نشست "معرفی و بررسی کتاب حقوق اداری، مبانی و سازمان اداری" برگزار شد
، نشست "معرفی و بررسی کتاب حقوق اداری، مبانی و سازمان اداری" روز یکشنبه ۳۱ فروردین در سالن حافظ خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی خانه اندیشمندان علوم انسانی، نشست "معرفی و بررسی کتاب حقوق اداری، مبانی و سازمان اداری" به همت انجمن حقوق شناسی، گروه حقوق خانه اندیشمندان علوم انسانی و انجمن حقوق اداری، روز یکشنبه ۳۱ فروردین ۱۴۰۴ در سالن حافظ خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد. وحید آگاه دبیری این نشست را برعهده داشت. خلاصه ای از گزارش این نشست در ادامه می آید.
در ابتدا، ولی رستمی استاد دانشگاه تهران، اظهار داشت: به محمدرضا ویژه نویسنده کتاب تبریک می گویم که یک اثر فاخر به ادبیات حقوق اداری اضافه کرده است. او دغدغه بحث توسعه دانش حقوق عمومی دارد و تا الان هم آثار برجسته ای در این زمینه چاپ کرده است. مباحثی مثل حقوق اداری جنبه های کاربردی اش هم باید مورد توجه قرار بگیرد که در این اثر به عینه می بینیم. نگارش کتاب هم شویا، سلیس و روان است. در کتاب، در ابتدای هر گفتاری، سوالاتی مطرح شده است و کتاب متناسب با کتاب درسی تدوین شده است. در انتهای هر گفتاری هم یک خلاصه آورده شده است. این کتاب، نقد هم در درون خود دارد. در حوزه حقوق اداری هرچه کتاب نوشته شود، باز هم جای کار وجود دارد.
در ادامه، محمد جلالی، استاد دانشگاه شهید بهشتی، ابراز داشت: نویسنده برای انتشار این اثر زحمت فراوانی کشیده است و به وی تبریک می گویم. حقوق عمومی به طور کلی در ایران در انزوا بوده است و این انزوا از ابعاد مختلفی قابل بررسی است. از نظر من، حقوق اداری حقوق زندگی است و به درد زندگی روزمره می خورد. نسل جدید کتاب های حقوق اداری برخی از ویژگی های مورد انتظار را برآورده می کند مثل همین کتاب مورد بررسی. حقوق اداری دائم در حال تحول است. ارتباط با رویه قضایی در حقوق اداری بسیار مهم است و این کتاب در جاهای زیاید این ارتباط را برقرار کرده است. این کتاب می تواند هم برای دوره کارشناسی و هم دوره تحصیلات تکمیلی مفید باشد.
در ادامه، ابوالفضل درویشوند، استاد دانشگاه تربیت مدرس، بیان داشت: به نویسنده بابت کار سختی که به سرانجام رسانده است، تبریک می گویم. این یک کار شایسته تقدیر است و قاعدتا باعث توسعه حقوق اداری می شود. هر چقدر در توسعه ادبیات حقوق اداری کار شود، باز هم جای کار داد. دنیایی از مقررات و موضوعات در حقوق اداری داریم. جمع بین حکمرانی و قواعدی که برای حکمرانی هست، خیلی مهم است که در کتاب های حقوق اداری باید این موضوع خودش را نشان دهد. در کتاب، نویسنده دسته بندی بسیار خوبی داشته است. خلاصه ها باعث جهت دهی و انسجام ذهن خواننده می شود. حقوق اداری در کشور ما بسیار پویا است و کتاب های حقوق اداری زود قدیمی می شوند و مدام به به روز رسانی نیاز دارند.
در پایان، محمدرضا ویژه نویسنده کتاب، اظهار داشت: از ناقدین محترم تشکر می کنم که قبول زحمت کردند. در کتب حقوق اساسی بخصوص کتب مبانی خیلی نیازمند رویه قضایی نیستیم. برای کتب کارشناسی نیازمندیم که به یک سرفصلی وفادار باشیم. در حوزه حقوق اداری، جمع کردن بحث های مختلف با توجه به پویایی که دارد، بسیار دشوار است. این کتاب، جلد اول کار است، من یک دوره جامع پنج جلدی پیش بینی کرده ام. جای یک دوره جامع در حقوق اداری خالی بود. می خواستم این کتاب تفاوت هایی با کتاب های دیگر داشته باشد. این کتاب، در قسمت هایی نوآوری دارد و در قسمت هایی هم از الگوی کلاسیک پیروی شده است. در کتاب حقوق اداری، مشکل این است که باید مباحث نظری و کاربردی را با هم آورد.