقوقدانی روی این مسائل کار کرده است.

در ادامه، حسن محسنی استاد حقوق دانشگاه تهران، بیان داشت: اصطلاح شناسی یک پایه اصلی رشد علمی هر حوزه ای است و این در علم حقوق به شکل فعلی وجود نداشته است. مسئله اصطلاح شناسی می تواند مصدر مطالعات تطبیقی باشد. آثار صفر بیگ زاده به شخصیت خود وی خیلی نزدیک است و آثار دقیقی به شمار می رود. او به زبان فارسی تسلط خیلی خوبی دارد و من او را یک اندیشمند واقعی می دانم. ما با یان قبیل کتاب ها اصطلاحات یک علم را می شناسیم. این اصطلاح شناسی باعث توسعه علم می شود. هم چنین راهنمای پژوهشگران برای تألیفات جدیدتر خواهد بود.

در ادامه، محمد جلالی مدیر گروه حقوق خانه اندیشمندان علوم انسانی، ضمن خوشامد به حضار، به سابقه آشنایی و همکاری خود با صفر بیگ زاده پرداخت.

در پایان، صفر بیگ زاده نویسنده دو کتاب حاضر، ابراز داشت: از برگزارکنندگان این جلسه سپاسگزاری می کنم. اصطلاح نامه ای که الان هست را من مدیون عباس حری هستم که جزء نخستین اساتیدی بود که به این حوزه اعتنا کرد. این نوع آثار فقط کار یک شخص نیست و افراد زیادی زحمت کشیده اند. عمده ایرادی که در ترجمه ها وجود دارد این است که مرز واژه و اصطلاح مشخص نیست. ما در اصطلاح نویسی باید مرزها را مشخص کنیم. اصطلاح نامه نویسی کار سختی است اما من با علاقه آن را انجام دادم.

اخبار

اخبار صفحه نخست

تاریخ نگارش: ۱۴۰۳/۱۲/۲۰

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت و محتوای آن متعلق به خانه اندیشمندان علوم انسانی است.